Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arkadaş alıyım mı?

memolik12

Gümüş 4 Üye
Arkadşalar ben kahramana arkadaş almayı düşünüyorm sizce alsam bir sorun olurmu??

Cvp: Arkadaş alıyım mı?

Buna kesin cevap vermek çok zor. Kaplumbağalar ileride kavga ederse yeni sistem kurabilecek durumunuz varsa neden olmasın. İlk başlarda geçinip sonra kavga eden birbirine zarar veren çok kaplumbağa oldu. Bu kişilerde başlarda dinlemediği yada bilmediği için yeni sistem kuramam, ayıracak yerimde yok diyerek birini sahiplendirmeye, doğaya bırakmaya yada kurtulmaya çalıştı.

Önceden araştırmanız iyi bir seçim olmuş, tebrik ederim.

teşekkürler ben sadece o yanlız kalmasın diye idyordum ilerde çiftleşirlerse fln:D

Önemli değil. Düşünce güzel ama pratikte çok farklıda olabiliyor.

Bir arkadaşın 20 cm lik dişi kaplumbağası 16 cm olan erkeği pek kabullenmedi. Aslında şartlar elverişli idi. Ancak erkek dişide yaralar açtı. Rahat vermedi. Artık yeni bir sistem yapıp ayırmak zorunda kaldı. Kötüyü düşünüp hareket etmek en doğrusu oluyor.

Benim iki kaplumbağam bebekken geldi. Birbirleri ile çok güzel geçiniyorlar. Ancak biri daha dominant ve akvaryumun hakimi. Daha sonra gelen küçüğü de uzun süre kokladı ve kabul etti. Muhtemelen küçük olanda hiyerarşiye uydu. Ancak daha büyük bir çizgili geldiğinde onunla çok uğraştı. Çizgilide boyundan ötürü altta kalmadı ve sürekli bastırdı. Bu akvaryum hakimi kaplumbağa kuyruğunu kısarak gezmeye geceleri başını gömmeye başladı. Bende hem kavganın yaklaştığını anlayarak hemde strese girdiğini farkederek ayırdım. Tabi burada tür farkı ve boyut farkı var.

Tabiki küçük yaşta birbirlerine alışması bencede avantaj, ama bende ileride neler olabilir bilmiyorum açıkcası. Sorun olursa onları da ayırırım. Bu ihtimali genede düşünmek gerek. Kendi kaplumbağamıza bile garanti vermek hayal :)

Not: Bugün bir arkadaştan aldığım haber. Kaplumbağanın biri diğerinin kasığından bayağı derin bir deri koparmış. Şu an 3 RES de ayrı akvaryumda.

teşekkürler sanırım almasam daha iyi die düşünüyorm

Geri