Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumumu büyütüyoruuum önerileriniz var mı?

aLyssa00

Platin 5 Üye
Arkadaşlar akvaryumum 35x30x25 ölçülerindeydi 4 cm ve 3.5 cm 2 tane kaplumbağam var. Şimdilik yetiyor akvaryum ama benim gözüm doymuyo tabii (:) 70 cm ucunluğunda bir akvaryuma geçmek istiyorum. Taşları atıp kum kullanmak istiyorum taşları kuru alan için değerlendirebilirim diye düşündüm. Dış filtreye gücüm yetmez şelale filtre almayı düşünüyorum yeterli olur mu ? Rs electirical marka ısıtıcım var 100 watt yeterli olur sanırım ? Ve tabi ki yemimiz bittiii Sera Raffy P almayı düşünüyorum ama büyük bir yerde yaşamıyorum toplam 3 petshop var 2sine sordum yok onu geçtim en dandiğinden bir yem var hangi siteden almamı önerirsiniz ??? Biyo tortvit vitaminim ve kurutulmuş karidesim var. Uvb lambaya gücüm yetmez sadece ısıtıcı lamba kullanıyorum o yüzden önerilerini bekliyorumm

Cvp: Akvaryumumu büyütüyoruuum önerileriniz var mı?

70-80cm lik bir akvaryum sizi uzun yıllar idare edecektir. Taş ya da kum kullanmanız tamamen sizin tercihiniz. Hepsinin avantajları ve dezavantajları var. Eğer dış filtreye gücünüz yetmeyecekse şelale filtre öneririm. Dolphin markasının saatte 500litre debili ve üstü tüm modellerine bakabilirsiniz. 100watt ısıtıcınız ise idare edecektir.

Yemleri toplu bir şekilde internetten alırsanız ucuza gelir. Otuz.com, Juenpetmarket.com ve gittigidiyor.com güvenilir siteler. Ben yıllardır alış veriş yaoıyorum. Raffy P, Tetra Reptomin alacaklarınızdan biri olsun. Karidesiniz ve multivitamininiz zaten varmış.

UVB lamba madem alamayacaksınız, her eczanede 5TL civarına satılan bebekler için olan Devit 3 adlı vitaminin damla olanını satın alıp her hafta multivitamininzden ayrı olarak 1-2 damla yeme damlatarak verirseniz UVB lambanın açığını kapatacaktır.

Sevgiler..

eminemre' Alıntı:
70-80cm lik bir akvaryum sizi uzun yıllar idare edecektir. Taş ya da kum kullanmanız tamamen sizin tercihiniz. Hepsinin avantajları ve dezavantajları var. Eğer dış filtreye gücünüz yetmeyecekse şelale filtre öneririm. Dolphin markasının saatte 500litre debili ve üstü tüm modellerine bakabilirsiniz. 100watt ısıtıcınız ise idare edecektir.

Yemleri toplu bir şekilde internetten alırsanız ucuza gelir. Otuz.com, Juenpetmarket.com ve gittigidiyor.com güvenilir siteler. Ben yıllardır alış veriş yaoıyorum. Raffy P, Tetra Reptomin alacaklarınızdan biri olsun. Karidesiniz ve multivitamininiz zaten varmış.

UVB lamba madem alamayacaksınız, her eczanede 5TL civarına satılan bebekler için olan Devit 3 adlı vitaminin damla olanını satın alıp her hafta multivitamininzden ayrı olarak 1-2 damla yeme damlatarak verirseniz UVB lambanın açığını kapatacaktır.

Sevgiler..

Yardımınız için teşekkürlerr :) Devit 3 de alıyorum demek kii. Peki vitaminlerini ne kadar sıklıkla versem iyi olur ben hergün yemlerine az da olsa damlatıyorum

Haftada bir kere 4-5 damla multivitamin, 1-2 damla devit 3 kafidir. Hergün uğraşmanıza gerek yok. :) Ancak multivitamini haftada 2-3 kere de verebilirsiniz toplamdaki miktarı değiştirmemek kaydıyla.

Bence 70 cm klasik akvaryum almayın. Kaplumbağalara uygun akvaryumlar değiller benim kanaatimde.
Bunun yerine 70x35x35 gibi (2/1/1) ölçülerinde bir akvaryum yaptırın aynı fiyata, eğer mümkünse daha büyük. Hem daha ucuza daha büyük bir akvaryuma sahip olursunuz, hem de kaplumbağalara uygun bir akvaryuma.

