Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumumuz (: yorum ve önerilerinizi bekliyorum(:

hakansenerhs

Yeni Üye
İki ufak fırlama dostum ve akvaryumları :)
koyu renkli olan Pan, kendisi duygusal bir kaplumbağadır göz temaslarını çok sever ve kendi dünyasıyla bizim aramızda birkaç duvar koymuştur.
açık renkli olan Michelangelo (miko ), kendisi meraklı ve korkusuz bir yapıdadır. yeniliklere çok açık ve iletişimi çok başarılıdır.
Aslında abartıyo diyebilirsiniz ama bu tarz karakterleri siz de hissetmişsinizdir :)

akvaryumum 50x50 içinde 70-75 litre su var.
Kuru alan için mutfakta tezgahta duran kepçe spatula fln koyduğumuz ahşap "şey" i kullanıyorum baya iyi oldu ama o konuda bikaç tasarımım var birkaç haftaya halledeceğim
ilk kurduğumda dibinde çakıl taşları vardı ama hepsini ilk temizlikte attım çünkü aralarına pislikler kaçmıştı, şu an sadece en büyükleri duruyor. Kum temizlik yönünden kolay mıdır ?
Şelale filtre alcam dolphin h 500 veya atman hf400 markalarını düşünüyorum tercihiniz veya başka fikriniz varsa bekliyorum.

mailto:/img11/5896/dsc00951zq.jpg
mailto:/img696/4207/dsc00959di.jpg
mailto:/img28/5245/dsc00954pw.jpg
mailto:/img846/5325/dsc00953l.jpg
mailto:/img109/7248/dsc00952k.jpg

Cvp: Akvaryumumuz :) yorum ve önerilerinizi bekliyorum:)

Hakan Bey, tebrik ediyorum. Ufaklıklara en az 2-3 sene yetecek güzel sade bir akvaryum kurmuşsuuz. Ufak eklemelerle daha da iyi hale gelecektir. :)

Ben size Dolphin şelale filtreyi öneririm sizin bahsettiğiniz.

Bunun dışında minikler küçücük kalmış koca alanda :) Dibe kum başarılı olacaktır.

Hakan bey böyle bir yaşam alanı yaptığınız için sizi gerçekten tebrik ediyorum. Çok başarılı :)

Kuru alan gerçekten yaratıcı olmuş. Üzerini birşeyle kaplarsanız daha rahat ediceklerdir :)

Kum temizliği zor olsada pisliği üstünde toplayan kumları yani silis kum yada dere kumu gibi kumlar kullanırsanız dip çekimi ile halledebilirsiniz. Bence kum aldığınızda hem görüntü hemde doğal ortam çok daha iyi olucaktır :)

eminemre' Alıntı:
Hakan Bey, tebrik ediyorum. Ufaklıklara en az 2-3 sene yetecek güzel sade bir akvaryum kurmuşsuuz. Ufak eklemelerle daha da iyi hale gelecektir. :)

Ben size Dolphin şelale filtreyi öneririm sizin bahsettiğiniz.

Bunun dışında minikler küçücük kalmış koca alanda :) Dibe kum başarılı olacaktır.

Keyifleri yerinde MAŞALLAH

Emin bey sizin katkınız çok bu akvaryuma :)

Kum seçimini yapamadım, dip çekiminde sorun olmuyorlar mı ?

derken cevap geldi:) Ecem hanim teşekkürler :)

Bir de dipte kendilerini yansıma olarak görünce uyuz oluyorlar; kumu eşeleyince mutlu oluyorlar :)

filtreyi aldıktan sonra dip için silis kum da alcam. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

Akvaryumunuz çok tatlı olmuş

akvaryumunuz çok başarılı ...

Güzel sade bi akvaryum olmuşş kare olmasıda çok iyi :) birde kum koyarsanız tamamdır bence :)

Akvaryumunuz çok hoş olmuş göz zevkinden anlıyorsunuz ve kapluşlara yetecek kadar bir yüzme alanı da oluşturmuşsunuz geriye kaldı beslemek ve seyiretmek:)

Bi konuda danışmak istiyorum size, kaplumbağalarım hiç sebze yemiyor ne tavsiye edersiniz? kalsiyum için ek besin gerekir mi?

Genç kaplumbağalar sebze yemezler ve sevmezler genelde. Bu kötü bir durum değeildir. Siz mineral oranı yüksek vitamin ve yemler kullanırsanız sorun olmaz.

küçükken pek sebze yemiyorlarmış zaten .. büyüme döneminde çokta önemli değil protein vitamin yönünden zengin yemler kullanabilirsiniz sera raffy P kullanıyorum önerebilirim ben.
Ek yem olarakda Sera raffy I ( gammarus ) kullanıyorum.Haftada bir de haşlanmış yumurta beyazı verebilirsiniz. Bunların dışında vitamin damlalarda mevcut

elimde raffy p , tetra reptomin , tetra fauna gammarus , sanyu turtle stick var yem olarak nasıl vermeliyim sizce ?
Vitamin olarak sera reptilin var yeterli midir?
jbl tortil ve jbl calcil almayı planlıyorum, şimdi gerekli midir?

Elinizdeki yemler çok güzel ve yeterli. Raffy P ile Reptomini ana yem, diğerlerini de ek yem yapın. Ek yemleri 2-3 günde bir verin ana yemleri hergün. Ama raffy birgün, reptomin diğer gün de olabilir. Siz makul oranda oranlayın :)

Mesela Tek günlerde Reptomin, Çift günlerde Raffy p ve birer gün arayla tetra gammarus.. akşam öğünlerinde de turtle stick

bu boydaki hayvanlara ne kadar vermek gerekir ki ? doymak bilmiyorlar ama çok yedirmek istemiyorum anormalliklerden dolayı

Yemleri birleştirdiğinizde kafalarının hacmi kadar. Örneğin 5-6cmlik bir kaplumbağa için raffy p den 4 stick verilebilir günlük.

en az 5 sene yeter bu akvaryum kabluşa

Geri