Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aldıgım 200 lt akvaryumum 6mm cam var risklimi

osman48

Bronz 5 Üye
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
36
2. el 100/50/40 akvaryum adılm ama camları 6 mm risklimi yazılarınızı okudum en az 8 mm deniyor. :ashamed0006:
Birde kaç waat ısıtıcı lazım elimde 1 adet 100 w  var kaç kilo silis almam lazım marka öneriniz  :neydi:
(2 tane yeni aldıgım yavru resler var )
V94zbB
V94zbB

,https://hizliresim.com/V94zbB
 
Hayvanlar 8-9 cm kabuk boyunu geçkin akvaryum yenilenmeli kabukları sertleşip kenarları keskinleştiğinde cama vurup çatlatabilirler.

10 cm kaçış boşluğu bıraksan 150 litre su eder. Ömürlük akvaryumu göz önüne alırsa 200 wattlık ısıtıcı uygun düşer.

Şimdilik hayvanlar yavru olduğuna göre suyu20 cm yükseltip bu şekilde 100 wattlık ısıtıcıyı kullanabilirsin.

Bu arada yükseklik 40 değil mi ona göre hesapladım.

Kum için erken ama hesabı şöyle 100×50×5÷1000=25 kg 20 kg alsan da olur. Tercihen vitasand marka sarı silis. Alınca yıkamasını anlatırım.

Akvaryumun iç köşelerinden silikonlara bastır esneme varsa uygundur. Çatlak var mı onu da kontrol et. Silikonlar taş gibi sert ise sökülüp yeniden silikonlanmalı.
 
Cvp: Aldıgım 200 lt akvaryumum 6mm cam var risklimi

abi kaçış boşlugu derken ne demek istedin?
 suyun tamamını doldurmayayımmı yükseklik 50


her hangibi esneme veya silikonlarda kuruluk çatlak yok abi
 
Kaçış boşluğu akvaryumun üstünden atlamaması için bıraktığımız boşluk. Böylece tutunup dışarı atlayamazlar.

Şu aşamada ısıtıcı yetersiz kalır. Sürekli çalışıp zorlanır. Kum koyduğunda suyu 30 cm yüksekliğe çıkarırsın. Isıtıcı jbl, eheim, sera marka ise onların 100 wattlık ısıtıcısı 150 litreye kadar ısıtabiliyor ama diğer markalar için 100 litre üstü zorlar. Yaza doğru su kendiliğinden 30 derecelere çıkar o vakit suyu artırabilirsin! Kışa doğru 200'lük ısıtıcı alırsın.

Kuru alanda koyacaksın! Akvaryum üstü kuru alanı 6 mm cam kalınlığı kaldırmaz. Turtle topper hariç bu plastik ama akvaryum eni de bunu kullanmana izin vermez. Max 34-36 cm civarı ende akvaryuma uyar. Akvaryumun yüksekliği fazla, akvaryum üstü cam kuru alan ağırlığı camları iyice kastırır.

Akvaryum içi kuru alan koyarsan o boşluk artacak zaten. Kuru alan için ısıtma lambası ve iç filtrede gerekecek. Özellikle büyük akvaryumlarda suyun randımanlı ısınması için filtre sirkülasyonu lazım. Isıtıcıdan uzak ön köşeye cam iç derecede lazım. Seranın çubuk derecesi uygun.
 
Cvp: Aldıgım 200 lt akvaryumum 6mm cam var risklimi

abi ısıtıcıyı tetra düşünüyorum 200 w lık olanın dan ama kendimin 40 tlye aldıgımm 100 w olanı napayım 2sinide koysam olurmu?



kuru alanım var abi akvaryum üstü 25 cm civarında ama pleksi bu konuda napayım ?


Dış filitre kullanmaya bi abimin ehiem var onu kullanacagım 3 sepetli olanından 
sıcaklıgı dış filitre döndürmezmi ayrıyeten iç filitreye gerek varmı ?


silis kumuda abi al dersen juen petten 20 kilo şipariş verecegim yani abi akvaryumu kurar kurmaz herşeyiyle kablumbagaları aktaracagım şu anda 20 litrelik akvaryumdalar ısıtma lambası kuru alanları var 


seranın şerit derecesini düşünmüştüm ama tamam abi çubuk olanını alayım.
 
Pleksi hafifse kullanabilirsin.

Dış filtre olur. Daha da iyi döndürür. Ama su çıkışa yakın konumlandırabilirsen daha iyi olur. Su emiş borusuna yakın olursa sıcak su önce filtreye çekilir.

Şimdiki ısıtıcı ve 20 litrelik akvaryum yedekte dursun, olurda hayvanlar hastalanırsa karantina akvaryumu olarak ısıtıcı ile kullanırsın.

