Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum nasıl?

alcnern

Yeni Üye
mailto:/2jdl4pl.jpg
mailto:/kf0752.jpg
mailto:/1pe3vt.jpg

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım,Konu açmadan önce burada okuduklarımla kaplumbağamı plastik kaptan kurtarıp akvaryum aldım ve eksikliklerini giderdim kısmen.
Sizinde görüşlerinizi almak için bir konu açtım başka yapılması gereken işler varsa bana yardımcı olursunuz diye şimdiden teşekkürler.:smile:

Cvp: Akvaryumum nasıl?

Elinize sağlık, akvaryum biraz ufak galiba ama sizi bir süre idare edecektir. Kuru alan ısıtıcı lambası da önemli, su sıcaklığı ile kuru alan sıcaklığı arasında ısı farkı arttıkça hastalığa davetiye çıkıyor malesef. Mandallı bir lamba veya varsa bildiğimiz masa lambalarını kuru alanı ısıtacak şekilde tutturarak kullanabilirsiniz.

tubidik' Alıntı:
Elinize sağlık, akvaryum biraz ufak galiba ama sizi bir süre idare edecektir. Kuru alan ısıtıcı lambası da önemli, su sıcaklığı ile kuru alan sıcaklığı arasında ısı farkı arttıkça hastalığa davetiye çıkıyor malesef. Mandallı bir lamba veya varsa bildiğimiz masa lambalarını kuru alanı ısıtacak şekilde tutturarak kullanabilirsiniz.

Teşekkürler lambam var belli saatlerde açıp güneşlendiriyorum.Akvuryum küçük kaldı ekipmanları alınca :smile: yetmemeye başlayınca büyüğüne geçerim diye düşünüyorum..

şimdiden hayırlı olsun zamanla yem aksesuar konusunda tecrübe sahibi olunuyo ben de 4 günlük üyeyim neler öğrendim neler arkadaşlar sayesinde :)

Tebrikler, ekipmanları tam bir akvaryumda bakmanız çok iyi. Sizi 4-5 ay idare edecek bir sisteminiz var.

Size iki önerim var.
Lambayı günde 10-12 saat sabit açık tutun. Gün döngüsünü taklit etmiş olursunuz ve kendi istediği zaman kuru alanı kullanabilir.
Akvaryum içindeki renkli taşlarıda çıkartın. Boyalı taşlar su değerlerini olumsuz etkiler. Aslında bana sorarsanız dipteki taşları komple kaldırıp ya kum koymak yada bir iki deniz kabuğu bırakmak daha iyi. İri çakıllar arasına dışkı ve yem artığını hapsederek suyun çabuk kirlenmesine ve su değerlerinin çabuk olumsuz hale gelmesine sebep oluyor. Bir süre sonra filtremi yetmiyor diye düşünürken sebebin bu olduğunu farkedebilirsiniz.

Kaplumbağaya sağlıklı bir ömür dilerim.

Kuru alan altında ki kayayı çıkararak akvaryum hacmi bir nebzede olsa arttırılabilir.
Yavrulara kısa süreli yetecektir :)

Geri