Zira o klasik akvaryumlar "balık akvaryumu" olarak tasarlanmıştır. Kaplumbağa akvaryumu 2x1x1 ölçülerinde olmalıdır.

eminemre' Alıntı:
Haftada bir kere 4-5 damla multivitamin, 1-2 damla devit 3 kafidir. Hergün uğraşmanıza gerek yok. :) Ancak multivitamini haftada 2-3 kere de verebilirsiniz toplamdaki miktarı değiştirmemek kaydıyla.

Yardımınız için çok teşekkürlerr (:)

ulfet931' Alıntı:
Bence 70 cm klasik akvaryum almayın. Kaplumbağalara uygun akvaryumlar değiller benim kanaatimde.
Bunun yerine 70x35x35 gibi (2/1/1) ölçülerinde bir akvaryum yaptırın aynı fiyata, eğer mümkünse daha büyük. Hem daha ucuza daha büyük bir akvaryuma sahip olursunuz, hem de kaplumbağalara uygun bir akvaryuma.

Zira o klasik akvaryumlar "balık akvaryumu" olarak tasarlanmıştır. Kaplumbağa akvaryumu 2x1x1 ölçülerinde olmalıdır.

Camcıda yaptırsam kısa sürede sızıntı yapmaz mı ama ??

[/quote]

Camcıda yaptırsam kısa sürede sızıntı yapmaz mı ama ??
[/quote]

Hangi şehirdesiniz? Ankara ve İstanbul'da profesyonel çalışan birçok akvaryumcu var.

Ankara'da Taymur akvaryumdan aldım kendi akvaryumumu, Antalya'da da Avşar Cam vardı sanırım.

Konyada yaşıyorum malesef merkezde de değil güvenilir camcı olduğunu sanmıyorum pek

Her camcı akvaryum işiyle uğraşmıyor. Çok zaman alan ve cam kaybı yüksek bir iş. Genelde sırf akvaryum üreten camcılar var. Onları bulmak lazım. Ancak internetten de istediğiniz özellikte akvaryumlar var.
Ya da tanıdık bir camcı bulmak lazım, sırf maliyetine yaptırılabilir. Akvaryumlarda önemli olan işçilik. Genelde cam ustaları iyi iş çıkarıyor. Tabi doğru cam kalınlığını seçmek gerekiyor.

Bulunduğum yer küçük bi yer özellikle akvaryum yapan camcı yok malesef

mailto:/ev-dekorasyon-bahce/70-cm-akvaryum-43-90tl-46543928

Çok uygun geldi bu akvaryum

Ulfet931'nin de dediği gibi eni geniş olan bir akvaryumda kaplumbağanız raha yüzecektir. Linkte verdiğiniz akvaryum genel olarak balıklar için dizayn edilmiş.

Bunlar daha ideal gibi:
mailto:/ev-dekorasyon-bahce/100-40-50h-cm-uretim-akvaryumu-77-50tl-45195329

Ayrıca Trakya Cam da epey kaliteli bir markadır.

Bu arada linkteki bilgilerdeki kargo ücreti birim fiyattır. Ben kullanıcı ile iletişime geçmiştim. Yaklaşık 20TL civarında bir kargo ücreti oluyor o boylardaki bir akvaryum için. Gözünüzden kaçmasın bu da..

yine petshoplara kalcak işim sanırımm (:) Kargoyu dikkate almamıştımm

Eğer yaptıramayacaksanız fiyatı uygun, ama eğer yaptırabiliyorsanız baştan 100x50x40 gibi bir şey yaptırmanız...

Abartıyorum olarak düşünebilirsiniz fakat inanın çok hızlı büyüyorlar. 1 yaşında 8-10cm oluyor, 15i de biraz daha uzun bir zaman dilimi içinde görüyor. Eğer bu hayvanlara bakacaksanız eninde sonunda alacaksınız. Şimdiden büyük alın, eğer biraz tecrübeniz varsa...

Hem aslında büyük akvaryumun kontrolü ve dizaynı inanın daha kolaydır.

alışverişleriniz için juenpet sitesini öneririm, 150 TL üzeri alışverişlerde kargo bedava. fiyatları da uygun geldi bana.

ben kapluşlarımı yeni aldım. bugün 2. günümüz ve ben onlara mümkünse dışarda bir kuru alan yapmak istiorum. siz bana söyleyin ben yapiim ve akvaryumuda büyütebilirim ancak resim koymayı bilmiyorum :$:$ yardım edermisiniz :ff::ff::ff:

vede bu keretalar organik akvaryumda neleri severler yardım edin ltfennnn

Geri