Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum uygunmudur ...

Royce

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar Akvaryumum uygunmudur ?? Lamba alıcam en kısa zamanda...:breh:

mailto:/f4kb2t.jpg

RE: Akvaryumum uykunmudur ...

Uygun degil. Bu akvaryuma isitici takilamaz.

Cvp: Akvaryumum uykunmudur ...

Kapluşların sağlıklı gelişimleri için yüzmeleri ve dalmaları gerek. Hatta ben bunun mutlulukları için de gerekli olduğu düşüncesindeyim. Bu koşulları sağlayabileceği konusunda şüpheliyim. Ama bu tip akvaryumlarda da kapluş besleyip uvb ışık sayesinde gelişenler de gördüm :)

İsitici goremedm ben en onemlisi o almalisn bence

SOnbahar geliyo artık ısıtıcı almalısın. Daha büyük dikdortgen bir akvaryum alsan daha iyi olabilir

RE: Akvaryumum uykunmudur ...

Ebatlar ve su derinliği önemli. Yavru kaplumbağa için dahi 50 lt su gerekir. Sığ suda kasları gelişmez. Isıtıcı be filtre olmazsa olmaz. Su sıcaklığı doğal ortamı ile aynı olmalı. Filtre ile su temizlenmeli. Temizlik için sık su değişimi zararlı. Su değerleri optimum değerlerde olmalı. Kuru alan lambası acil alınmalı. Bunlar olmadan kaplumbağa hasta olur, gelişemez, büyüyemez ve bir nevi kötü koşullarda hapis hayatı çeker.

Cvp: Akvaryumum uygunmudur ...

Arkadaşlar anladım sizi biraz burda buyutucem ısıtıcı koyabilirim bu akvaryuma ama dediginiz gibi
UV lambası aldım kuru alana cıkıyorlar dinleniyorlar 2 3 ay burda biraz buyusunler 2 -3 ay sonrada büyük bir akvaryum alıcam

Teşekkürler..

Filtre de gerekiyor. Var mıydı?

2-3 ay yaşayabileceklerini sanmıyorum hava yağmurlu gittikçe soğumaya başladı bence bir ısıtıcı alın 2-3 ay idare edersiniz ısıtıcıyla zaten.

UVB lamba ısıtmaz. Çok faydalı bir lamba almışsınız. Kemik ve kabuk sağlığı için kullandığımız bir ürün. Bu da gerekli tabi.

Ama kuru alandaki ısınma lambası bundan da hayatidir. Olması gereken ilk sırada o var. Kuru alan ısısı 32 derece olmalı. Bu sayede kururlar, üşütmezler ve metabolizmaları dengede olur. Özellikle sindirim sistemi için önemli.

Isıtıcı aldım arkadaşlarım UV lambam tamam bu şekilde

Akvaryumu gördünüz ısıtıcım tamam UV lambam tamam nekadar idare ederim 1 ay idare edermi ??

ısıtıcın ve kuru alan lamban varsa 1 ay idare eder, sonra büyütürsün akvaryumu , ömürlük olur

1 ay sonra ertelememenizi öneririm. Bu sürede en azından ısınma sorununu çözmüşsünüz. Hasta olmayacağını umarak yeni evini beklesin bakalım.

Isıtıcı aldıysanız sizi 1 ay idare eder ama ne kadar çabuk büyük akvaryuma geçerseniz o kadar iyi .

Geri