Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

anlayamadığım eylemler

meedmax

Bronz 5 Üye
iyi akşamlar
Kaplumbağlarım akvaryumun dibinde birşeyler arıyor gibiler ağızlarını açıp kapatıyorlar sanki birşey yemeye çalışır gibi. Birde devamlı kuru alanın altına gizleniyorlar. Normal mi bu durum? filtrem ısıtıcım herşeyim var. 20 gün oldu alalı

Cvp: anlayamadığım eylemler

bence bu gayet normal. Kaplumbağalar genelde taşların arasına sıkışmış yem artıklarını ararlar bi sıkıntı olduğunu sanmıyorum :)

Muhtemelen akvaryumun dibinde yiyecek arıyorlardır :) Kaplumbağalar saklanmayı severler ve yapıları gereği de ürkek olurlar. Yani gayet normal endişelenecek bir durum yok :)

Her iki durum da gayet normal gzüküyorlar. Hem meraklı hem de ürkek hayvanlardır kendileri =)

Teşşekkürler peki neden sıcak alana çıkmıyorlar?? ben yokken çıktı birisi beni gördü hop atladı suya insan petshoplardaki manzaryı görünce acıma duygusu ile beslio bi bakıma. Ve içim yanıyor pet shoplarda yaşıyor eğer bu imkanlarda ölürse çok kötü hissederim. Hassasiyetimi anlıyorsunuzdur umarım. Böyle konular açmaya devam edicem artık yeter diyinceye kadar:) tekrar teşşekkürler birde küçük olan kaplumbağamı yavaşca temizledim diş fırçası ile fakat oldukça yumuşaktı zaten nazik davrandım. Temizledikten sonra ufak ufak beyaz lekeler kaldı kabuğunda ve o temizlikten sonra hareketleri azaldı biraz daha tam alışmıştı bana temizlikten sonra hepten ürkek oldu.. Öneriniz var mı?

Ek olarak birde suda sanki şeffaf parçalar var. Filtre falan herşey tam çalışıyor hassasiyetimden suyu değiştirdim. O şeffaf minik parçalar nedir? bilen var mı?

şeffaf minik parçalar deri parçacıkları herkezde oluyo büyüdüklerinin göstergesi

Deri parçalarını bir kase yuardımıyla suyun yüzeyinden toplayabilirsiniz. Yıl içinde sağlıklı yavru kaplumbağalar 3-5 defa deri dökebilir. Onun dışında elinize alınca ürkekleşmesi normal. Bence ortama ve size alışana kadar pek elinize almamaya çalışın eğer yaşam alanına güvenirse kuru alana da çıkacaktır. Tabi kuru alanın üstünde ısıtmak için bir lamba olduğunu varsayıyorum :)

Eğer ürküyorlarsa şu sıralar fırçalamasanız da olur. Kendi hallerine bırakın benim 8 ay oldu hala cup suya atlıyorlar odaya birisi girince :)

Büyüyorlar demek he:) sanki çocuğum 20 gunde deri döktü:) vay be ciddiyim aldığım günü hatırlıyorum 22 yaşımdayım ama hala mutlu edebiliyor minik yaratıklar

Geri