Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryumum

Akca06

Yeni Üye
Arkadaşlar yeni bi akvaryum aldım daha kullanmıyorum kaplumbağa için kuru alanı nasıl yapacam neyden yapabilirim? bide yanına 2 tane küçük kaplumbağa ve balık almayı düşünüyorum sizce doğrumu? önerebileceğiniz iç filtre markası varmı akvaryumun boyu 56 cm yüksekliği 24 cm enide 26cm

Cvp: akvaryumum

Balık koyma kaplumbağa büyüyünce yer 3-4 aya en fazla zaten balık hiç sağlıklı yaşamaz durmadan yüzgecini tırtıklar , vantuzlar ile yapabilirsin kuru alanı forumda bulabilirsin biraz dolaş ve bence akvaryumunu ilerde büyütme garantin yoksa 2 kaplumbağa alma.

kuru alanı cd kabından veya camdan yapabilirsin olmadı turtle bank alabilirsin ve balık alma büyüyünce yerler,iç filtre markası olarak atman öneririm bu akvaryumu ileride değiştirmen lazım ayrıca

Akca06' Alıntı:
Arkadaşlar yeni bi akvaryum aldım daha kullanmıyorum kaplumbağa için kuru alanı nasıl yapacam neyden yapabilirim? bide yanına 2 tane küçük kaplumbağa ve balık almayı düşünüyorum sizce doğrumu? önerebileceğiniz iç filtre markası varmı akvaryumun boyu 56 cm yüksekliği 24 cm enide 26cm

Yaklaşık olarak 35 lt.lik bir akvaryuma sahipsin ilerde kesinlikle bu akvaryumu değiştirmen gerekecek.Eğer 2 adet kırmızı yanak düşünüyorsan akvaryumda son olarak ulaşacağın litre 300 -350 yi bulacak bunu kesinlikle göz önünde bulundurmalısın.

1 tane sahiplensen bile en iyimser şartlarda 200 lt.lik bir akvaryum son durağın olacak.Kaplumbağa sahiplenmek inan bana çok sorumluluk ve ilgi gerektiren bir olay.Lütfen iyice araştır, eğer tamam ben bunların hepsini yapabilirim diyorsan sahiplen..

yanına 2 tane yavru kaplumbağa alsam anlaşırlarmı ?

Bu akvaryum iki yavru kaplumbağaya 5-6 ay kadar yeter. Tek yavruyada 10 ay kadar yeter.

Kaplumbağa akvaryumuna balık koymanızı hiç tavsiye etmem. Balığa önce zarar verip sonra yiyecektir.

Kuru alanı taşları dizerek, akvaryum üzerine camdan yaptırarak, cd kabı kullanarak yapabilirsiniz Yada hazır alabilirsiniz.

İki kaplumbağanın anlaşacağı garantisi hiç bir yaşta verilemez.İleride kavga ederlerse ayrı sistemlerde bakmanız gerekecek. Bunu hesaba katarak kaplumbağa edinin derim.

Geri