Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumumun su seviyesi hakkında fikirleriniz

pelinyildiz

Bronz 4 Üye
http://www.vikipic.com/images/240Foto_raf3337.jpg

Akvaryumumun su seviyesi 6 cm.Kaplumbağalarımın kabuk boyu 5 cm. Kaç aylık olduklarını bilmiyorum fakat onları 6 ay önce aldım.Akvaryumun su seviyesini artıramıyorum çünkü kuru alanım
resimde görüldüğü gibi taş ve en fazla bu kadar yükseltebiliyorum. Akvaryumum hakkında fikirleriniz varsa alabilirim.Isıtıcım yok çünkü bizim ev her zaman çok sıcak şuan bile kısa kollularla dolaşıyorum ve günün her saati üstlerinde lamba var.

Cvp: Akvaryumumun su seviyesi hakkında fikirleriniz

Su seviyeniz fazlasıyla az.
Bu canlıların yüzmeye herşeyden çok ihtiyacı var.
Ben de eskiden bu kuru alanı kullanıyordum. Dışarıdan aldığınız bir taşı güzelce dezenfekte ederek, hatta evden iki tane bardağın üstüne bu kuru alanı koyarak çok kolay ve masrafsız bir şekilde yükseltebilirsiniz.
Benim eski akvaryumda ben altına petshoptan aldığım iki kayayı koyarak kullanıyordum. Sizde altına bardak, tabak, taş gibi şeyler koyarak kolayca yükseltebilirsiniz.

Eski akvaryumum ;

mailto:/img804/1710/dsc0908b.jpg

Teşekkürler.Eskiden akvaryum benzeri bi yerde bakıyordum su seviyesi 30-35 cm filandı.İçine su seviyesi yüksekliğinde bi plastik koyuyordum.Sonra akvaryuma geçtim ve plastik de akvaryuma sığmayacak kadar büyüktü ve görüntü hiç hoş değildi yani bir iki aydır su seviyesi böyle. Şimdi söylediğiniz şeyi deneyeceğim.

Bahsettiğiniz kayayı ben de kullandım. Altına çay bardağı koyarak ilk aylarda 15cm su yüksekliğinde kullanmıştım. Bence siz de deneyebilirsiniz.

Akvaryumunuz dar bir akvaryum, yüzülebilir alanı genişletmek için üst kısımlara slikon yardımıyla kendiniz bir kuru alan yapmayı deneyin, daha çok verim alacaksınız. Ayrıca suyun sabit bir sıcaklıkta kalması için mutlaka ısıtıcı kullanmalısınız.

mailto:/forum/Konu-plexiglass-akrilik-levha-ile-kuru-alan-ve-kaplusumun-yeni-mekani.html

mailto:/forum/Konu-sukufe-ve-ayse-nin-yeni-kuru-alani.html

mailto:/forum/Konu-2012-model-kuru-alanimiz.html

mailto:/forum/Konu-kuru-alanimi-degistirdim-camdan-yaptim-resimler.html

Bahsettiğim kuru alanlardan bir kaç örnek.

Benim de kuru alanım kayadan. Ama doğal bir kaya.Ben altına cd kutusu koydum.Kayanın altına kare olan cd kutularından 5-6 tane koyarak su seviyenizi bayağı bir artırabilirsiniz.

Ayrıca ev ne kadar sıcak olursa olsun ısı 22-23 derecelerdedir ki su biraz daha serin olabilir. Ama su sıcaklığı 26-28 derecelerde olmalı. Isıtıcı gerekiyor.

Hayvana gercekten acidim. Ne isiticisi var ne de kuru alan isiticisi.
SOKAKTA YASAYAN INSANLARLA AYNI KOSULLARI PAYLASIYOR BENCE!

İki kaplumbağa için çok küçük bir akvaryum bu su seviyesi çok az kuru alan çok yer kaplamış ısıtıcısı bile yok. :( yazık o kapluşlara gidip 39-40 TL Ye kare bir akvaryum alsanız bile yeterli olu o kapluşlara en önemlisi ısıtıcı 20 TL 100W Alıp 25 - 26 Dereceye ayarlamanız yeterli olacaktır akvaryum çok küçük o ısı 28 derece yapar mutlaka

Cvp: RE: Akvaryumumun su seviyesi hakkında fikirleriniz

:Akvaryum olmasına rağmen alan dar bence cd kabından bir kuru alan yap http://www.youtube.com/watch?v=XDqYViEiMFs
BU videodaki arkadaş JAPON YAPIŞTIRICISI KULLANMIŞ sakın sen kullanma !!!!!!
bence dene ama AKVARYUM SLİKONU İLE :ashamed0006:
BU şekilde minikler mutlu olur :$

Geri