Kumu istersen şimdilik alma hayvanlar 6-7 cm'yi geçsin öyle alırsın. Şimdi alışma süreci olsun sana. Temizlik sımıntısına düşme. Kum ile birlikte dip sifonu da alınacak. Bunda resun marka 2.10 metrelik mavi pompası olan sifon en kullanışlısıdır. Ama hani malzeme alıyorsun. Ücretsiz kargo limitini doldurmak istersen kum al. Limit 150 tl idi en son.

Şerit derece 6 mm cam kalınlığı üstü akvaryumlarda net veri vermez ve güneş ışığı vurursa yada oda sıcaksa yine derece ayarı değişir. Oysa çubuk derece su içinde olduğu için net değeri verir ve ömürlüktede kullanmaya devam edersin. Sarı içli 0-50 göstergeli ince çubuk dereceyi alacaksın. Bunu ısırsalarda kıramıyorlar.

Akvaryum üstü kuru alan olduğuna göre suyu yükseltmen gerekiyor.

Isıtıcıda bize en uygun olan jbl protemp bu tam batabiliyor. 200 W olanı 250 litreye kadar ısıtıyor. Bir iki sıkıntı yaşayan arkadaş oldu ama 100 W olanında.
 
Tamamdıe abi suyu yükseltirim altında kum olmayacak kötü gözükmezmi benim için sıkıntı olmaz temizlerim ama şu an uygun degil derswn almayayım bide sifonu bulamadım abi


Doldurmak içinde çeşme suyu kulkanacam abi napmam gerekir
 
Sıkıntı duymam dersen al o zaman kumu. Lakin hayvanlar yavru olduğu için derin suya inme problemi yaşar. Yüzeye yakın ipek yapraklı yapay bitki alırsan hayvanlar tutunup dinlenir, uyur. Ön cama vantuzla hemen yüzey hizasında çubuk tutturursan tünek niyetine tutunup uyuyabilirler. Küçük oklava da olur.

Yavrular büyük akvaryuma geçtiğinde derin su psikolojisi yaşar. Alan geniş olduğu için çabuk yorulur. Kolayca tutunabileceği şeylerin çevresinden ayrılmaz. Yani kuru alan rampasının. Bitki tünek vb. bu noktada akvaryumun diğer ucuna gitmesini sağlar.

Arıtma sistemi varsa suyu ondan al. Yoksa musluğa doğrudan takılan basit bir filtre dahi hiç yoktan iyidir.

Suyu damacanaya doldururuz. Ağzını toz girmeyecek biçimde bir tül ile kapar yada aralıklı bırakırız. Bu klorun uçması için gereklidir. Acelesi yok ise suyun 2 gün dinlenmesinde fayda var. 2 ila 10 günü geçmesin yosunlanır.

Filtrelenmemiş şebeke suyunda ise su düzenleyici kullanılabilir. Bu sudaki ağır metalleri ayrıştırır. Jbl biotopol gibi. Genelde üç aşağı beş yukarı birbirlerine emsaldirler ama fazla düşük markaya da kaçma.

Fikrimi sorarsan buna sürekli para vermek yerine basit düzen lavabo filtresi daha hesaplıya gelir.
 
Abi kumu aldım juenden visant sarı silis yarın elime geçer dedigin filitre malzemelerinide aldım kumu nasıl yıkayacagım alınca anlatırım demiştin abi bide derin suya inmeme diye bi durum yaşanmadı maşallahları var
 
Kumları küçük bir leğende varsa kimyasal değmemiş olsun. 3-4 yada 5 poşet halinde parti parti dök. Elinle kolayca karıştırabileceğin oranda. Bu şekilde kir ve bulanıklıkta kolay gider. Mutfakta el yakmayacak sıcaklıkta suyu doldurup mıncıklayarak karıştır. Toz pislik suya çıktıkça doldur boşalt yap. En son karıştırdığında bulanıklık ve toz azaldığında leğeni alıp akvaryuma yavaşça boşalt. Bu şekilde hepsini yapıp boşalttıktan sonra filtreyi çalıştır. Her ne kadar temizlesekte bir miktar bulanıklık olacaktır. Bunun bir kısmını filtre çeker bir kısmı tabana oturur. Bu tabandaki tozlar birkaç akvaryum temizliği sonrası gider. Bir daha su bulanmaz.

Filtrede iç filtre kullanacaksan ilk yarım saatte temizle sonrasında bir saat arayla birkaç defa temizleyip tak ertesi sabah bir daha temizlersin kafi olur.

Dış filtrede ise çalıştırıp ertesi gün açıp temizlersin. Eğer kurulu değilse yeni takacaksan, filtre malzemelerini kullanmadan kendi süngerleri en altta seramik ve bir kata elyaf koyup çalıştırıp bırakmak daha iyi olur. Malzemeleri tekrar temizleme derdi olmaz. Ama önceden kurulmuş ise açmadan kullan sonra temizlersin.

Vitasand marka poşetlenmeden evvel sterilize edilip fırınlandığı için tuz yada metilen mavisinde bekletmemize gerek yoktur.

