Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

baloncuk hakkında

ceviz

Bronz 2 Üye
kapluşum kafasını suya sokunca küçük baloncuklar çıkarıyo hasta olmasından endişheleniyorum bilgisi olan yardımcı olabilir mi

baloncuklar çok küçük ve birden fazla oluyo

birde kapı gıcırdaması gibi ciyak bi ses çıkartıyo

Cvp: baloncuk hakkında

Bendede oluyo burnundan çıkıyor, ama hiç ses çıkmıyor.

birde arada bir ağzını açık kapıyo biraz sık oluyo galiba

Benim kapluşum gibi akciğer enfeksyonu olmuş sanırım :(

Bence ağzını arada açıp kapaması normal,baloncuk çıkarmasıda ama forumdaki akciğer enfeksiyonu ile ilgili konulara bakarsanız cevabı bulursunz.Alt kabukta pembelik var mı bakın birde.

Tabiki akvaryumda bakmıyorsanız veya akvaryumda ısıtıcınız yoksa hasta olma olasılığı yüksek.

eğer oyuncak ördek gibi cik cik ses çıkıyorsa öksürüktür. Ve bu sesleri duyuduğunuzdan eminseniz kesin enfeksiyon geçiriyor. Ben onadron simple göz kulak enf. damlasını günde 2 kere yemine damlatarak veriyordum. Öksürük, hapşırık ve pembeleşme gitmişti. 1 ay ara verdim şimdi devam ediyorum, yan yüzme sorunumuz devam ettiği için... Sizde onadron kullanabilirsiniz. Hiç bir değişiklik olmazsa antibiyotik tedavisi gerekir.

gazoz' Alıntı:
eğer oyuncak ördek gibi cik cik ses çıkıyorsa öksürüktür. Ve bu sesleri duyuduğunuzdan eminseniz kesin enfeksiyon geçiriyor. Ben onadron simple göz kulak enf. damlasını günde 2 kere yemine damlatarak veriyordum. Öksürük, hapşırık ve pembeleşme gitmişti. 1 ay ara verdim şimdi devam ediyorum, yan yüzme sorunumuz devam ettiği için... Sizde onadron kullanabilirsiniz. Hiç bir değişiklik olmazsa antibiyotik tedavisi gerekir.

yok cik cik gibi değilde kapı gıcırdaması gibi biraz uzun sürüyo ses çıkarması o ilaç ezcanede mi satılıyo

berkcam97' Alıntı:
Bence ağzını arada açıp kapaması normal,baloncuk çıkarmasıda ama forumdaki akciğer enfeksiyonu ile ilgili konulara bakarsanız cevabı bulursunz.Alt kabukta pembelik var mı bakın birde.

Tabiki akvaryumda bakmıyorsanız veya akvaryumda ısıtıcınız yoksa hasta olma olasılığı yüksek.

akvaryumda bakıyorum bütün ekipmanları tam eksik yok ısıtıcımda var alt kabukta pembelik yok yem yiyo yan yüzme gibi bi durum yok suda yüzüyo kuru alanda sürekli durmuyo dibe kadar yüzebiliyo

o herkezde oluyor :D yani sorun yok o ciyak sesi suya tam kafasını sokarken nefes vermesinden kaynaklanıyor

Ara sıra baloncuk çıkarması normal baska hastalık belirtisi yoksa endişelenmeyin :)

Hatta bazen o çıkardıkları baloncuklar su üzerinde kalıyor ve onunla oynuyorlar :) Onu patlatıp bir daha yapıyorlar sonra onu da patlatıyorlar. Çok becerikliler bunlar çoook :)

bence de oyuncak ördek gibi cik ciklemiyorsa sorun yok :D

Kaplumbağalar aniden suya girdiklerinde burundan su çıkarabilirler. Bu sırada hava da çıkar. Bu esnada balocuk çıkması, ciyaklamaya benzer ufak bir ses çıkması da normaldir. Endişe edilecek bir durum yok.

inş dediğiniz gibi bi sorunu yokturdur yorumlar için sağolun

Geri