Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arkadaşlar UV lambayı günlük kaç saat çalıştırmalıyım?

caretta

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ben UV lambamı hergün sürekli açık bırkıyorm acaba bunun bir zararı varmı yada günde ne kadar süre açık tutsam lambayı yeterli olur. ben bunu yaparken kaplumbgayı ayrı bi kaba alıyorm ayrı bir kpta gneşlendrsem olrmu

Cvp: Arkadaşlar UV lambayı günlük kaç saat çalıştırmalıyım?

Gündüz ve gece döngüsünü yaşatabilmek için ısıtma lambanızı kaç saat açık bırakıyorsanız UV lambanızı da o kadar süre açık bırakmalısınız. Zaten ısı lambası kapalı olduğunda kaplumbağalar kuru alana çıkmayacağı için UV ışınlarının suyun içine etki etmediği düşünülürse açık bırakılmasının hiç bir anlamı yoktur.

Benim ıstıcı lambam 24 saat açık UV lambada mı 24 saat açık kalmak zorunda? benim demek istediğim UV lamba ve ısıtıcı lambayı birlikte kaç saat kullanmalıyım?

İki lambayı da günde 12 saat açık tutmanız yeterlidir :)

Bencede gündüzleri açık bulundurursanız yeterli olur.

Isıtıcı lambanın 24 saat açık kalması pek faydalı değil. Kaplumbağalar da her canlıda olduğu gibi gece gündüz döngüsünü yaşamsı gerekir. Kimi 6, kimi 8 kimi de Emre Bey'in dediği gibi 12 saat açık bırakıyor. Ben zamanlayıcı bir priz aldım, kendim ellemeden lambam açıp kapanıyor mesela.

Bunun yanında illa gece de akvaryumun ışıklandırılmasını istiyorsanız mavi led ışıklar ya da düşük ışı ve ısı veren gece lambalarından alabilirsiniz.

LED-Aquarium-Moonlights.jpg

PT2130_Night_Glo_Set.jpg

Geri