Sadece aynı banttan geçtiği için arasına birkaç tane farklı kum tanesi karışmış olabilir onları alırsın. Hayvanlar yem sanıp yiyebiliyor.
 
Derin suya dalıp çıkıyorlarsa iyi.. Bu hareketli olmalarını sağlar ve sağlıklı biçimde gelişir büyürler. Nefes tutabilme kapasiteleri de artar.
 
Dış filitre çalışıyor abi zaten şu anda karbon o dedigin reçine ve zeolit de gelecek yanında onlarıda 2 gün sonra koyayım o zaman abi kaplumbagaları başka kaba mı alayım kumu koyarken napayım
 
Öyle yap 2 gün çalışıp sudaki bulanıklığı alsın filtre. arada su dinginleştikçe kumu karıştırıp havalandır. Kalan tozdan da alabildiğini alsın.

İlk başta yoğun bulanıklık olursa hayvanları ayrı bir kapta tutman iyi olur. Su hafif görünebilir kıvama gelince akvaryuma alırsın. Çokta dışarıda kalmasınlar. Genelde sabaha berraklaşır su.

Çok yoğun bulanıklık olursa kumu karıştırıp havalandır arkasından tozlu suyu maşrapa ile kovaya doldurup döktükten sonra temiz su ekle bu süreyi kısaltır. Temiz suyu olabildiğince yavaş dök.

Kaba akvaryumdaki sudan dök ki hayvanları aldığında ısı farkı yaşamasınlar. Su ısısı yavaşça düşeceği için hayvanlar adaptasyonda zorluk çekmezler.
 
Cvp: Aldıgım 200 lt akvaryumum 6mm cam var risklimi

Merhabalar. Benzer bir konu olduğu için tekrar başlık açmayayım dedim. Kaplumbağalarım 18-20 cm boylarında ve ikisi de dişi haliyle yoğun kavgalı zamanları oluyor. Akvaryumları için 6+6 lamine camdan yaptırmayı düşündüm. Kırılsa da dağılma olmuyor diye. Boyut 125x70x70 ömürlük olması için.Siz ne düşünüyorsunuz? Yetişkin kaplumbağalar için en güvenli cam çeşidi ve kalınlığı nedir?
 
Akvaryum ölçüleri gayet güzel dişiler iyi bir sistemde 35-40 cm boylara kadar gelebiliyor.

Cam kalınlığında 12 mm normal; tam güvenli noktasında 14 mm uygun.

Yalnız birleşme noktalarını yani kenarlarını rodajlamak gerekiyor bu rodaj makinası ile traşlayıp pürüzsüz yapmak demek. Bu şekilde silikon dayanımı daha kuvvetli olur. Akvaryum çevresine içerden alt ve üst kenarlardan kuşak cam atılacak. Ayrıca üstten iki büyük cam ortasına kuşak atmak iyi olur. Yalnız önce akvaryum üstü kuru alan yaptır. Rampa su içine 10-15 cm gireceği için uzun olacak. Bu kuşağa çarpmamalı. Akvaryumcu sağlam yaparsa kuşağa gerekte kalmayabilir onu konuşursunuz.

Burada benim kuru alanın örneği mevcut bakarsın.

Pleksi önermiyorum o dayanıklı ama çok pahalıya gelir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Aldıgım 200 lt akvaryumum 6mm cam var risklimi

Teşekkürler yorumunuz için. Rodaj, kayıt,kuşak konusunda sorun yok fakat ben akvaryum üstü yaptırmayacaktım kuru alanı akvaryumun içine silikonlu yaptıracaktım. İki kuru alan olacağı için yerini değiştirme gibi bir ihtiyacım olmayacak. Sağlamlık açısından bir sorun yaratabilir akvaryuma silikonlu olması sizce? Pleksi sadece portatif takılıp çıkarılabilir bir plaka olacak akvaryumun ortasında. Fiyat konusunda başa gelen çekilir artık her şey sağlıkları için :/
 
Akvaryum içine silikonla sabitlemek pek iyi değil yeri geldiğinde suyu yükseltmek icap edecek. Altına kir gitse temizlemen zor. Yani kullanışlı olmuyor.

Sistanın akvaryum silikonu var. Yapıştırılacak yüzey mutlaka kuru olmalı ve en az 2 gün kokusunun gitmesi ve sertleşmesi lazım. Bu da ek bilgi olsun.

Akvaryumu 120*60*60h de yaptırabilirsin o vakit 12 mm cam kalınlığı güvenlidir. 10 mm de olabilir. Bu seçeneğe de bak çünkü fiyat bayağı tuzlu olacaktır. Sehpayı mobilyacıya yaptırırsan kilo tespiti yaptır akvaryumcuya yarım tondan fazla ağırlık çekecek. Malzemesi lake olsun. Yapmadan evvel dış filtre boyunu hesaplayıp dolap için yükseltiyi ona göre yaparsın.
 
Geri
Üst