Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum (Taslak halidir)

Tohlii

Altın 3 Üye
Arkadaşlar merhaba,

Akvaryumum bugün silikonları kurudu.Şuan içinde su dolu şekilde bekliyor kaya tuzuyla beraber.Su sızdırıyor mu diye kontrol ediyorum.Kuru alana son kat olan kahverengi-siyah derzide sürdüm. Montaj ekipmanlarını ayarlıyorum. Aklımdaki sistemi en iyi anlatma yöntemi çizerek olduğunu düşündüm ve çok profesyonel olmasada bir resim çizdim. Eksikliklerimi ve yanlışlarımı söylerseniz çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler.

mailto:/t/b/1q916.jpg

Cvp: Akvaryumum (Taslak halidir)

Oldukça başarılı bir sistem yakın zamanda fotoğraflarını da görmek isteriz :)

Umarım kısa zamanda tamamlanmış halini de görürüz :)

hayırlı olsun, en kısa zamanda fotoğraflarını yükleyin foruma :)

Bu akşam temiz su koyacağım (içme suyu) . Akvaryum 100x45x45 ebatlarında .Yani 200 litre.Dünden beri İçme sularını stok yapıyorum :) 75 litre anca su vardır. Akvaryumun yarısına yakını dolacaktır. Yetiştirebilirsem resimleri de yükleyeceğim bu akşam :) Bu arada misafir bir kapluşda var . Eskiden hiç anlaşamayan Tosi ve Tohlii şu an beraberler ve aralarıda çok iyi. Tosi'nin ısıtıcısı kırılmış bir kaç gün misafirimiz olacak. Tohlii'de bunun bilincinde olsa gerek , çok misafirperver davranıyor(Yem haricinde) :). 2 kapluşun resimleriyle beraber akvaryumuda en geç yarın fotoğraflandırıp sizinle paylaşacağım :).

Bu kadar büyük bir akvaryum için içme suyu kullanmak su değişimleri dahi çok zor olacaktır :) Bence bir kaç damacana ayırıp evin bir köşesinde dinlenmiş su kullanın. :)

Sabırsızlıkla bekliyorum :)Çok geniş bir yuzme alanına sahip olcak tohlii ve sağlıklı buyuyecek.Bu resimleri hangi programla ciziyorsunuz ? Kolay gelsin ..

Emin bey ,
Evde kendimizin de kullandığı içme suyu arıtma cihazı var. Kaliteli bir ürün. Para veripte damacanalarla su almayacağım için sıkıntı olmayacak. Tek sıkıntı su stoklamak . Kaldıki birde parayla olsun , sonuçta ömürlerinin yarısından fazlasını o suda geçirecekler ,temiz olması gerek :)

Kamer kardeşim,

Windows Paint programıyla çizdim resmi. Resimleri paylaşacağım . Teşekkürler :)

Ben de ucuz damacana sulasrdan kullanıyorum ama 200 litre olduğu zaman epey zorlaşacak işler ileride :)

Su arıtma cihazı en mantıklısı ben arıtma cihazından çıkan sonuçları test ettirmiştim oldukça iyi oranlar çıkıyor :)

200 TL satılanlardan değil vakti zamanında 1000 küsür liraya almıştı babam taksitle.

http://www.ihlasaritma.com/

Bu cihaz olması lazım :)

Yok ben 200 litrelik akvaryum için demiştim. Bunlar ters ozmoz arıtma cihazıdır ve oldukça başarılıdır. Standart su arıtma cihazları aktif karbon ve bazı malzemeler ile sadece sudaki ağır metal ve klor gibi şeyleri bağlar. Oysa bu arıtma cihazları o ldukça kapsamlı bir filtrasyon sağlıyor :)

Ucuz bir şey olsa atman yerine bundan alırdım :) En iyi filtre bu olurdu herhalde :) Ama debisi çok düşük tabi :)

Geri