Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda birkaç değişiklik yapacağım tavsiyelerinize ihtiyacım var :)

Skulblaka

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar akvaryumumun tabanı 39x39 cm yüksekliği ise 24 cm, üst ve alt kenarı tahta kaplı, kare şeklindeki tabanın içindeyse eğri bir camla ayrılmış bir bölme var tabanın yaklaşık dörtte birini kaplayan. Ayıran camın boyu ise 5 cm kadar. Su seviyesini 5 yaşındaki kaplumbağalarımın kabuğunun yüksekliğinde tutuyorum, yani yüzmüyor yürüyorlar. Akvaryuma ısıtıcı ve filtre almak istiyorum çünkü suyun soğuk oluşu kış uykusuna yatmalarına sebep oluyor sanırım, Fındık 2 aydır çok hareketsizdi. Şimdi, bu ölçülerdeki akvaryumumun suyunu sizce ne kadar yükseltmeliyim, sonrasında -artık suyun yüksekliği boylarını geçeceği ve yüzecekleri için- bir kuru alan yapmam gerekiyor, bu akvaryuma nasıl bir kuru alan yapabilirim sizce? Ayıran cam bölme taban dekorasyonunda biraz sıkıntı oluştuacak. Bütün taşları çıkarıp tabanı tertemiz mi bırakmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum :)

Fotoğraf ekleme imkanınız varsa daha iyi yorumlar gelebilir. Ben aradaki ayıran camın nasıl birşey olduğunu anlayamadım. Suyu çıkarabildiğiniz en üst seviyeye kadar doldurun. Kuru alanı asma kat şeklinde biri düz biri rampa olacak iki cam parçasıyla yapabilirsiniz. Akvaryum silikonu ile cama yapıştıracaksınız. Bir gün kuruma süresi geçince kullanıma hazır olur.

Teşekkür ederim :) Fotoğraf yüklemeye şu an imkanım yok ama basit birkaç çizimle anlatacak olursam:
http://tinypic.com/view.php?pic=ieikwh&s=7
cam bölme tabanda böyle bir şey.

kuru alan ise:
http://tinypic.com/view.php?pic=2zs0ec9&s=7
mesela buradaki yeşil çizgilerle gösterdiğim gibi bir cam yapıp akvaryumun üstündeki tahtalara mı yapıştırmalıyım? Peki kaplumbağaların buraya çıkmasını nasıl sağlayabilirim acaba?
Şimdiden teşekkürler...

Tabanınızdaki maddeyi değiştirebilirsiniz arka plan değişikliği olabilir çeşitli bitkilerle süslenebilir.

Bir rampayla çıkmasını sağlayabilirsiniz kuru alana.Akvaryum dışında kuru alan sayesinde kaplumbağanıza yüzecek daha çok alan kalır hemde.

akvaryumun üstüne bir kuru alan yapabilirsiniz forumda yapan arkadaşlarımız var zencefil arkadaşımız şuan yapıyor onada bakarak bir şeyler yapabilirsin

teşekkürler :) ben de silikonla yapıştıracağım camlardan bir kuru alan yapıp akvaryumun üstüne sabitlemeyi düşünüyorum. Peki acaba rampayı hangi maddeden yapabilirim? Cam olsa kayarlar sanırım, çıkamazlar.

Peki straforu cama silikonla mı yapıştırmalıyım? Silikonlu kısmın suyun içinde durmasının bir zararı dokunur mu acaba?

Straforu cama yapıştırma direk akvaryumun üstüne koy. Daha kolay ve daha kullanışlı olur üzerinede taşlar silikonlarsın ya da halı kaydırmaz.

Ben de kuru alanı ve rampasını camdan yaptım. Aslında üzerine büyük taş yapıştıracaktım ama bulamadığım için çok ince midye kırığı döktüm. Siz de böyle bir şey yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bence bu kuru alan için kullanılacak en mantıklı malzeme plexiglass diye düşünüyorum.Cam yerine bunu kullanmak mantıklı bence tutturması da kolay olur, aynı cam gibi şeffaf zaten. Gerekli malzemeyi reklamcılarda bulabilirsiniz. Eğer Ankara'da olan varsa yardımcı olabiliriz.İstediğiniz ölçüde ve şekilde kestirebileceğim bir yer var CNC kullanılıyor.

Önerileriniz için çok teşekkürler :) bu haftasonu başlamayı düşünüyorum resimlerini koymaya çalışacağım :)

Skulblaka' Alıntı:
Peki straforu cama silikonla mı yapıştırmalıyım? Silikonlu kısmın suyun içinde durmasının bir zararı dokunur mu acaba?

akvaryum silikonu kullanırsan problem olmaz, zehirsizdir. Ancak çok kötü kokuyor uyarayım :)

Bir şey sormak istiyorum.Şimdi suyu yükselteceğim için kuru alan yapmalıyım demişsiniz.Daha önceden kuru alan yok muydu yani?

Su seviyesi şu an kaplumbağaların kabukları hizasında, yani suyun içinde yürüyorlar, kuru alan niyetine bir denizkabuğu var ama pek büyük değil.

Geri