Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bana bakiyor

tosunandyosun

Yeni Üye
arkadaşlar kaplumbagam kuru alandayken bana bakiyor birde lambayi 5 saat calistirmam yeterlimi.

Cvp: bana bakiyor

Kuru alan lambası gün döngüsünü sağlamalı. Minimum 10 saat yanmalı. Benim tercihim standart 12 saat.

bir termomotre ile ölcebilirsiniz.sularının 3-5 derece üstünde olmalı o zaman yanmaz.onu ayarlarsınız zaten :)

Su 28 derece, kuru alan 33 derece olmalı. Arkadaşımızın belirttiği gibi derece ile kontrol gerekir.

Verdiğim miktarların üzerine çıkmamalısınız. Anak ikişer derece aşağıda olabilir.

Cvp: RE: bana bakiyor

AEK' Alıntı:
Su 28 derece, kuru alan 33 derece olmalı. Arkadaşımızın belirttiği gibi derece ile kontrol gerekir.

Verdiğim miktarların üzerine çıkmamalısınız. Anak ikişer derece aşağıda olabilir.

35 - 36 derece olmasının bir mahsuru var mı? Geçici bir süre kuru alanda güneşlenmeye alışması için.

tosunandyosun' Alıntı:
peki.bana bakmasi normalmi

Normal tabiki. Etraftaki hareketleri ve canlıları kontrol ediyor.

azrael' Alıntı:
AEK' Alıntı:

35 - 36 derece olmasının bir mahsuru var mı? Geçici bir süre kuru alanda güneşlenmeye alışması için.

33 derecede de kuru alana alışır. Isı farkının fazlalığı hasta olma riski oluşturur. Ama bu farklar büyüdükçe ihtimal artar. Ben 6-7 dereceden hemen etkileneceğini düşünmüyorum. Genede ideal değerler daha iyi.

Geri