Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt Kabukta renk değişimi

Erik

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar bir kaplumbağamın alt kabuğunun rengi solmaya başlamış anlayamadım acaba normal mi değil mi? diğer kaplumbağamın alt kabuk rengi gayet canlı fakat bunun pek bi solgun..gösterebilmek için ikisinin de fotoğraflarını yüklüyorum..

mailto:/24y740p.jpg
mailto:/sl1kia.jpg
mailto:/2jg6q13.jpg
mailto:/dd0gg.jpg
mailto:/32zq4hu.jpg

Cvp: Alt Kabuk Rengi

Daha önce renkleri daha canlı ise büyüyor ve kabuk değişimine hazırlanıyor olabilir. Onun dışında ben bir anormallik göremedim.

Kaplumbağalar büyüdükçe kabuk renklerinde değişim olması normaldir.

AEK' Alıntı:
Daha önce renkleri daha canlı ise büyüyor ve kabuk değişimine hazırlanıyor olabilir. Onun dışında ben bir anormallik göremedim.

daha aldığımız 1 ay falan oldu ama aldığımızda kaç haftalıklardı kaç aylılardı bilemiyoruz tabi..ust labuklarında büyüme sinyallerine raslıyoruz zaten de alt kabukta böyle bi solgunluk görünce tırstım açıkçası :D çünkü baya değerlendiler gözümüzde eve girer girmez daha üstümüzü değiştirmeden napıyolar diye bakmaya gidiyoruz :D

Erik' Alıntı:
AEK' Alıntı:

daha aldığımız 1 ay falan oldu ama aldığımızda kaç haftalıklardı kaç aylılardı bilemiyoruz tabi..ust labuklarında büyüme sinyallerine raslıyoruz zaten de alt kabukta böyle bi solgunluk görünce tırstım açıkçası :D çünkü baya değerlendiler gözümüzde eve girer girmez daha üstümüzü değiştirmeden napıyolar diye bakmaya gidiyoruz :D

İlgi ve alaka son haddinde belli :) Ufaklıklar sağlıkla büyüsünler.
Evet üst kabukla beraber alt kabukta doğal olarak büyüyor. Değişimi görsel olarak üst kabuk kadar farkedilir olmuyor. Ama alt desenleri 2 ay sonra çekilecek fotoları şimdikiler ile yanyana getirince daha farklı göreceksiniz.

Konu açmama gerek kalmadı benim kaplumbağamdada var bu lekelerden aldıktan sonra oldu büyüyor diye dediler doğruymuş ama ilk gördüğümde akciğer enfeksiyonu sanmıştım :haha:

Geri