Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bakım şartlarım

dalya

Bronz 5 Üye
Az önce kızlarımın suyunu değiştirdim.değiştirmişkende merak edip biraz ölçüm yaptım.Biri 6cm biri 5cm boylarında.Yem işini biraz abartmıştım.elime aldığımda kalın kalın geliyorlar:) kafa boylarından çok daha fazla yem veriyordum.bu yüzden yem miktarını biraz azalttım.Altıgen şeklinde cam bir kapta bakıyorum.Kabın yüksekliği 12cm,altıgenlerin genişliği ise 17şer cm.5buçuk litre su alıyor.Sizce bu ölçüler, bu büyüklüklerdeki iki kapluş için çok mu küçük? Isıtıcım ve irice taştan bir kuru alanım var.şimdide filtre alma niyetindeyim. ama içine filtre sığar mı bilemiorum.yükseklik biraz az sanırım.kabımı değiştirmek istemiyorum ve bu ölçülerdeki kaplar için filtreler var mı?yardımcı olursanız sevinirim.

Cvp: bakım şartlarım

Maalesef alanınız yeterli genişlikte değil, hem hacim olarak hemde yükseklik olarak. Filtre sığdırabilirsiniz ama zaten küçük olan alanları daha da dar gelmeye baslayacak. Bu boylarda ki iki kaplumbağa için azami olarak 50-60 litre su gerekir. Büyüdüklerinde ise bu miktar 200 litreye çıkar.
Beslemeyle alakalı; her kaplumbağa kafasının hacmi kadar beslenmeli günlük.

ozaman benim kabım oldukça küçük..50-60litre için akvaryum tarzı bişi almam gerekiyor sanırım.bu şartlarda sağlıklı yaşayamazlar mı?

Evet sağlıklı yaşayamazlar. En az 60 - 35 - 40 bir akvaryum alın. Ama bu akvaryumu ortalama bir süre sonra değiştirmeniz gerekir. Büyüdükleri zaman yetmeyecek çünkü. Siz en iyisi 100 - 40 - 50 bir akvaryum alın ( 200 litre alıyor ), iki kaplumbağayı ömürlük götürür. İyi bir camcı bulursanız yaptırmak daha ucuza gelir.

5.5 litre iki kapluş için çok az. Kapluşlar için şu an 200 litre akvaryum düşünmüyorsanız ve kapluşlar yavruysa minimum 60-70 litre arası bir akvaryum öneririm. Büyüdüklerinde de 200 lt'lik bir akvaryum yaptırısınız. Eğer ben ikinci kere masraf yapmam diyorsanız ve imkanınız da varsa 200 litre akvaryumu baştan yaptırın ve ömür boyu kullanın.

anladım..sanırım biraz para biriktirip 200litrelikten yaptırmam daha mantıklı olacak..şuan oldukça sağlıklı görünüyorlar ama malum çok çabuk rahatsızlanabiliyorlar..tavsiyelerinize uyucam.teşekkürler

Bencede en doğrusu imaknınız varsa baştan 200 lt yaptırmak :) 5,5 lt alanı da ısıtıcı ve filtre kaplar zaten, kapluşlar stresse girer. En kısa zamanda yaptırmanızı öneririm :)

Ben Paludaryumum için pazardan 50 Litrelik kap aldım. 20 TL ye. sizede öneririm

iç filtre şart mı ,yoksa olmasa da olur mu ?

Şart olan iç filtre değil, filtre. Filtreler iç,dış,şelale,tepe,sump gibi çeşitlere ayrılır. En yaygınları iç,dış ve şelale filtredir. Hangisini tercih edeceğimiz genelde maddiyat ve akvaryumumuzun hacmine bağlıdır.

Cvp: Cvp: Cvp: bakım şartlarım

gazoz' Alıntı:
amir.mennan' Alıntı:
Ben Paludaryumum için pazardan 50 Litrelik kap aldım. 20 TL ye. sizede öneririm

burada 50lt 7TL :)

mersinle ist bir değil malesef :D
bende ist bağcılarda oturuyorm arkadaşla hmn hmn aynı bölgede bende 26 litrelik kap aldım 10 yada 20 tl di tam hatırlamıyorum ama 2 sinin ortasıda olabilir :D

Tam olarak ne soruyorsunuz, onu anlamadım. İç filtre şartmıdır diyorsunuz çok açık uçlu bir soru. Akvaryumlarda filtre şarttır ama hangi filtreyi seçeceğinize siz karar vermelisiniz. Akvayumunuzun boyutlarını söylerseniz daha çok yardımcı olurum.

Geri