Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Atman HF-400 Şelale Filtre 450Lt. Modifiye

dermet

Taç 5 Üye
Geçtiğimiz günlerde almaya karar verdiğim Atman HF-400 Şelale Filtre 450Lt. ve ek malzemeler bugün elime ulaştı. Sizlerle nasıl modifiye yaptığımı anlatmak istiyorum.

Seramik, elyaf ve biyolojik sünger olarak aldığım malzemeleri filtrede kullandım. Çünkü filtrenin sadece kendi malzemeleri oldukça yetersiz. Filtrenin kendi içerisinde bir tane karbon bir tane de biyolojik kartuş var. Ben sadece karbon kartuşunu kullandım. Diğerini kullanmadım.

Su girişine seramik sonraki alana elyaf ve son bölüme de küçük biyolojik süngerleri yerleştirdim. Elyaf ve biyolojik sünger arasına karbon kartuşu koydum. Son görünüşü şöyle oldu:

mailto:/w/4/43893.jpg

Bu arada şelale filtre ilk çalışırken suyu yavaş yavaş çekiyor bu normal mi?

Ben bunlarla uğraşırken Böcük firar etti. Nasıl kaçtı anlamadım ama kısa sürede yakaladım yaramazı. Muhtemelen Gocuk'un üstüne çıkıp atladı. Gocuk'tan da bir poz sırada :)

mailto:/w/4/438d3.jpg

Cvp: Atman HF-400 Şelale Filtre 450Lt. Modifiye

bende atman hf 300 var.İlk çalışırken suyu yavaş çekiyor ever:)

Derya Hanım filtreyi ilk çalıştırdığınızda su eklemeniz gerekiyor. Kendisi suyu çekmiyor.

üzerine dökün filtrenin haznesine yani.Sonra çekme hortumundan su yavaş yavaş yükseliyor.Ve sonra tam boru dolunca filtre suyu çevirmeye başlıyor:) bende ilk aldığımda neden bu filtre çalışmıyo diyodum:)

Güzel olmuş Derya hanım, elinize sağlık :) Mavi biyo süngerin üstü boş kalmış gibi orayada elyaf koyabilirsiniz. En son iyice süzer ve öyle akvaryuma gönderir. O alanı kimyasal ( karbon gibi ) müdahalelerde de kullanabilirsiniz. Geniş gözenekli bir tülün içine istediğiniz bir filtre malzemesini koyup oraya koyabilirsiniz. zaten bölge suyun geçtiği en son yer. Bayağı iyi bir yer haberiniz olsun :)

Birde buna kafa motoruyla destek yapılsa süper olur :)

Emrah Bey, Belkız Hanım teşekkür ederim. Filtreye suyu doldurmuştum ama biraz yavaş çektiği için sorun var sandım. :)

Umut Bey ben de o boşluğu fotoğrafta farkettim. :) Şimdilik üzerini mavi süngerle dolduracağım sonraki zamanlarda dediğinizi deneyeceğim. Baya bir efor sarfettim filtreyi kurana kadar. :) İlk defa gördüğüm için biraz zor oldu anlaması. İçerisinde kullanma talimatı da yoktu. İç filtrelerden büyük olanını çıkarmadım akvaryumdan. Bakalım ilerleyen günlerde suyun durumu nasıl olacak? Baya hoş oldu ama su sesi falan. :)

Teşekkürler.

Evet içinden kullanma talimatı çıkmıyor, bende aldığım zaman uğraşmıştım biraz :)

Faydasını görürsünüz merak etmeyin :)

güzel bir modifiye fakat bazı boşluklar var.oraları elyefla doldurursanız çok faydasını görürsünüz:)

Atmanın ya da dolphin şelale serisinin her modeli modifiye oluyor mu?

Geri