Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

sarcoptes

Bronz 4 Üye
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
53
Daha önce kaplumbağa ile beslemeye çalıştığım için (kaplumbağaların balıkları er geç yiyeceği eleştirisi yüzünden) birçok tepki aldığım astronotlarım 1 ayda aldığım boylarının 2 katına çıktılar. Kaplumbağalarım onlardan görece olarak 2, 2.5 kat daha büyükler ancak astronotlara fazla yaklaştıklarında kaplumbağanın kafasına, bacağına saldırdığına tanık oldum. Gerçi herhangi bir zarar veremedi ne kadar ısırdıysa da. Şu an balıklarım 10 cm ler acaba ileride 20-30 cm olduklarında zarar verebilirler mi ?
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Balıklar ne kadar taciz etseler de yakında kaplumbağalarınız kuyruğunu koparmakla başlayarak balıklarınıza zarar verecektir. (bence)
 
Bu tarz DENEY leri yapan çok insan oldu sonuç değişmedi. Herkes aynı şeyi söylüyorsa bir tecrübe vardır. Kaplumbağalar Balıklara zarar verir.
 
Cvp: RE: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

olivia-peter' Alıntı:
Bu tarz DENEY leri yapan çok insan oldu sonuç değişmedi. Herkes aynı şeyi söylüyorsa bir tecrübe vardır. Kaplumbağalar Balıklara zarar verir.

Siz akvaryumumu 1-2 saat izleseydiniz bana hak verirdiniz ayrıca deney falan da yapmıyorum. Birçok erişkin boyda besleyen gördüm. Her hayvanın tavrı aynı olmuyor. Kaplumbağalar 1 aydır herhangi bir saldırıda bulunmadılar yem yerken ağzının kenarında yüzüyor balıklar bakmıyor bile. 11 cm kabuk boyu var. Ayrıca önlem almak açısından birçok saklanılacak yer hazırladım. Astronotlar agresif balıklar olduğundan öyle bir şans vermiyorum. Ancak ileride kaplumbağaya bir şey olursa yazacağım ilk kişi siz olacaksınız. ^^
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Umarım hiç bir canlıya bir şey olmaz da eğer özel değilse birden çok kişi birlikte bakılmamasını, doğal ortamda birinin diğeriyle beslenebiliyor olması gerekçesini belirterek açıkladığı halde neden hem aksini söylemiyor hem de bunu yapıyorsunuz öğrenebilir miyiz?
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

cenkyenmez' Alıntı:
Umarım hiç bir canlıya bir şey olmaz da eğer özel değilse birden çok kişi birlikte bakılmamasını, doğal ortamda birinin diğeriyle beslenebiliyor olması gerekçesini belirterek açıkladığı halde neden hem aksini söylemiyor hem de bunu yapıyorsunuz öğrenebilir miyiz?

Ben aksini iddia etmedim. Alışmanın mümkün olabileceğini savunuyorum. Nasılsa kedi ile köpek beraber büyüdüklerinde gayet kardeş kardeş yaşıyorsa bunlar da yaşayabilir ki zaten ikisi de yavru sayılır. Ayrıca en fazla 2 ay sonra kaplumbağanın boyuna gelecekler o zaman da en fazla yaralanma olabilir ki olursa da ayırırım.  Şunların tatlışlılığına bak :D

https://www.youtube.com/watch?v=iqM6doKZrdA
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Kaplumbağa ile balıklar aynı yerde yaşayamazlar. Elbet bir gün kaplumbağalarınız astronotlara saldıracak. Maalesef Kaplumbağalar alışmıyorlar ve doğaları gereği büyüdüklerinde astronotlara saldıracaklar. Bir gün uyandığınızda akvaryumda Astronotlarınızın yüzgeçleri yenmiş veya ölmüş şekilde bulmak istemiyorsanız ikisini ayırmanız gerekmekte. 

Ayriyetten Kaplumbağaların dışkısı Balıkların büyümesini engellemekte. 1-2 ay sonra saldırmalar başlayacaktır.


Ayriyetten akvaryumunuz gerçekten çok güzel fakat kaplumbağalarınız büyüdüğünde astronotlara saldıracaklar.

