Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda kurt!

2kaplan

Gümüş 1 Üye
selam millet; bir problemle daha karşınızdayım.. öncelikle şunu söylemek isterim ki parazit felan yok. Bugün işte akvaryumu temizledim, tam kaplumbağalarımı koyuyordum ki akvaryumda hareket eden 2 cm ye yakın koyu kahverengi bir kurt gördüm. babamı çağırdım,bağırsak kurdu olup olmadığını felan sordum, beyaz oluyormuş onlar zaten sorun yok bu bakımdan, neyse; mango kökünden kaynaklandığını düşünüyorum, biraz koyulaştı galiba çürümeye başladı,ondan gelmiş olabilir mi? babam kurdu imha ettiği için fotoğraf koyamıyorum. kaplumbağalarımda sorun yok hepsi sağlıklı bu arada, iyi forumlar..

Cvp: Akvaryumda kurt!

ben mango kökünü kaldırmanızı tavsiye ederim neden diye soracaksanız :

eğer akvaryumun olduğu yere kara sinek falan girmişse o mango köküne yada akvaryumun bir bölümüne larvalarını bırakmış olabilir ve larvadan çıkan kurtlar pislikle beslenmiş olabilir (sinek kurtlarının suda hareket edebildiklerini duymuştum) ve sinekler sulu bitkili yerleri severler örneğin:

pirinç tarlaları

yanlız başka hiç görmedim; küçük larvalar felan da yok; sizin dediğiniz olayı biliyorum ama bu kurt sinek larvası gibi değildi.. daha tırtıklı bir yapısı vardı

yada belkide kelebeklerin kurt dönemi vardıya :haha: tam olarak o dönemin adını bilmiyorum ama olabilir

ve bu arada o larvaları sizin görmeniz çok zor sinekler öle açık yerlere larva bırakmaz bence akvaryumu 1 gün boyunca dezenfektasyondan geçirin

yüzen başka hiç görmedim; çok güzel yıkadım temizledim

Kan kurdu sanırım bahsettiğiniz kurt.Google görsellerden bir bakın isterseniz.Aşırı yemleme sonucunda ortaya çıkan canlılar bunlar.
Eğer rengi beyazsa planerya olabilir.Bu dediğim ikisine bakıp olup olmadığını söylerseniz tahmin yürütmeye devam edebiliriz :)

kan kurdu değil; planarya da değil :)

iyice koyulaşmış mango kökünü bilirsiniz; hani yanlarında kökleri felan olur.. o köklerle birebir aynı renkte ve şekildeydi

*planerya

Hmm :D belki de bir sinek böcek larvasıdır arkadaşın da dediği gibi.camdan falan girip akvaryuma düşmüş olabilir.
Bu ara akvaryumu iyice gözlemleyin.Eğer bu tip oluşumlar varsa komple su değişimi, kum temizlenmesi, içinde ki ekipmanların dezenfekte edilmesi gerekebilir.
Fotoğraf olmadığı için kesin konuşmakta çok zor maalesef.

ben iyice bir takip edicem; en azından bir parazit olmadığını biliyoruz, yardımlarınız için saolun, dezenfeksiyonu yaptıktan sonra çıkması ise ilginç doğrusu; neyse artık çok saolun tekrar :)

resimlerle karşılaştırdım;sinek larvası bizimkiler.. mango kökünden kurtuldum hemen ama bir de volkanik taş var.. ne yapmalıyım şimdi güzelce temizlemiştim ama sorunumuz bu

Kurtlardan kurtulmak çok kolay olmayabiliyor. Ecem farklı bir tür ile bayağı uğraşmıştı.
Eğer kök gidincede hala çıkıyor ise akvaryumu ve tüm ekipmanları dezenfekte etmek gerekiyor. Hayvanlar başka yerde olup bir kaç gün bu işlerle uğraşılması gerekecektir.

tam tamına bir gün geçti ama başka görmedim; takipteyim saolun

Geri