Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Anlam veremiyorm

Sofiel

Yeni Üye
Arkadaslar tekrar bu konuyu açtım çünkü dıger konuda fotoğraflar gözukmuyodu kusura bakmayın ama sureklı bu duruma şahit oluyorum birinci fotoğraf kuru alanda gerinmesi diğeride yatağma aldım seviyodum arkamı döndüm ilgilenmedim bi süre döndüm bi baktım yine bu hareket hem komık hemde daha once görmedıgım şekilde duruyo bakar mısınız :D
dbts9l.jpg

2djz600.jpg

mailto:/a5cils.jpg

160zmzo.jpg

8zmn1s.jpg

98wyrt.jpg

Cvp: Anlam veremiyorm

Sudada değil bide yatağımda yani rahatsız olması gerekirken :D teşekkürler

Kaplumbağalar bu hareketi su da değil karada yaparlar zaten :) Önceki konuda da belirttiğim gibi, karaya güneşlenmek için çıkarlar ve güneşden daha fazla yararlanmak için yüzey alanlarını genişletirler ayaklarını geriye dogru kaldırarak vs. bu hareketede balerin duruşu deniyor :) yatağın bulunduğu odanın sıcaklıgı nedir bilemiyorum ama durdugu yeri aktif olarak ısıtan herhangi bir şey olmadıgı halde bu hareketi yapıyor bu biraz ilginç ve sizden çekinmeden kokrkmadan bu pozisyonda durmaya devam ediyor. Çoğu kaplumbaga yanına birisi gelince hemen kaçma ya da kabuguna girme eğilimi gösterirler..

Tekrar belirteyim bu hareketi yapmaları doğalarında var ve her kaplumbaga besleyen kolay kolay goremez bu hareketi cunku cok ürkek canlılardır bu konuda şanslısınız :)

sudan ziyade kuru alanda güneşleniyor gibi duruyor :) bende temizlik yaparken yatağın üstüne ya da kutuya koyuyorum yatakta genelde biri keşfe çıkar diğeri ağır abi durur etrafı gözler :)

zekiyle pişti olduk gibi :)

Kötü bir durum yok ortada ancak akvaryumundan dışarı çıkmamalı hayvan hem somonella bakterisi taşıdığı için size birşey olabilir hemde dış ortamdaki mikroplardan ötürü kaplumbağaya.. Akvaryum temizliği dışında çıkarmamanızı öneririm

Çok sevimli :D Hareket normal söylendiği gibi, dışarda da sanirim ortam sıcak geldiği için yapmış. :smile:
Sevimli oluyorlar ama mecbur kalmadıkça temas etmemek her iki taraf içinde iyi olacaktır.

Geri