Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Annem'in Yeni Kaplumbağa Yorumu :)

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar annemle yeni kaplumbağa alıp almamamla ilgili bir soru sordum ve aramızda şu diyolaglar geçti :)

Ben ilk önce anne Süleman'ın yanına yeni bir yavru kaplumbağa alayım mı? dedim ve 40 tane öğüt yedim :D

Annem ilk önce Süleman'ın boyutunu söyledi.

-''Süleman'ın yanına yeni bir kaplumbağa alırsan büyük ihtimalle kavga olucak Süleman onu yer. :)
Tamam al almasınada önceki kaplumbağalarda olduğu gibi sorun yaşamak istemiyorsan alma derim.Eğer yeni bir kaplumbağa alırsan seninde huzurun bozulur Süleman'ında.İkide bir kavga edicekler.Süleman'a oraya çıkmak isteyecek sonra diğeri gelicek o isteyecek aralarında kavga olacak.Süleman'la kendi keyfini kaçırmak istemiyorsan alma dedi.Sonra onları ayırmaklar uğraşacaksın.Geçen yaz gibi olmasın dedi.Kendi egonu tatmin etmek için hayvanların huzurunu bozma'' dedi. :)

Normalde çok yumuşak bir tepki almadım tabi :D Ama normal karşıladı annem bu diyalog biraz daha yumuşatılmışı? :) Ama sözler orjinaldir :)

Sizce annem haklı mı? :)
-Bence haklı. :)

Cvp: Annem'in Yeni Kaplumbağa Yorumu :)

suleyman cok guzel bır ısım :) bence al onları kaynastırmaya calıs annen haklı tabıkıde ama ben derımd-kı her kaplumbağanın yanına bırarkadas olmalı dıye dusunuyorum :))

Ama benim kaplumbağam 11-12 cm kocaman bir şey 1 yaşında :)

tmm işte ona alıştırmalısın kaplumbayı sakın yıyecek felan san ma evdekı beslenen kaplumbağalar kendi ortamında yasayan kucuk kaplusları yemez :) fakat alışmazsa onu dısarı atar ve canını yakabılır üzgünüm :(

Daha önce yaşadığım için almaya çekiniyorum.Geçen yaz 2 kaplumbağa getirdim ikisinden biri Süleman'a saldırdı kocaman yara açıldı kafasında aylarca uğraştım tedavi ettim anca düzeldi.Hatta ufak beyaz izi duruyor hala.Genelde yavrular Süleman'a saldırıyor bizimki biraz pısırık :)

pek tembel ve işlerini son dakikaya bırakan bi insan olarak annemin ilk tepkisi '' Sen kendine baktın da bi onlar eksikti '' oldu :D ama tabi onuda şaşırttım gözüm gibi bakıyorum :D

nachtmerie' Alıntı:
pek tembel ve işlerini son dakikaya bırakan bi insan olarak annemin ilk tepkisi '' Sen kendine baktın da bi onlar eksikti '' oldu :D ama tabi onuda şaşırttım gözüm gibi bakıyorum :D
Bende pek tembel ve uyuşuğumdur :D Ama alırken annem pek bir şey demedi hatta ismini o koydu :D

Geri