Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum'un su sıcaklığı yüksek :S

woswos

Bordo Bereli
Aydın'da yaşıyorum, havalar son bir haftadır çok sıcak.Akvaryumumun ısıtıcısını fişten çekmeme rağmen akvaryumun suyunun 31-32 derece olduğunu gördüm.Bunun üzerine hemen akvaryuma soğuk su boşalttım suyun sıcaklığı çok fazla düşmedi sonra buz attım anca öyle normale indi.Bu gün de aynı durum var gene buz attım.Ama gördüğüme göre kapluş buzları yemek istiyor o yüzden bir daha buz atmayacağım.İnternette araştırdım bu fanı buldum: mailto:/product_info.php?products_id=25122 ama bana pahalı geldi daha ucuz bir yöntem arıyorum.Ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim.

Günde bir saat güneşe çıkarın akvaryumum lambasını söndürün (eğer ısı veriyorsa).

Cvp: Akvaryum'un su sıcaklığı yüksek :S

Lambayı söndürürüm ama güneşe çıkarmak ne için ?

evinizde herhangi bir fan(evi soğutmak için) varsa kısa çözüm olarak akvaruyumunuza tutabilirsiniz normal sıcaklığa inene dek :)

Elektrik malzemeleri satan bir yerden fan alıp daha sonra 12V veren bir adaptöre fanı bağlarsanız çalışır.
Böylece basit bir akvaryum fanı yapmış olursunuz

Teşekkürler, ben bu fanı yaptım fotoların koyacağım.

Geri