Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Artık akciğer enfeksiyonundan şüpheliyim

samet52

SKF Delisi
art arda konu açtım biliyorum fakat şuan hapşırdığını farettim kaplumbağamın sadece karides yiyor hapşırıyor bugün bayağı bir ağzını açtı kapadı halsiz olduğu için kuru alanda genelde fakat arada suya iniyor günün büyük birkısmını uyku ile geçiriyor

orduda kaplumbağadan anlayan veteriner yok onun için ben tedavi etmeliyim akvaryumda tek değil Rafi 1 kaplumbağam daha var ayrı bir camdan akvaryum yaptırıp orda mı tedavi etmeliyim ne yapmalıyım ?

Cvp: Artık akciğer enfeksiyonundan şüpheliyim

Ayrı bir karantina kabında tedavi etmek gerekecektir. Diğerinin antibiyotiğe maruz kalmasına gerek yok.

su 33 derece olmalı sanırım öyle değilmi 1hafta plastik kaplarda da bakılabilir ama ısıtıcım 1 tane var temin etmem kargodan dolayı uzun sürecek ne yapacağım bilmiyorum

Plastik kapta bakılabilir ama ısıtıcı gerekiyor. Bir ihtimal hasta olanı ısıtıcı ile tedavi edip, diğer sağlıklı kaplumbağanın bulunduğu su ısısı düşük olan sistemi ısıtıcısız idare edebilirsiniz. Bu arada 33 derece çok yüksek bir değer olabilir. Veterinere danışmakta fayda var. En azından kullanacağınız antibiyotiği belirtip doz ve su ısısı hatta tedavi süresi öğrenebilirsiniz.

AEK' Alıntı:
Plastik kapta bakılabilir ama ısıtıcı gerekiyor. Bir ihtimal hasta olanı ısıtıcı ile tedavi edip, diğer sağlıklı kaplumbağanın bulunduğu su ısısı düşük olan sistemi ısıtıcısız idare edebilirsiniz. Bu arada 33 derece çok yüksek bir değer olabilir. Veterinere danışmakta fayda var. En azından kullanacağınız antibiyotiği belirtip doz ve su ısısı hatta tedavi süresi öğrenebilirsiniz.

sağlıklı olana sıcak su takviyesi yaparım idare ederiz heralde
33 dereceyi forumda gördüğüm için dedim acaba bana antibiyotik ve kullanma şeklini biri yazabilirmi

Antibiyotik 30 derece suda etkisini gosterir. 1,5 litre suya 1 kapsul koyulur.

30 derecede kullanılan veya kullandığınız antibiyotik önerebilirmisiniz

Geri