Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

alt kabuktaki sorun

Cvp: alt kabuktaki sorun

turab-berk' Alıntı:
http://tinypic.com/r/eb67vs/7
sizce bu işaretli yerde ki çukurluk neden olmuştur?

Kabuk değişimi veya büyüme kaynaklı olabilir. Benim kaplumbağamında belli yerlerinde bazen oluşuyor, yeni kabukla beraber geçiyor. Mantar rahatsızlığı yoksa çok fazla endişe etmeyin ancak vitamin takviyesinide eksik etmeyin. Beslenme ve vitamin takviyesi her zaman çok önemli

Orda kabuk yok gibi duruyor resimde :( Umarım önemli birşey değildir. Ben anlayamadım.

Bir yere vurup yaralamış olabilir mi?
Bu şekilde bir şey daha önce görmemiştim :(

ya kabuk var da sanki üst kısmından biraz kazınmış gibi.. bir yere çarptığını sanmıyorum yani yok öyle sert bir yer.. mantar da değil.. kabuk değiştiriyor ama alakası olabilir mi onunla..

zencefil' Alıntı:
Bir yere vurup yaralamış olabilir mi?
Bu şekilde bir şey daha önce görmemiştim :(

Oradaki pembelik sert mi yoksa dokusal bir yapı mı yani deri gibi mi dokununca nasıl bir farklılık var?
Ayrıca karada dolaştığı yerlerde alt kabugunu carpabılecegı veya düşerek kendini incetebilecegi bir yer var mı ?

Kabugunu incitmiş gibi gözüküyor yara sürekli aynı boyutta mı yoksa bir büyüme, yumuşama tarzı bir durum söz konusu mudur kabukta? Ayrıca hali yem yemesi yerinde mi?

Bir de kaplumbaganızın boyu ne kadardır ?

yumuşama yok ama sanki çok az büyüdü.. herşeyi normal hele yem yeme konusunda hiç bi sıkıntı yok.. yaklaşık 9 cm ..

turab-berk' Alıntı:
yumuşama yok ama sanki çok az büyüdü.. herşeyi normal hele yem yeme konusunda hiç bi sıkıntı yok.. yaklaşık 9 cm ..

Büyümesinden dolayı alt kabuk değiştiriyor olabilir eğer ki yara çok derin değilse ve resimdeki gibi soyulma gibi bir durum söz konusuysa büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak yinede emin olmak için bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca kabuk sorunlarında sizinde bildiğiniz gibi güneş büyük önem taşıyor. Su hijyeninede dikkat edin mantar kapmasın. En yakın zamanda da bir veterinere gösterin derim

2. resimde kabuğun soyulması, kalkması gibi görünüyor. Kabuk değiştiriyormuş gibi yani.

Geri