Kaplumbağalar kendi aralarında bile anlaşamıyorlar. 1 hafta boyunca Büyük kaplumbağam yavru kaplumbağama zarar vermemişti. Artık zarar vermez dedikten 2 gün sonra kabuğunu koparmış şekilde bulmuştum :( (Aynı akvaryumda bölmeyle ayırmıştım, ortanca yavruya ısırınca zarar vermediği için yavruyu büyüğün yanına koymuştum.)
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Kaplumbağanın uzuvlarını koparamaz çok sert belki sıyrık şeklinde yaralar. Ama kaplumbağa olurda fırsatını bulur ısırırsa, ısırdığı yeri koparır. Dikkat etmek lazım.

My Movie adlı videoda o mini vantilatör gücü sudanmı alıyor yoksa yanlışmı anladım ben?

Fıçı dekoruna aman sıkışmasın kaplumbağa, benim başıma geldi biri içeri girmiş sıkışmış diğeride yarı gövdesine kadar sıkışmış ağızını kapatmış ikiside mahsur kalmışlardı, eğer etrafda olmasaydım ikiside nefessizlikten ölecekti. Hemen kaldırdım fıçıyı, dikkat edin.
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Yok vantilatör suyu soğutuyor belli sıcaklığa kadar sonra duruyor. Burayı inceleyebilirsiniz.

mailto:/forum/konu-otomatik-akvaryum-sogutma-sistemi.html

Fıçının kenarlarına giremesinler diye taşlar koyuyorum video için çıkarmıştım. Teşekkür ederim yine de.
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Hadi bakalım, bu gidişle forumda uzun yorumlar yapan kullanıcı diye lakap takacaklar arkamdan... (şaka maksatlı)

Birinin karnını doyurduğu besinler arasında diğeri de var ve kaplumbağanın dışkısı balıkların büyümesini engeller şeklindeki açıklamalar "alışmak" kelimesine göre daha yoruma kapalı ifadeler. Ancak "alışmak" ifadesi böyle değil. Alışabilirler, alışamayabilirler de. O zaman bunu uygulamak "deney" dir. E deney yapmıyorum denildi. Bir tezatlık söz konusu. ***

Bir aydır beraber yaşarken bir sorun olmamış olması tüm yaşamlarında sorun olmayacak diyebilmek için yeterli midir? Kime göre, neye göre? ***

Doğada birlikte yaşıyorlar. Eğer birlikte bakılmak isteniyorsa bunun incelenerek simule edilmesi gerekir. Doğada da birbirleriyle besleniyorlar ve üreme devam ettiği için bir denge oluşuyor. Göller, dereler gibi ortamlarda yaşadıkları için hacimleri de ölçülemeyecek kadar geniş. Ev ortamında, akvaryumda ve hazır yemle bu denge simule edilebilir mi emin değilim.

En az 1500-2000 litrelik bir akvaryum yada havuz (havuz olursa kuş ve diğer hayvanlara karşı koruma)
Hem balığa hem kaplumbağaya uygun bir kum (eğer böyle bir kum varsa)
Hem balığa hem kaplumbağaya uygun bitki(ler) (cansız balık için uygunsa kolay da canlı bitki kaplumbağayla zor)
Hem balığa, hem bitki(ler)'e hem de kaplumbağaya uygun aydınlatma ve ısıtma (özellikle uvB lambanın balık ve bitkiye etkisi ve gece aydınlatması nı iyi kurgulamak lazım)
Çok hızlı üreyebilen bir balık türü (çünkü kaplumbağalar çok hızlı avlayacak)
Bu sistem için ortak su dengesi (mango kökü vs etkenler pH derecsi gibi değerleri etkiliyor, iki canlı için de uygun olmalı)
Bu sistem için gerekli filtrasyon (bu hacimlerde muhtemelen sump gerekecektir)
Balıklar için kaçabilecek ve saklanabilecek yeterli alan (bu hayvanlarında stres durumu olabiliyor sonuçta)
Her apartman 1,5-2 tonluk akvaryuma daire'de izin vermeyebilir. (kararlı olunursa ev de taşınabilir)

Yukarıdaki kriterler sağlanabilirse birlikte bakılabilir belki. (kişisel görüşüm: sağlanamaz)

Kaplumbağa dışkısının balığa zararı nasıl önlenir onu da bilemedim. ***
Balık yemlerini kaplumbağanın yeme durumu da var, onun çözümünü de bilemedim. ***

Özetle:
Kağıt üzerinde belki bakılabilir ancak video da görülen şekilde bakılması, daha önce nedenleriyle beraber birden fazla kez açıklandığı için doğru değildir.

