Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda Canlı Bitki?

Zencefil

Bordo Bereli
Arkadaşlar ne zamandır her petshop a gidip geldiğimde aklıma geliyor, ama doğru olup olmadığını bilmediğim için sizlere sormak istedim.
Kaplumbağa akvaryumunun içine canlı bitki alsam ne olur ya da bunları kapluşum yerse ona bir zarar verir mi?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Envai çeşit canlı bitki türü var.Zehirli olanlarıda var koku yapanlarıda var.Kamplumbağalar ise bunların neredeyse tamamını yiyor:)
Canlı bitkilerin bakımı zordur. Hiç tavsiye etmem.Canlı bitkilerden daha güzel plastik bitkiler var. Onları kullanın.

Su mercimeği alabilirsiniz. Hem ucuzdur, hem hızlı ürer, hemde kaplumbağalarınız için güzel bir besin kaynağıdır. Bir leğene su içinde bırakırsanız kendiliğinden üremeye başlar. Kısım kısım akvaryuma bırakırsınız. Hem besin olur, hem yeşillik..

TuRkUaZ' Alıntı:
Su mercimeği alabilirsiniz. Hem ucuzdur, hem hızlı ürer, hemde kaplumbağalarınız için güzel bir besin kaynağıdır. Bir leğene su içinde bırakırsanız kendiliğinden üremeye başlar. Kısım kısım akvaryuma bırakırsınız. Hem besin olur, hem yeşillik..

Valla hocam ben su mercimeği koymuştum kocaman:) Sabah kalktığımda yerinde yeller esiyordu :D Sonra yenisini aldım. Koyduğum anda komple yiyorlar. Ben canlı bitki tavsiye etmiyorum... Ama tercih sizin.

bende alıp bir denesem iyi olucak :) kapluşum yeni birşeyler tatmış olur en kötü ihtimalle :D

Kaplumanyak' Alıntı:
TuRkUaZ' Alıntı:

Valla hocam ben su mercimeği koymuştum kocaman:) Sabah kalktığımda yerinde yeller esiyordu :D Sonra yenisini aldım. Koyduğum anda komple yiyorlar. Ben canlı bitki tavsiye etmiyorum... Ama tercih sizin.

Evet yiyorlar. Bu yüzden ana bitkiyi ayrı bir leğene koyun dedim. Hem bitki orada rahatça üremeye devam eder, hemde kapluşlar gereğinden fazla bitki yememiş olurlar :)

sırf merakımdan gidip su mercimeği aldım ve dediğiniz gibi bitkinin çoğunu boş bir akvaryuma koydum =) kaplumbağanın içine koydum birazını da ama yarım saat içinde hepsini yemişti =) belirli aralıklarla su mercimeğini yem olarak kullanmayı düşünüyorum yardımlarınız için teşekkür ederim :)

en iyisi plastik bitki ama arada su mercimeği koyabilirsin akvaryumu plastiik bitkiyle süsle

bende kapluşa yem için ara ara bitki vermeyi duşünüyorum.teşekkürler

Geri