Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt sump

guzelz15

Bronz 3 Üye
Katılım
18 May 2020
Mesajlar
74
Merhabalar, yeni akvaryum için alt sump kullanacağım. Malzeme olarak biyolojik sünger, elyaf, zeolit, aktif karbon kullanacağım. Dikkat etmem gereken bir şey var mıdır, başka bir malzeme daha kullanmalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.
Bir de musluk suyu kullanırsam iki düzenleyici ile suyu direkt hazır hale getirebileceğime dair bilgiler edinmiştim. Biri reeflowers bacteria feeder diğeri reeflowers effective conditioner. Sizler kullanıyor musunuz bu iki ürünü akvaryumun ilk kurulumunda? Eğer arıtma su kullanırsam bu ikisini yine de kullanayım mı? Şimdiden teşekkürler
 
Sump sistemde zeolite yerine diatomit içerikli kedi kumu kullanabilirsin. Diatomit zeolite işlevi görüyor. Bu hesaplı olduğu için sump sistem kullananlar bunu tercih ediyor.

Döngü yapan bakteriler için lav taşı yada substrat lazım. Doğrudan şebeke suyu klor içerdiğinden bakterileri öldürür. Arıtma su kullanmak daha mantıklı. Ben 19'luk damacanalarda biriktirip kullanıyordum. Arıtıldığı için kolay bozulmuyor.

Bakteri bilimsel verilere göre 28 günde oluşuyor. Dediğin ürünleri ben hiç kullanmadım. Komple temizlik yapmadığın sürece döngü bakterileri yaşamaya devam eder. Yalnız bir kısmı ışık görmemeli ölüyorlar.

Bakteriler amonyak ve türevleri oluştuğunda kolonileşmeye başlar.

Sen yine de bu konuda www.akvaryum.com sitesine bir sor onlar bu konuda daha bilgilidir. Sump sistem kullanan çoktur orada.

Sumpta bu ürünü de kullanabilirsin ben memnun kaldım. Fiyatı hala uygun. Percell water resin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Alt sump

Teşekkürler öneriler için, substrat elimde bir miktar var onu da eklerim. Damacanada biriktirip kullanmak gibi bir durumum şuan yok fakat hortumla doldurmayı düşünüyorum akvaryumu arıtma musluğundan. Sonrasında ya 2 gün bekleyeceğim ya da su düzenleyicilerle 1-2 saat bekleyerek hayvanları koyacağım. Eski akvaryumun düzenini yerinden oynatacağım için 2 gün nereye koyarım onları bilmiyorum sıkıntı oluşacak. O yüzden su düzenleyicilere güveneceğim gibi görünüyor.
 
Arıtma suda su düzenleyiciye gerek yok. Sadece şebeke suyu ilavesi yaparsan kullan. Bunu damlattığında hayvanlar suda olmasın yan etkisi olabilir.

Birde akvaryumu kolon kiriş dibine yakın koy. İyi ağırlık yapacak.
 
Tamamdır teşekkürler. Akvaryumcu toplamda 1 ton bile etmez dert etme dedi ama yine de bina eski o da korkutuyor açıkcası. Odanın içinde başka eşyalar da var ağır. Ama akvaryum için uygun tek oda var. Eşyaları çıkaracağım ya da şansımı deneyeceğim. Akvaryum altına kilim vb bir şey koymaya gerek var mıdır? Laminat parke var. Çökme gibi bir şey yaşamak mümkün sanırım
 
Ben akvaryum altına koridor halısından uygun boyda kestirip koydum. Rulo şeklinde halıcılarda satılıyor. Eni 60 cm ve 80 cm olarak standard boyda istediğin oranda kestirip o kenarları dikiyorlar. Bu parkeyi çizmeyeceği gibi olası eğimleri de yok eder mobilya tam oturur. Laminant ezilmez.

Aynı şekilde mobilya ile akvaryum arasına da laminant şiltesi koydum yeşil renk 3mm kalınlıkta. Bu da yine akvaryumun tam taban oturması için. İthal 5 mm'lik olanı da var ama bulması zor. Bir ara bauhausta satılıyordu. Yapı marketlere yada laminant satanlara bakarsın.

Birde koyacağın odaya götürürken geçeceği yolu koridor ve köşeleri iyi hesapla akvaryum köşelerden rahat dönebilsin. Akvaryum boyu fazla gelirse odaya sokamazlar. Bir arkadaşın başına geldi. Eve getirmiş odaya alamamışlar. Bina merdiven genişliğini de göz önüne al.
 
Geri
Üst