Ek olarak:
Akvaryum, balıklar ve kaplumbağalar çok güzel görünüyorlar, maşallah. Ancak ayrı ayrı güzeller.
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Deney yapmadım derken yanlış oldu yaptım hatam için özür dilerim. Deneyim şu şekildeydi; Başlangıçta bende 7 adet kaplumbağa vardı.( Satın almadım buraya girmek istemiyorum siz de girmezseniz sevinirim.) Kaplumbağaları akvaryumdan çıkarıp balıkları ekledim. Sonra tek tek kaplumbağaları içine attım. 1 tanesini atıp balıkları kovalayıp kovalamayacağını izledim. Sonra onu çıkarıp diğerini attım. Bu iki tanesi dışındakilerin hepsi kovaladı ve onları sahiplendirdim. Kovalayanlar arasında bunlardan daha küçükler olduğu gibi büyükleri de vardı. Kaplumbağa dışkısının balığın büyümesini engellemesi gibi bir şey şehir efsanesi. Bir kaynak verebilir misiniz ?

Ayrıca haftada 2 kez %25 su değişimi yapmakla birlikte kaya tuzu kullanıyorum. Öyle bir şey varsa da büyümelerini etkileyeceklerini sanmıyorum ki 1 ayda boyları 2 katına çıktı. İsterseniz foto da eklerim.

Astronotlar da silis kuma ihtiyaç duyar dolayısıyle hem kaplumbağa hem de balıklarım için uygun bir kum. Su sıcaklığı ve su şartları (Gerek 26-28 derece gerek ise yumuşak su istemesi açısından 2 adet termometre, bir programlanmış vantilatör ve tetra marka hassas ısıtıcım sürekli devrede ve su sıcaklığı en fazla 0.3 derece oynuyor yaz kış.) Ayrıca mango kökü de mevcut. 5 adet de midyem var suya müthiş faydası dokunuyor. Bitki konusuna gelince astronotlar da bitkilere zarar verirler ve bitkili tankta bakılması asla tavsiye edilmez. Aydınlatmaya gelince, ben doğallıktan yanayım akvaryumum cam kenarında ve sabahtan öğleye kadar ışık alıyor. Öğleden sonda da aydınlık oluyor gece de ay ışığı vuruyor. Ayrıca kaplumbağa için kuru alanımda bir adet ısıtıcı lambam ve yakında alacağım uvb lamba için yuva mevcut. Dolayısıyla aydınlatmada hiçbir sıkıntım yok. (Tabi balık kuru alana çıkıp uvb ye maruz kalmazsa :133: ) Ayrıca 1500, 2000 litrelik tanka ihtiyacım da yok. Tankım 360 litre. 2 kaplumbağa ve 4 astronot var şimdilik astronotlar eş tuttuktan sonra ikisini çıkaracağım. Çift kalcak. 1 kaplumbağa için ölçek 100 litre ise 360 litrede 2 kaplumbağa ve 2 oscar neden olmasın ? Ayrıca zaten gündüzleri genellikle kuru alandalar sadece gece iniyorlar.

Saklanacak 7 adet fıçı, kaya tarzı malzemeler ekledim her ihtimale karşı. Dediğim gibi en fazla balığın yüzgecini, kuyruğunu koparabilir ve o zaman gerekli müdahaleyi yaparım. Ayrıca yüzgeç ve kuyruk kendini yaralanmadan sonra yenileyebiliyor. Ama öyle bir şey görürsem zaten kesinlikle ayırırım. Son olarak kaplumbağa balık yemlerini daha göremeden balıklar onları mideye indiriyor çok atikler. Kaplumbağalara yemlerini de ağızlarına veriyorum. Böylece kimse kimsenin etlisine sütlüsüne karışamıyor :) Şimdilik beslememde bir sakınca görmemekle beraber ve onlarca youtube da birlikte yaşadıkları (erişkin boyda olanları da mevcut) videoları gördükten sonra demek ki oluyormuş. :alucard:

Birlikte yaşayamama bana göre sadece insanlara mahsus bir özellik.


