Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum Tamam Gibi

poetika

Bronz 5 Üye
Akvaryumumu hemen hemen tamamladım. Üç adet kapluşum var. Uvb lambam eksik. Tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.
mailto:/1hxvzb.jpg
mailto:/34ec201.jpg
mailto:/b4z1q8.jpg
mailto:/vepxz5.jpg
mailto:/33el7w6.jpg

Cvp: Akvaryumum Tamam Gibi

Sisteminiz güzel olmuş ama 3 kaplumbağa için kısa zamanda alan dar gelecektir. İleride akvaryumu büyütmelisiniz. Birde ısıtıcının neredeyse yarısı suyun dışında kalmış. Kullanma talimatını bir gözden geçirin derim. uv - b lamba olarak şunları öneririm;

1 - exxo terra
2 - sylvanıa
3 - namiba

Güzel bir akvaryum. Bir şey sormak istiyorum, kuru alanı internetten mi sipariş ettiniz?

kerberos' Alıntı:
Sisteminiz güzel olmuş ama 3 kaplumbağa için kısa zamanda alan dar gelecektir. İleride akvaryumu büyütmelisiniz. Birde ısıtıcının neredeyse yarısı suyun dışında kalmış. Kullanma talimatını bir gözden geçirin derim. uv - b lamba olarak şunları öneririm;

1 - exxo terra
2 - sylvanıa
3 - namiba

ısıtıcıyı nasıl yerleştirebilirim?[/quote]

Raccolta' Alıntı:
Güzel bir akvaryum. Bir şey sormak istiyorum, kuru alanı internetten mi sipariş ettiniz?

evet juenpetmarket.com

Isıtıcı dik daha iyi oluyor. Su seviyesini yükseltebilirsiniz. Kaçmamaları için kuru alanın etrafıni bir mukavva ile kaplayabilirsiniz. Yada yalamam diyorsaniz ısıtıcıyı 45 derecelik açı ile koyun. Yani baş kısmı suyun dışında kalsın. Ya da suyun içine yan bir şekilde koyun :)

Bence suyu yükseltin. Birde ısıtıcı lamba çok yakın gibi. Kuru alanda ısı ölçümü yaptınız mı?

AEK' Alıntı:
Bence suyu yükseltin. Birde ısıtıcı lamba çok yakın gibi. Kuru alanda ısı ölçümü yaptınız mı?

evet kuru alanı bir türlü ısıtamıyorum. ölçümlerimde en fazla 30 derece çıkıyor. sabahtan akşama kadar açık bırakıyorum. akşam lambayı kapatmadan ölçüyorum. bakıyorum 30 derece falan. akşam kapatınca tekrar ısı düşüyo. aynı döngü devam ediyo. lambayı taktığım aparatta pek kaliteli değil. sabit durmuyor. hafif yandan ışığı versem olur mu?

Bu akvaryum ne kadara maal oldu diye sorsam çok mu garip olur.bnim minik kaplumbagalarima da akvaryum yapacagim.fakat hicbir bilgim yok ve bn şelale gibi olan akvaryum istiyorum yani su fiskirticak iste :)

İlk kez kaplumbagalarim oluyo hicbi fikrim yok.bu siteyide kaplumbagalarimdan biri hastalaninca buldum. akvaryum almam gerekiyormus.sagliklari icin

SiNemMm' Alıntı:
Bu akvaryum ne kadara maal oldu diye sorsam çok mu garip olur.bnim minik kaplumbagalarima da akvaryum yapacagim.fakat hicbir bilgim yok ve bn şelale gibi olan akvaryum istiyorum yani su fiskirticak iste :)

İlk kez kaplumbagalarim oluyo hicbi fikrim yok.bu siteyide kaplumbagalarimdan biri hastalaninca buldum. akvaryum almam gerekiyormus.sagliklari icin

300 lira civarında bir maliyet oldu sanırım.

Cvp: RE: Akvaryumum Tamam Gibi

AlperDeniz' Alıntı:
300 mü :) Hocam 300 TL'ye 150 LT'lik akvaryum kurulur ya :)

doğrudur. pek piyasa araştırması yaptığım söylenemez.

Ürün Adı Adet Toplam Fiyat
Sera Raffy I (Gammarus) 100 ml 1 7,36
Eheim Pickup 2008 Filtre İNDİRİMLİ 1 50,4
Sera Reptilin Vitamin Takviyesi 15 ml 1 16,66
Eheim Jager Akvaryum Su Isıtıcısı 100 W 1 51,46
Sera Reptil Carnivor Etçil Sürüngen Yemi 85 gr 1 12,93
JBL Dijital Şerit Derece 16 - 34 C 2 12,36
Penn Plax Kaplumbağa Adası 1 38,3
Vitasand Dere Çakılı 800 gr (5 mm) 10 14,2
JBL Reptil Spot Neodim Ampul 40 W 1 14,87
Sera Vantuzlu Cam Derece 0 - 50 C 2 19,62
Sera Raffy P (Stick) 100 ml 1 5,61
Eheim Dip Temizleyici 1 48,69
Resun Akvaryum Kepçesi 7,5 cm 1 1,81
Sun Sun Bitki Tutacağı 40 cm 1 8,65
Hagen Marina Akvaryum Cam Temizleme Kiti 50 1 18,15
Akvaryum Tankı 1 45

Coook para biriktirmem gerek tesekkur ederim verdiginiz bilgilrr icin.iyi aksamlar.

poetika' Alıntı:
AEK' Alıntı:

evet kuru alanı bir türlü ısıtamıyorum. ölçümlerimde en fazla 30 derece çıkıyor. sabahtan akşama kadar açık bırakıyorum. akşam lambayı kapatmadan ölçüyorum. bakıyorum 30 derece falan. akşam kapatınca tekrar ısı düşüyo. aynı döngü devam ediyo. lambayı taktığım aparatta pek kaliteli değil. sabit durmuyor. hafif yandan ışığı versem olur mu?

Lamba W olarak düşük demekki. Muhtemelen maksimum 30 w civarındadır. 50-60 W olmadı mı bu tip sorunlar oluyor. Bence bu kadar yakından ısı değilde ışık açısından sorun olabilir. Mesafeyi net bilmiyorum ama üst üste çıkınca da lambaya erişme olanağı doğabilir. Buda deri yanması gibi kazalara yol açar. Bence akvaryum güzel ama kuru alan ışıklandırmasına müdahale etmelisiniz.

Geri