Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bakımı Konusunda Yanlış Yaptığım Bir Şey Var Mı?

dalya

Bronz 5 Üye
merhaba arkadaşlar
siteye yeni üyeyim ve paylaşımlarınıza ihtiyacım var.yanlış hareket etmek istemiyorum...benim 2 tane su kaplumbağam var. 4 ay kadardır birlikteyiz kendileriyle..ilk zamanlar plastik bir kapta besliyordum.daha önce bir çok kezde ölümlerine sebebiyet vermiştim eski dostarımın.bu sebeple busefer daha titiz davranıyorum..şimdi cam bir akvaryum aldım,içersinede kuru alan için bir kaya,bir miktar çakıltaşı ve su ısıtıcısı yerleştirdim.su sıcaklığını 26 derece de tutuyorum ve beslenmeleri için karides,yeşil bitkisel yemler vede kuru kurt gibi bir yem kullanıyorum..oldukça sağlıklı görünüyorlar.gözleri açık,kabukları parlak ve sert,canlı,hareketli ve sese duyarlılar.beslenmelerinde de sıkıntı yok.karides ve böcekleri daha çok yeselerde ben hergün dönüşümlü olarak değişik bir çeşidini veriyorum,onlarda beni üzmeyip yiyorlar...bir de her akvaryum temizliğinde kalsiyum için sularına şu kuşlar için yapılan gaga taşlarından kırıp atıyorum.bir sitede okumuştum kabuk yumuşamasını engelliyormuş..lamba eksiğim olduğunu biliyorum ama ilerde daha büyük bir kaba geçince onuda edinicem..
sizce bakımları konusunda eksik yada hatalı yaptığım bir şey varmı? birde izmirde yaşıyorum ve havalar ısınmaya başladı.sizce ısıtıcının derecesini düşürmeli yada kapatmalı mıyım? yorumlarınınz için şimdiden teşekkür ederim.

Cvp: bakımı konusunda yanlış yaptığım bir şey var mı?

Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Yalnız saydığınız ekipmanlar arasında filtre ve termometreyi okuyamadım ben. Unuttunuz galiba yazmayı. Kuru alan lambasını da bir an önce temin etmeniz şart. Kapluşlar sürekli suyun içinde kalırlarsa, kabukları yumuşar ve mantar oluşumu gerçekleşebilir. Bunlara dikkat edin lütfen. Ana yem olarak ta size sera raffy p öneririm. Karidesi çok vermeyin arada bir verin. Kurtları da aynı şekilde arada bir verin. Aksi takdirde, obezite sorunu ortaya çıkabilir. Bitkisel yem kullanmanız güzel ama dediğim gibi karides, kurt vs. ana yem olarak kullanmanızı önermem.

RE: bakımı konusunda yanlış yaptığım bir şey var mı?

Yanlislariniz var :) Yani isitici 28 derece olmali ve karidesi haftada 2-3 kez verin. Ana yem ve ek yem alin. Tetra marka olursa daha saglikli olur. Filtre edinin. Suyunu 2-3 haftada bir 4/3 unu degistirin. Cunku sudaki yaratli bakterileri oldurursunuz suyu tamamen degistirerek. Filtre şart ve tabii ki kuru alan lambasi. Ayrica ben de Izmirliyim ve isitici 7/24 açik kalicak

Jadeite ile ayni anda ayni şeyleri yazdik :)

şimdi gerçekten şaşırdım..öncelikle suyın bir kısmının bırakılması gerektiğini bilmiyordum.ben 2 haftada bir tamamını değiştiriyordum.bundan sonra öğle yaparım..birde ana yem olarak kullandığım bir şey yoktu.karışık veriyorum.bitkisel olanı mı kullanmalıyım peki ana yem için? zaten bu aralar biraz büyüyüp tombullaştılar gibi geliyordu bana.sanırım beslenmedeki hatadan kaynaklanıyor

RE: bakımı konusunda yanlış yaptığım bir şey var mı?

Evet çok kotu besleniyorlar. Filtre şart! Protein ağirlikli ana yem verin. Aera raffy P vermelisiniz ana yem. Karises hafyada 2 vermelisin :)

peki buna dikkat edicem.teşekkürler :)

Yem konusunda arkadaşların söylediklerine katılıyorum. Hatta haftada 6 gün beslemenizi öneririm. Kuru alanı mutlaka ısıtın. Ortam sıcaklığından ve sudan daha sıcak olmalı. Kuru alan sıcaklığı sudan 4 ila 8 derece fazla olmalı. Suyun sıcaklığı gayet uygun. 24-26 arası geyet iyidir. Evin sıcaklığı 20-22 derece ise fazla su sıcaklığı zararlı olur. 25-26 derecenin üstünde canlının vücudu buna alışırken 20-22 derece bir hava soluması hastalığa sebebiyet verir. Böylece odayı 22, suyu 25, kuru alanı da 30 yapmanız gayet iyi olacaktır.

yem konusunda ben biraz elimi bol tutuyorum sanırım.ben odaya girince sama yaklaşıp çırpınmaya başlıyorlar.bende kıyamıyıp veriyorum bol bol..sanırım obeze sebebiyet vericem..bide oda sıcaklığını hiç hesaba katmamıştım..bekıcam artık

Su sıcaklığını 28 C'ye ayarlasanız iyi olur. Kapluşlar için ideal sıcaklık 28-29C arasındadır. Bir de ana yem olarak bitkisel içerikli bir yem kullanmayın. Bitkisel içerikli yem daha yaşlı kapluşlar için kullanılır. Sizin kapluş daha küçük. Bitkisel içerikli yemi arada bir ek yem olarak kullanın. Ana yem olarak ben şahsen sera raffy p öneririm :)

Cvp: Bakımı Konusunda Yanlış Yaptığım Bir Şey Var Mı?

bakım şartlarınız gayet güzel ancak ısıtıcıyı 28 dereceye sabitleyin

Geri