Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun suyunu nasıl boşaltabilirim?

eko16

Bronz 5 Üye
Akvaryumun suyunu nasıl boşaltırım bilgi verirseniz iyi olur

Cvp: Akvaryumun suyunu nasıl boşaltırım

Sıradan bir bahçe hortumunu iç filtrenin su çıkış yerine bağlayıp diğer ucunu lavaboya bırakabilirsiniz.

bizim arkadaş hortumu içine doğru çekiyordu ve suyu boşaltıyordu doğrumudur ? :fear:

ben o şekilde hiç yapmadım ama işe yarayabilir.

Bence güzel bir yöntem :)

ben hortumu çekim dedim su ağzıma geldi yuttum inanın çok kötü bir tat :D ondan sonra pompa aldım :D

ahahahah midende kaplumbağa pislikleri var lkdflaksdfklasdfk ahahahahahah

Alper beyin dediği yönteme ek olarak,
Petshoplarda dip çekimi hortumu satılır. Hortumun ucundaki pompa yardımı ile suyu boşaltırsınız. Böylelikle dışkı yutmak zorunda kalmazsınız :)

Normal bir hortumun içerisene su doldur. Her iki ucunu aynı seviyede tutki ortalığa dökülmesin. Bir ucunu akvaryuma salla. Diğer ucunu nereye istersen. Çekmene falan gerek kalmaz. Su kendi kendine akmaya başlayacaktır. Ama yok ben de alışkanlık oldu dersen, çekebilirsin, aroması olmaz temiz su olur. :t65y:

Geri