Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun tabanına Taş mı Kum mu

kenan38

Bronz 4 Üye
Akvaryumumun tabanı şu anda boş . Taşlarla mı kumla mı doldurmamı önerirsiniz? Niçin? :)

İlla yapacaksanız; taş. Çünkü; kumları yutabilir. Ama bence çok kir tutuyor.O yüzden hiçbir şey.

Ben de pek kumu düşünmüyorum ama kararsızım .Tabi boş durma seçeneğide var ama pek güzel durmuyor böylede .

Taş olarak kesinlikle kaplumbağaların yutamayacağı boyutta ve suda salınım yapmayan taşlar kullanmalısınız.
Taş kullanırsanız yem ve dışkı artıkları taşların arasında kalır ve filtrenin temizlemesi veya dip çekiminde temizlenmesi zor olur.
Eğer kum alacaksanız ince kum kullanabilirsiniz.Ama iyi bir filtrasyonunuz yoksa kum kullanmak zor olabilir.
Her su değişiminde kumu temizlemek çok zordur.
Büyük hacımlı bir akvaryum ve iyi bir filtrasyonunuz varsa kumu tavsiye ederim.Su oturana kadar biraz bulanıklık yapıyor sadece.

Bir çok yerde kumun kaplumbağaların sindirim sistemine iyi geldiği söyleniyor.Benim kaplumbağa ilk koyduğum zamanlarda çok yemişti.Ama şu anda yediğini hatta kumla ilgilendiğini bile görmüyorum.

Küçük bir akvaryumum var . :) Filtreyi yeni sipariş verdim . O da küçük bir şey. :)

Büyük yassı çakıl taşları kullanabilirsiniz o zaman :)

xeelbug' Alıntı:
İlla yapacaksanız; taş. Çünkü; kumları yutabilir. Ama bence çok kir tutuyor.O yüzden hiçbir şey.

Benimkiler aldigimdan beri kumun icindeler bir kez bile kum yuttuklarini hatta yemek icin davrandiklarini bile gormedim. Ama bu yutmayacaklari anlamina gelmiyor.

Ancak cidden cok kir tutuyor. Defalarca yikamama ragmen temizleyemiyorum o yuzden kumlarini kaldirma karari aldim. Altinada hic bir sey koymayacagim.
Ben de hicbiri diyorum.

Hiçbiri en iyisi ama ben görsellik katsın diye içine taş koydum.

taş olması daha iyi ben taş kullanıyorum kendi çıkardıklarını yemiyorlar en azından diğer türlü pisliyorlar onu dönüp yiyorlar ben yemelerini istemediğim için taş koydum ve suyu kirletmiyor

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.

Bana da taş daha mantıklı geliyor. Teşekkür ederim herkese :)

Pislikler taşın altında toplanıyor belli bir süre sonra hem acayip koku yapıyor hem de suyun rengi sararıyor. Dip çekimi de kar etmiyordu bende. O yüzden bir şey koymaman en iyisi ama 20-30 cm lik bir akvaryumun varsa alıp çeşmenin altına tutup temizlerim diyorsan taş daha mantıklı.

Evet kardeş akvaryumum küçük.Taş banada daha mantıklı geliyor . Teşekkürler. :)

Geri