Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumlarımızın ölçülerini paylaşıyoruz!

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar hem sohbet muhabbet olsun, hem de yeni akvaryum alacakların aklında fikir olsun diye akvaryumlarımızın ölçülerini ve litrelerini paylaşıyoruz burada.

Cvp: Akvaryumlarımızın ölçülerini paylaşıyoruz!

60x30x40 72 litre

50x30x20 30 litre

Net 100 litre su alıyor.Ölçülerini hatırlamıyorum.
Ufaklığın akvaryumda 50 litre net.

Bir kaç ay içinde akvaryum yaptırıcam ben de yükseklik mi önemli olması lazım yoksa uzunluk mu?

50*50*40 tam 100 litre msele

En ve yükseklik standart akvaryumlardan daha uzun olmalı.Çünkü kaplumbağalar sadece boydan boya kullanmıyorlar akvaryumu.
50*50*50 kare bir akvaryum harika olur :)

70*60*60 lık akvaryum alıcaktım 125 tl dediler. Fiyatı uygun bence. Cam 6 mm galiba. Yalnız 251 litre cok fazla gibi geldi hem temizlik hem filtrasyon acısından. :)

Mert, 70*60*60 olan akvaryumun cam kalınlığı minimum 7 mm olmalı.
Akvaryum büyüdükçe hayvan sayısıda buna göre azsa kirlenme daha az olacağı için temizlik kolay. Ancak gene ona uygun filtre seçilmeli.

Bugun izmirde baya tanınmış bir ustayı aradım imalatcı Birol bey. 70*60*60 a 8 mm cam fiyatına 125 dedi. ilk sordugum 6 mm cam için demişti.

ayrıca adam telefonda rampa vs için buyrun gelin çizeriz rampayıda camdan yaparız falan dedi :)

yalnız 60*60 da olsa max suyu 40 cm e koymucak mıyım? Suyu 40dan buyuk yaparsam hayvan kaçar..

Emre abi buyrun sizin de ölçüleri alalım :)

Cam kalınlığı 8 mm çok iyi olur. Suyu 55-57 cm kadar koyabilirsin. Sudan sıçraması mümkün değil. Tabi kuru alanı asma kat şeklinde yapıp kaçışları engelleyecek şekilde dizayn edersen. Yani akvaryum üzerine oturtup ortasından rampa indireceksin. Oturttuğun parça bir tarafı (rampa olan taraf) açık minyatür bir akvaryum gibi olacak. Benim dizaynlara bakabilirsin. Hem böylece suyu tam kapasite kullanırsın.

Senin akvaryumuna cevap yazarken ana başlığa cevap vermemişim. Ölçüleri aşağıda paylaşayım.

150*80*70= 840 lt / 15 mm cam
60*40*40= 96 lt / 8 mm cam
80*40*30= 96 lt / 6 mm cam
45*30*30= 40 lt / 4,5 mm cam
Birde 1 lt su alan ölüm kabı var :) (yem hazırlama kabı olarak kullanılıyor)

Abi 900 litrelik akvaryumda ne var yahu nerdeyse 1 ton :)

60 olsa yukseklık turtle bank koysam. 40 cm su sevıyesı + turtle bank koysam 45 cm civarı yapıyor. 15 cmlık yukarıya mesafe oluyor.

Veya adamın ofise gidip rampalı camlı guzel bır kuru alan yaptırırım. Ama turtle bank cok hosuma gıttı kullanıslıda.

Hakkı 4 cm. şöyle 9-10 cm olsun direk akvaryum degiscem. Tetra ex 1200 fiyatı su sıra baya uygun. 6-8 ay sonra kullanmak uzerede alabılırım. Bakalım :)

O büyük akvaryumda yaklaşık 8 cm kabuk boyu olan 2 RES var sadece :) Ama diğer 3 slider türüde boy atıp onlarla rahat olacak duruma gelince yanlarına koyacağım. Rahatlarını düşünürken fazla rahat ettirdim, şımardılar :)

Turtle bank iyi ve kullanışlı. Ama akvaryumu yaptıracaksan kuru alanı da ek olarak yaptır derim. Güzel bir dizaynla gayet iyi ve ferah olur. Ben turtle banklardan aldım ama kuru alanlarda sorun yaşarsam diye yedek tutuyorum.

Hakkı nın bahsettiğin ölçülere gelmesi ortalama bir sonraki yaz girişi ya da onun önündeki bahar olur. Bence filtreyide almayıp kenara birikim yapabilirsin. Böylece o zaman karar vereceğin akvaryuma göre uygun filtreyi alma şansın olur. Yani filtreye göre akvaryum değil, akvaryuma göre filtre mantığı :)

yalnız 60*60 da olsa max suyu 40 cm e koymucak mıyım? Suyu 40dan buyuk yaparsam hayvan kaçar..

Kuru alanı akvaryum dışına yaparsanız yalnızca 3-5 cm pay bıraksanız dahi yeter, ama akvaryumunuza kapak olacak mı yoksa asma ışıklandırma mı yapacaksınız bunu bilemiyorum.

Tavsiyem akvaryum dışına ya da üstüne kuru alan yapmanız, forumda birkaç konuda mevcut.

Geri