Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ankara'ya benekli kaplumbaga

dbasol

Gümüş 3 Üye
Arkadaslar musait oldugum zaman Ankara'ya gelirken ekipmanlari tam olan arkadaslara benekli kaplumbaga getirebilirim. Boyle bir talebi olan varsa konu altina yazabilir.

Cvp: Ankara'ya benekli kaplumbaga

of ya hep istanbul ankara izmir ben erzurumdayım ve buraya hiç gelmiyo benekli.beslemek isiyorum ama nasıl

Büyük olsa yollardım ancak zaten fazlasıyla zayıf ve güçsüzler. İstanbul'a gelen bir tanıdığınıza rica edebilirsiniz.

teşekkürler doğa çizgilide olur farklı bir tür olsun yani sadece kırmızı yanak var burda. bakalım alıcam bir yolunu bulup

nezaman getirebilirsiniz nasıl alabiliriz bunlarıda merak ediyorum

Bu ay içerisinde arabamla geleceğim, gelmeden birkaç gün önce yine başlığa yazarım.

Bende isterim yeni akvaryumumu aldım finallerden sonra geçicem yeni akvaryumuma bende bakmak isterm. RES lerle aynı şekildemi bakılması gerekıyor acaba benekli kapluşlara, reslerle bir arada yasayabılırlermı ve ne kadar a getırıceksınız acaba ?

Farklı türker genelde birbiriyle geçinenez. Bunun dışında daha önemli bir durum var. Habitatları farklı. Res göl kaplumbağasıdır. Benekli çamur, bataklık kaplumbağasıdır. Reslerin yaşadığı sıcaklık daha yüksektir. Benekli kaplumbağa ülkemizin sıcaklığına yani daha düşük ısıya maruz kalır. Bu sebeple ikisinin akvaryumu onların yaşam alanına uygun şekilde ve farklı olmalıdır. Bendeki slider türleri minimum 26 derece suda yaşarken çizgili kaplumbağamın suyu 24 dereceyi geçmiyor. Sadece bu sebep dahi aynı yerde olamayacaklarının göstergesi malesef. Su derinliği gibi konularda cabası.

yani ben alırsam ayrı bir sistem kurmam gerekicek :( oda mümkün değil malesef daha adam akıllı yeni bir akvaryum aldım ona bile dış filite alamıyorum :( neyse yellow belly ve cumberland aramaya devam :)

Zeki, alacak kişi bunu yapacaksa tebrik ederim ama yapacağını sanmam. Ama farklı türler aynı yerde bahsettiğim gibi büyük zorluk.

sayın Dbasol bu konuyu okursanız özel mesajlaşmayı açtırabiliriz mailto:/forum/Konu-alim-satim-yapanlarin-ozel-mesajlasmayi-actirmasi.html

flyingturtle' Alıntı:
sayın Dbasol bu konuyu okursanız özel mesajlaşmayı açtırabiliriz mailto:/forum/Konu-alim-satim-yapanlarin-ozel-mesajlasmayi-actirmasi.html

son durum nedir ?

Arkadaşlar maalesef benenkli kaplumbağa hiç kalmamış. Gelince hemen arayacaklar tekrar bir aya gelir diyorlar. Nil kaplumbağası da gelecek diyor sahibi.

Eğer nil gelirse 2 sinide alabilirim yeticek alanım var veya birini iptal edebilirim yine Ankaraya gelerek elden teslim mi olucak yoksa kargomu ?

mailto:/forum/Konu-nil-kaplumbagasi-trionyx-triunguis.html

Her iki kaplumbağa için çok ayrı sistemler gerekir. Nil kaplumbağası boyutu sebebi ile bir süre sonra minimum 400*200*200 gibi bir akvaryumda beslenmeli. Yani bu hayvana bir havuz gerekir.

Umarım bunları doğadan almayıp çiftlikten getiriyorlardır ama nil kaplumbağası getireceğim demesi gerçekten ilginç geldi.

benekliler çiftlikten geliyor olabilir dediğiniz gibi softshell türleri çok büyüyor sadece nil kaplumbağası değil pig nosed turtle türüde devasa boyutlara ulaşıyor bakıcak alanım var fakat bukadar çok kaplumbağayla uğraşmak için zaman gerekir ben sadece benekli alabilirim tam kesin değil

flyingturtle' Alıntı:
benekliler çiftlikten geliyor olabilir dediğiniz gibi softshell türleri çok büyüyor sadece nil kaplumbağası değil pig nosed turtle türüde devasa boyutlara ulaşıyor bakıcak alanım var fakat bukadar çok kaplumbağayla uğraşmak için zaman gerekir ben sadece benekli alabilirim tam kesin değil

Bazı yumuşak kabuk türleri 60 cm oluyor ve gene büyük bir akvaryumla belki beslenebilir. Oda gene ciddi bir boyut ister. Ama bu 1 m boy ile neredeyse bir odayı akvaryuma çevirtir. Sadece benekli düşünmek en doğrusu bencede.

çok güzel türler aslında ,birde oldukça hızlı türler beslemesi zevkli olabilir ama alan lazım mesela diamondback terrapin türleri res veya resten küçük boyutlara ulaşabiliyor diye biliyorum ama ülkemizde çeşitli kaplumbağa türleri yok hemen hemen heryer res satıyor Ülkemize gelmesini en çok istediğim kaplumbağa türü diamondback terrapindir ki oda imkansıza yakın gibi

Geri