Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum nasıl.Neler eklemeliyim.

dumdumtıs16

Bronz 4 Üye
Akvaryumumda kuru alan,filtre,ısıtıcı var.Acaba suyun seviyesini arttırıp bitki alıp kuru alanı da yukarı mı çeksem?Kaplumbağam daha bebek.Boğulma riski vs olabilir mi???? Tavsiyerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

• SP_A0907.jpg
    SP_A0907.jpg
    18.3 KB · Görüntüleme: 348
Cvp: Akvaryumum nasıl.Neler eklemeliyim.

Söylediğiniz gibi kuru alanı yukarı çekip su seviyesini arttırın. Kuru alanın bir kısmı suyun içinde olsun ki kapluş rahat çıksın veya yüzmekten yorulduğunda orada tutunabilsin. Kuru alana ısıtma amaçlı bir lamba tutturun kapluş sudan çıkınca üşümesin :) Bir de suyun rengi biraz fazla mavi göründü bana :)

Çok iyi yüzerler. Akvaryumun tepesine kadar su doldurabilirsiniz. Bitkide hem tutunma hem gizlenme için iyi olur.
Tuba hanımın önerilerini dikkate alın derim.

deep fixin mavi damlası 10 litreye 20 damla diyor. bende hesaplayarak 2.5 litreye 5 damla hesabından yaptım.ısıtıcı lambam da var.teşekkür ederim.uyarılarınızı dikkate alıcam

Damlayı ileride damlatmanıza gerek yok. Hastalık gibi durumlarda bakterileri yok etmek için kullanılır. Anca knormal zamanda kullanırsanız yararlı bakterileri de yok edersiniz. Bu da su düzeni için doğru olmaz.

Bunu bilmiyordum.Söylediğiniz iyi oldu.Ben 10 günde bir damlatıyordum.Teşekkürler.

Geri