Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun Suyu

berkcam97

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar benm akvaryumum küçüktü,yani filtre olduğu halde takamıyordum,suyunu 2 günde bir değiştiriyordum.Yarın büyük bir akvaryum alıcam filtreyi takıcam ama okuduğuma göre suyun 7-10 günde bir değiştirilmesi lazımmış.Daha uzun sürede değiştirsem bişey olurmu,çünkü çok zor oluyor.(İnşallah yarın yeni akvaryumumun fotoğraflarını koyacağım :) )Hemen ekliyim kabuk boyu 3 cm olan 2 kaplumbağam var.

Bir sorum daha var,ben petshopa söyledim akvaryuma ne koyiyim diye bana dere taşı verdi.Kalsa olurmu illa kum mu olsun?

Cvp: Akvaryumun Suyu

Öyle bir zorunluluk yok su kirlendiğinde 4/2 ve ya 4/1 ini değiştirebilirsiniz :) Değiştirme süresi akvaryumun büyüklüğüne göre değişir.
İlla kum olması gerekmiyor taşta olabilir

VamPrelLa' Alıntı:
Öyle bir zorunluluk yok su kirlendiğinde 4/2 ve ya 4/1 ini değiştirebilirsiniz :) Değiştirme süresi akvaryumun büyüklüğüne göre değişir.
İlla kum olması gerekmiyor taşta olabilir

Çok rahatladım,teşekkür ederim :D

kumun temizliği zor oluyor önermem :)

İyi bir filtreniz olduktan sonra kum kullanabilirsiniz. Biyolojik denge kurulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca pislikleri dipte tuttuğu için dip temizleme sırasında size de kolaylık sağlayacaktır. Ben 6 ay oldu kumu çıkarıp yıkamadım hala ilk günkü renginde.. Önemli olan 10 günde bir suyun %25ini dipten çekip değiştirmeniz.

Geri