Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Amonyak Patlaması mıdır acaba?

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Merhabalar,
Dün akşam odaya girdiğimde akvaryum suyunun inanılmaz bulanık olduğunu ve odanın iğrenç koktuğunu farkettim. 35cm eni olan akvaryumun bir ucundan diğeri gözükmüyordu. Hemen bir su testi yaptım,

pH=8.2, NO2=0 VE NO3=0 çıktı. Cl2, alkanite ve su sertliği değerleri oldukça iyiydi.

Kötü koku ve bulanıklık nedeniyle amonyak patlaması yaşandığını düşündüm, ki nitrit ve nitrat değerleri de sıfırdı. Tam su değişimi yaptım. Bugün elyaf (sadece bir katman vardı bende) ve zeolit aldım. Aktif karbonu çıkartıp zeolit ekledim. Sorunun çözülmesini umuyorum.

Doğru bir uygulama mıdır bu yaptığım?

Cvp: Amonyak Patlaması mıdır acaba?

Hocam suyun bulanıklığı rakı beyazı gibiyse amonyak patlamasıdır, zeolit amonyak seviyesini indirecektir, sorun çözüldükten sonra 12 saat kadar tuzlu suda bekletmenizi öneririm. elyaf falan önemli değil, bu durumda hiç bir etkinlikleri yok. an itibariyle yüzde 50 su değişimi yapın, takip eden günlerde de sorun çözülene kadar yüzde 25 su değişimi(her gün). bunun dışında hızlı bir çözüm almak isterseniz ammonia remover tarzı ürünlerden alabilirsiniz...

anarxia' Alıntı:
sorun çözüldükten sonra 12 saat kadar tuzlu suda bekletmenizi öneririm. elyaf falan önemli değil, bu durumda hiç bir etkinlikleri yok.

tuzlu suda bekletilecek olan şey filtredeki zeolitler öyle değil mi? Elyafı da küçük pislikleri tutması için aldım. Tek elyaf yetersiz kalıyordu, 15 günde dış filtre yetersiz kalmıştı.

evet zeoliti bekleticeksiniz, zira amonyak patlaması olan bir akvaryumda ürünün doyma noktası daha erken gelecektir, 12 saatlik bir tuzlu su banyosu zeoliti sıfırlar... Elyaf ise gerekli bir ürün ama amonyak patlamasına bir etkisi olmaz demek istemiştim, herşeyden önemlisi ise bu sorunun neden kaynaklandığını bulmak, zira bunun önüne geçersiniz fakat sorunun kaynağını öğrenmezseniz tekrar olacaktır. Biyolojik filtrasyon için hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

anarxia' Alıntı:
evet zeoliti bekleticeksiniz, zira amonyak patlaması olan bir akvaryumda ürünün doyma noktası daha erken gelecektir, 12 saatlik bir tuzlu su banyosu zeoliti sıfırlar... Elyaf ise gerekli bir ürün ama amonyak patlamasına bir etkisi olmaz demek istemiştim, herşeyden önemlisi ise bu sorunun neden kaynaklandığını bulmak, zira bunun önüne geçersiniz fakat sorunun kaynağını öğrenmezseniz tekrar olacaktır. Biyolojik filtrasyon için hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

şimdilik filtre ile gelen bioball'lar duruyor, yakında substrat veya lav taşı alacağım.

anladım, canpet'te açık olarak sera siporax satılıyor, litresi 30 lira, kaçırılmayacak bir fırsat ve sonsuza kadar süreceğini sanmam, bi bakın derim.

Dün %50 su değişimini yapıp zeolit ve elyafları da ekledim. Bugün su tertemiz. Siporax'ın siparişini de veriyorum en kısa sürede..

Geri