Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bana bu paludaryum da yardım edecek olan var mı? :)

hurley_turtlewax

Bronz 5 Üye
merhaba arkadaşlar,

kapluşumun paludaryumunu büyütmeye karar verdim.Onun için çok daha geniş bir kuru alan ve kendini doğada hissedecek şekilde bir tasarım yapmak istiyorum..

düşündüğüm paludaryumu elimden geldiğince çizmeye çalıştım..
[attachment=692]

kuru alanda oldukça doğal bir ortam kullanmak istiyorum ve bonzai gibi bitkiler yetiştireceğim..sulu alan oldukça derin ve geniş olacak..

SİZDEN akvaryum konusunda yardım isteyeceğim...bana bu akvaryumu bu boyutlarda,kağaı ve aksanı ile birlikte yapabilecek bir akvaryumcu var mı? yada burada bu işle uğraşan bir arkadaş?

içinin tüm süslemelerini ve gerekli ısıtıcı vs ben yapacağım tek sorun kabası..

Yardımcı olursanız çok seveniceğim ve bir de fiyat nasıl olur tahminen?
buarada istanbul anadolu yakasında olması gerekiyor

Ekli dosyalar

• fotoraf.JPG
    fotoraf.JPG
    74.8 KB · Görüntüleme: 312
Paludaryumunu büyütmek istiyorsan bence biraz daha büyük ölçülerde yaptırabilirsin. Tabi koyacak yerin varsa. Önce tavsiyem boyutlarına tam olarak karar ver.İnternetten araştırmayla istanbul da akvaryum yapan yerleri bulabilirsin bence. Ben ankarada kendi paludaryumumu 50 tl ye yaptırmıştım.Senin verdiğin ölçülerden daha büyük.Senin ki de bu civarda olur muhtemelen.Eğer akvaryumcu bulamazsan camcılardan da bu tür akvaryumlar yapanlar var.Ama pahalıya yapıyor burdakiler. İstanbul da oturmadığım için malesef saha fazla yardımcı olamıyorum.

İstanbulda değilim. Tanıdığım bu işle uğraşan birisi yok.Zencefile katılıyorum. 60 cm boy yazmışsın. bunun 20 cm'ini topraklı kısım oluşturacak. Kalan alan, uzun süre kullanmayı düşünüyorsan kapluşa küçük gelecektir.

130 litrelik bir şey oluyor roplamda. Kuru alanı da düşünürsek bu az. Daha büyük bir paludaryum almalısın.

evet haklısınız çünkü çok çabuk büyüyor zaten benim velet. Şuan paludaryumu ona yeterli ama bikaç ay sonra küçük gelmeye başlayacak..
tabiki bende birdaha yaptıracakken hayatı boyunca kullanabileceği boyutlarda ve uygunlukta birşey yaptırmak istiyorum...
önerileriniz için teşekkür ederim zaten kafamda tam net bişey oluşturmamıştım sadece bu çizim bir kaba taslağıydı..ozaman şimdi biraz daha genişletmem gerekecek :)

bence çizdiğin seti sağlam markalar kullanırsan 150 tl civarlarında hazırlarsın tabi yazdığın boyutların biraz daha büyük olması şartıyla :)

ben de senin çizimine yakın bir tasarım yaptım. aşağıdaki linkte herşeyi anlatmıştım.
Baska kaplumbaga sitelerinin lınkını vermek yasaktır / tubidik

kuru alana mangrov kökü koydum ve boşlukları torf ile doldurup çimen ektim. çimenler büyümeye başladı ancak bizim obur tarlayı 1 gecede talan etti ve bir daha çimen çıkmadı. (askerliğimin 6 ayı çim ekmekle geçti) yaklaşık 1 ay sonra toprakta sirke sinekleri oluşmaya başladı. kaplumbağa kusuyordu(belki başka bir nedenden) ve topraktan ağır bir küf kokusu gelmeye başladı. aslında nedeni belliydi. toprak hava alamıyordu ve suyu küçük bir eğim olmasına rağmen suya iletemiyordu. sonra mecburen kuru alanı değiştirdim. çakıl taşı koydum. en temizi.

senin tasarımda bir avantajın var. toprak alta gidiyo ama hava almalı. akvaryumun ölçüleri küçük o yüzden bulaşma derim. kaplumbağaya yüzecek alan kalsın. ne kadar su o kadar iyi.

ısıtma lambası ile de ilgili sorunlar yaşayacağını söyleyebilirim. 35 wattlık halojeni 15 cm'den veriyordum ve 40 derece okuyordum. Zemin toprak olduğu için kuru alan çok sıcak oluyordu.

yapacaksan bütün bunları hesaba kat.
ayrıca bu tasarıma rampa şart. çünkü su belirli aralıklarda buharlaşır ve kontrol etmediğin zamanlarda kaplumbağa kuru alana çıkamayabilir.

Geri