Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alınık Sera Royal

banyoterligi

Bordo Bereli
Sera royal almayı düşünüyorum benim miniklik hakkı için. Yalnız 1 litrelik olanlarından daha az bulamadım. Uygun fiyatla 100-250 ml arası gönderebilcek olan varmı? + kargo ve yem parasını ödemem karşılığıyla tabiki :smile:

Cvp: Alınık Sera Royal

Mert istediğini bulamazsan Tropical in balık kurusu ve karides kurusu var. Onlar daha ufak kutuda. Sanırım 250 ml. Onlardan birini alabilirsin. Gece kutuların ve içeriğin resmini çekebilirim.

İşimi görür mü Emre abi ? Zaten royalde balık ve karides var sanırım. Jbl gamarus var benim. İçindekileri karidesleri ufaklıktan toplamışlar sanıyordum da farklı bir türmüş. O dediğini juenpette veya evcilalda görmüştüm sanırım bir bakayım.

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=153&mrk=1845 tropicalin ürünlerine baktım. balık ve karides aynı ürünün içinde değil sanırım? Birde bu balıklar biraz büyük gözüktü gözüme benim hakkı kadar :t65y:

açıkcası flood olucak ama mailto:/Tropical-Gammarus-Kaplumbaga-ve-Buyuk-Akvaryum-Baligi-Yemi-Karides-12-gr-folyo-ambalaj,PR-6093.html dediğin ürün bu sanırım. 12 gr mış. Tahmini ne kadar gider? Çabuk biticekse bi kaç tane söyliyim veyahut direk sera royal alayım (zaten hakkı büyüyüne kadar anca biter gibi geliyor 1000 ml sonuçta )

Verdiğin ikinci linki geç. İlk linkte balık olan ürünü alabilirsin. Balıklardan koparıp verebilirsin. Karides kutusu ayrı. Ben juen petten almıştım, ama bitmiş olabilir. Balık kafi olur, nasılsa gammarusun vardır.

Abi sanırım dediğin bu mailto:/Tropical-Gammarus-Kaplumbaga-ve-Buyuk-Akvaryum-Baligi-Yemi-Karides-12-gr-folyo-ambalaj,PR-6093.html

12 gr mış.

Benim dediğim tatlı su karidesi ve kutuda, eve gidince gece çeker resmini koyarım. Ancak sende zaten gammarus var. Bence ilave balık alsan fazlasıyla olur.

Tamamdır fotoğrafı bekliyorum. Evet benimki gamarus ama, gamaruslar karides değilmiş öyle dedi forumdan bir arkadaş

Doğru. Gammarus ile tatlı su karidesi farklı. Ancak besin değeri ve kullanım şekli arasında neredeyse hiç fark yok. Ek yem olarak ona devam edebilirsin. Ben aşırı çeşit bulunduruyorum. Tabi imkan dahilinde herkese de öneriyorum. Resimleri eklerim akşam :)

Tropical kurutulmuş balık;
Bunun içeriğini biliyorsun.

mailto:/img802/8259/dscn0953a.jpg

Tropical kurutulmuş tatlı su karidesi;
İçimdekileri de foto olarak çektim.

mailto:/img3/5465/dscn0955o.jpg

mailto:/img850/4194/dscn0956m.jpg

Ek yem olarak bence rahatlıkla verebilirsin. Gammarus varsa sadece balık alsan da olur. Hatta bu markanın cırcır böceği, un kurdu ve su piresini de kullananlar var. Ben açıkcası onları hiç denemedim.

evet onları gördüm. Yalnız dedigim gibi balık olan benim bahsettgm mi? Balıklar cok mu büyük? Gamarus var ama karides olarak sanırım bu ürün juenpette evcilalda yok. Sera raffy p de su piresi falan varmıs

Ben bu ikisinide Juen petten aldım. Ama şu an var mı bilmem. Balıklar parmak kadar . Ama koparılarak verilebilir.

Yani çok gerekli değil ama balık iyi bir ek besin olabilir. Gammarus zaten bir su böceği. Fazlasına gerek yok bence de.

Yani sadece balık olabilir.

Balık ve gammarusu ek yem yapabilirsin Mert. Toplam günlük yem kafa hacmi kadar olmalı. Bunun 2/3 miktarı ana yem, 1/3 miktarı ek yem olmalı. Ama bunu ayarlamak zor ise şu şekilde yapabilirsin. Her gün kafa hacmi kadar vereceğine göre 2 gün ana yem, 1 gün ek yem de vererek oran ayarlamasını daha kolay hale getirebilirsin. Ben genelde bu şekilde veriyorum. Böylece yem de seçmiyorlar ve her yeme alışıyorlar.

Sende iki ek yem olacağına göre şu şekilde takip edebilirsin. 2 gün ana yem, arkasındaki 1 gün balık kurusu, arkasından 2 gün ana yem, arkasındaki 1 gün gammarus verebilirsin. Sonra tekrar başa dönüp bu döngü ile gidebilirsin. Tabi her gün verdiğin yem günlük toplam kafa hacmi kadar olacak. İki öğün veriyorsan öğün toplamı kafa hacmi kadar. Zaten bunu biliyorsun.

Geri