Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum uygun mu?

felixdeperel

Yeni Üye
mailto:/Y5Hue.jpg
mailto:/l9Kxx.jpg
mailto:/8uxyQ.jpg
mailto:/CGh9s.jpg
mailto:/xGPnB.jpg
mailto:/g6PoR.jpg
Kuru alana ulaşım o turuncu şeyden yapılıyor.Üstünde tırtıklar var tırmanabilir ama çıkmıyor nedense hiç.(ısıtıcı ve filtrem henüz yok)

Konu paludaryum kategorisine taşındı/tubidik

Cvp: Akvaryumum uygun mu?

Süper olmuş akvaryum :):)
Ama size tavsiyem biran önce ısıtıcıyı almanız gerekiyor.
Birde kuru alana o turuncu kaydıraktan çıkması biraz zor kaplumbağanın.
Başka bir yöntemle kuru alana çıkışı kolaylaştırmanız daha iyi olacaktır.

Az önce izledim rahatça çıkabiliyor tabi büyüüyünce oraya sığmayacak oda var ben yeni bir merdiven yapana kadar idarelik olsun diye koydum zaten.Isıtıcı almak için ailemi ikna etmeye çalışıyorum hayvan bakımı özürleri vardır da.

Kaplumbağalar inanılmaz şeyler yaparak bizleri şaşırtıyor.
Açıkçası o turuncu merdiven çok sağlıklı görünmüyor.
Kendisine zarar verebilir.Bence biran önce daha güvenli bir yol bulun :)

haklısınız kayıp düştü suya az önce.Ama oraya koyabileceğim birşey bulamıyorum kendin yap sitemlerde genellikle camdan yapılmış ve camla uğraşacak kadar da yetişkin değilim.Daha güvenli bir malzeme var mı önerdiniz?

En pratik yol cd kutusunu parçalamadan hafif bir eğimle cama sabitlemek.Bu sayede yapacağınız rampa ile kuru alanı daha rahat kullanır.

Silikonla yapıştırabilirsen daha sağlam ve kullanışlı olur.

kuru alanı nerden aldınız acaba ? çok beyendim :)

Cd kutusunun ince kapağının üstüne kaydırmaz bez silikonladım.Yanlarda gördülerinizde bildiğimiz askasında yapıştırıcı olan havlu asacağı.

felixdeperel' Alıntı:
Cd kutusunun ince kapağının üstüne kaydırmaz bez silikonladım.Yanlarda gördülerinizde bildiğimiz askasında yapıştırıcı olan havlu asacağı.

çok teşekkürler fakat sabitleyiciyi nerden aldınız ?:Tongue:

tmm ben şimdi anladım çok teşekkürler :D

Cd kabını akvaryum silikonu ile eğimli şekilde yapıştırırsanız bir süre idare eder kuru alan için. Akvaryumunuz güzel olmuş hayırlı olsun. İçine ısıtıcı ve filtre alsanız daha iyi olacak :)

Geri