Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryumcudaki ölmek üzere olan kaplumbağalar

darknight

Bronz 2 Üye
sürekli yanından geçtiğim bir akvaryumcuda bulunan kaplumbağaların aylardan beri sadece ayaklarının suda olacak kadar durması ve artık kabuklarının aşırı derecede kuruması ve o olmayan suda hayvanların kendi pisliklerinde durmak zorunda kalması ve bu konuya akvaryum sahibinin uyarımıza rağmen umursamamsı beni çok üzdü ve bu konuda acaba kime şikayet edebilirim ne yapabilirim yardım etmenizi bekliyorum..

Cvp: akvaryumcudaki ölmek üzere olan kaplumbağalar

Birşey yapılamıyor bunlara karşı onlar için sadece satmak önemli.

Keşke böyle durumlarda elimizden birşeyler gelse.
Ben artık pet shoplara girmeye korkuyorum.
Ankara'da bir çok dükkan sahibiyle birbirimize girdik.Maalesef hiç birinden de sonuç alamadım.
Uyarmak dışında elimizden hiç bir şey gelmiyor.
Satanlar zaten onların neye ihtiyacı olduğunu biliyor.Fakat masraftan kaçmak için bu şekilde davranıyorlar.
Sonuçta elimizden gelen sadece buradan yazarak bir kaç kişiye de olsa ulaşabilmek.

konu sohbet bölümüne taşındı.

Anladım yinede teşekküler ilgilendiğiniz için. Görünen o ki bende akvaryum sahibiyle tartışıcam çünkü yolumun üstü ve bende dayanamaz oldum zavallılara.

amaçları sadece satmak olduğundan kaynaklanıyor işte bu kötü durum!
işlerini sevmiyorlar ..! amaçları sadece para para para!

ayn ufacık akvaryumlarda 40-50 tane kapluş besliyorlar çok sinirim bozuluyor :(

bonbon-peynir' Alıntı:
ayn ufacık akvaryumlarda 40-50 tane kapluş besliyorlar çok sinirim bozuluyor :(

Bu konu hakkında değil de, alıntı yaptığım arkadaşa bi kaç kelime söylemek istiyorum. her kaplumbağa için ayrı ayrı akvaryum mu olması gerekiyor? Onlar sonuçta akvaryumcu veya petshop yasal olan bir iş yapıyorlar. Sizin gidip efendim sunu yapın bunu yapın demeniz onların ilgisini çekmez. birşeyleri değiştirmek istiyorsanız "yasa"yı değiştirmelisiniz. bazı ülkelerde öyle detaylı anayasalar varki aklınız uçar, hayvanlara bile yasa koyabiliyolar avustralyayı örnek gösterebilirim. evlerin diplerinde geyikler gezebiliyor çünkü vurulmaları veya insanlar tarafından zarar görmeleri yasak.

bizde mesela burada toplanıp bir eylem yapabilirsek sesimizi duyurabilirsek belki birşeyler olabilir. mesela petshoplarda büyük hayvanların "köpek, maymun, kedi" gibi hayvanların satılmasını engelleyebiliriz.

Kedi,Köpek satışlarını engellemek imkansız gibidir pet shoplar büyük gelirini onlardan kazanıyor.Ama en azından bazı hayvanlar kurtulabilir.

Geri