Filtrasyon : tetra ex 1200 dış, 1 adet iç filtre ve 5 adet midyem mevcut. Eksiklerim varsa eleştirilere ve önerilere her zaman açığım.
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Hacim ortalama yada ortalamanın az üzerinde yaşamak için yeterli, şu an olmadığı için risk edilen kovalama ve kaçışlar için yeterli değil.
Kaya, fıçı, testi gibi saklanacak yerler hacmi ciddi oranda olmasa da kısıtlıyor. Gücü kuvveti yerine geldiğinde neredeyse istediği şeyin yerini değiştirebiliyor.
Fikir ayrılığında olduğumuz konunun temeli, kaplumbağanın zaman içinde besin listesinin bir parçası olan balığı doğadaki gibi yiyecek olması yada olmaması.
1500-2000 litre dememin sebebi şuydu; 10-12 çift balık sürekli yaşamaya, beslenmeye, üremeye, kaçmaya ve saklanmaya devam edecek, kaplumbağa da yakaladıkça avlayacak.
Yüzgeç ve kuyruk yenilenebiliyorsa da hangimiz isteriz ki kolumuzun bacağımızın önce kopup sonra yenilenmesini. Bu riski bile bile göz yummak ne derece doğrudur, tartışılır. Ayrıca yüzgeci ve kuyruğu kopmuş olan balık kaçamayacağı için kaplumbağa daha kolay bir şekilde yiyecektir.
Şu an deney sonucu akvaryumda kalmış kaplumbağaların, ilk deneyde kovalamamış ve saldırmamış olması ortalama gelecek 20 yıllık yaşamlarında (umarım daha uzun yaşarlar) diğerleri gibi içgüdüsel olarak kovalayıp yemeyeceği anlamı da taşımaz.
Takipte kalmak illaki birlikte bakılacaksa tabi ki şart.
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]"Birlikte yaşayamama bana göre sadece insanlara mahsus bir özellik." cümlesine göre bir birey olarak bu iki farklı hayvanın birlikte yaşayabileceklerini, doğal olarak ta kaplumbağanın balığı yemeyeceğini savunup uyguluyorsunuz bireye karşılık çoğunluk (bu ve daha önceki benzer konu yorumlarında) yiyeceğini söylerken...[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Tabi ki söz hakkımız fikir beyan etmekten öteye gidemez, gitmemeli. Konu burada, fikirler, yorumlar ve öneriler burada. Karar kaplumbağa ve balık sahibinde...[/font]
 
Cvp: Astronotlarım Kaplumbağalarıma Saldırıyor

Kesinlikten bahsediyor olsam önlem olarak fıçıları koymazdım. Her şeyde risk yok mu 2 kaplumbağa beslesem de birbirlerine saldırabilirler yaralayıp öldürebilirler. Bu yaptığım şeyin riski ona göre çok daha fazla evet ancak ben o tür bir durumda inanıyorum ve kendimden eminim ki kayıp vermeden müdahale edebilirim. Diğer kısımlarda kesinlikle haklısınız. Güzel bir tartışmaydı ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim.


sarcoptes' Alıntı:
Kesinlikten bahsediyor olsam önlem olarak fıçıları koymazdım. Her şeyde risk yok mu 2 kaplumbağa beslesem de birbirlerine saldırabilirler yaralayıp öldürebilirler. Bu yaptığım şeyin riski ona göre çok daha fazla evet ancak ben o tür bir durumda inanıyorum ve kendimden eminim ki kayıp vermeden müdahale edebilirim. Diğer kısımlarda kesinlikle haklısınız. Güzel bir tartışmaydı ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim.

Ayrıca sizin tavsiyenizin de yaralanmadan alta kalır bir yanı yok kaplumbağaya yakalanan balıkların canı yok mu hangimiz isteriz bir kaplumbağaya yem olmayı değil mi ? :)
 
Geri
Üst