Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum

Bzte

Bronz 5 Üye
mailto:/2mesryv.jpg [font=Verdana, Arial, sans-serif]Arkadaşlar ben Caferi bir hafta önce aldım. anca böyle bir akvaryum kurabildim.Sizce bu su seviyesi,kuru alan falan yeterli midir? Ek olarak yapabileceğim başka neler var yardımcı olursanız sevinirimmailto:/forum/images/smilies/smile.gif[/font]
[font=Verdana, Arial, sans-serif]
[/font]

Edit tubidik: Konu Paludaryum bölümüne taşındı.

Su seviyesi daha yüksek olması kaplumbağalar için daha iyi olur yüzebilecekleri alan daha fazla olur. Ek olarak bir filtre alabilirsin var mı yok mu göremedim :)

sağdaki yeşil şey filtre :D ama gücünü falan bilmiyorum halamların eski akvaryumundan kalma bir şey çünkü.. su seviyesini yükseltmek bende isterim fakat o zamanda kuru alan kalmazki..

değişik kuru alan resimlerini yapılışlarını internetten bulabilirsin :)

baktım çoğuna zaten ama elimdeki malzemeyle ancak bu kadar yapabildim:) en yakın zamanda düzenleyeceğim zaten:)

Yüzecek alanı yokki garibimin .:D en yakın zamanda kuru alanı yenilerseniz cafer çok çok mutlu olacaktır:D

Bugün akvaryumu temizledim ve gerçekten yarım saatten uzun bir süre kumlarla uğraştım :( Cama yapıştırabileceğim bir kuru alan şart.Nereden temin edebilirim yardımcı olur musunuz?

İnternette turtle bank olarak aratırsanız o tarz hazır bir kuru alan alabilirsiniz.
Kendinizde asma kat şeklinde bir kuru alan yapabilirsiniz.

Exo terra turtle bank'ı düşünebilirsiniz. mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=8426

Edit: Arzu hanım benden evvel davranmış :)

Benim akvaryum uzun ama biraz dar.Sizce içine girer mi bu kuru alan:D:D

Ebatlarını inceleyebilirsiniz aşağıda açıklama vardır ayrıca buradan da bilgi alabilirsiniz.
mailto:/en/products/turtle_bank.php

genişliği 20 cm akvaryumumun.Sanırım uyuyor small olan.En yakın zamanda temin etmeye çalışırım.Yardımlarınız için çok teşekkürler:)

Arkadaşlar İstanbul'da bu ürünün satıldığı bir pet shop bilen var mı ?

Arkadaşlar bunun mıknatısları akvaryuma kendi mi yapışıyor yoksa biz mi yapıştırıyoruz?

Turtle bank kenarlarına mıknatıslar kendisi yapışıyor.Siz sadece nerede durması gerektiğini ayarlıyorsunuz.

Su seviyesi daha yüksek olmalı hem bu yüzden akvaryum hemen kirlenmez cd kabından güzel bir kuru alan yapılabilir.

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.

Hım.İyiymiş..Satıldığı bir pet shop bulsam daha iyi olur:D.İnternetten sipariş edince yaklaşık 10 lira kargo ücreti veriliyor.
Ben yazın Caferi büyük ihtimalle geniş plastik bir kapta beslemek zorunda kalacağım.Turtle bank ona da yapışır mı acaba??

Geniş plastik bir kap?

mailto:/images?q=tbn:ANd9GcT09miBPGe-pK2LUs-bdYdjL8AqSHcuhBxviEmDYE-uOyscj8ZZ&t=1

böyle bir şey mi?

Hayır, onlardan bahsettiğini sanmıyorum. Büyük saklama kaplarından bahsediyor olmalı.

evet fanus değil. geniş akvaryum benzeri ama plastik bir kap. üstünde hit box yazıyor belki biliyorsunuzdur.

Geri