Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

başa çıkamadığım suyun rengi

ffts1

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaşlar,
Sitede araştırma yaptım ama daha öncede okuduğumada eminim oysaki suyun sararmasıyla ilgili birşey bulamadım.Benim akvarymumda yosunlanma oluşmuyor ama suyun rengi daha dün değiştirdim bugün ise sarı.Güneşten uzakta tutuyorum,yemlerini yiyebilecekleri kadar bırakıyorum.Eheim marka iç filtre kullanıyorum 300-500 litre devirli olan suyum okadar fazla da değil ama yinede başa çıkamadım.Üstelik kapluşum büyük olanın (benjamin) gözleri iltiaplandı,sudan acaba diye düşünüyorum.Kum,taş vb şeyler bulundurmuyorum,akvaryumun 2/3 de kapalı.benjaminin gözsorunundan başka bir belirtisi olmadığından göziltihaplanması olduğunda eminim.Ama hala nerde hata yapıyorum bilmiyorum.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Cvp: başa çıkamadığım suyun rengi

Su düzenleyici kullanabilirsiniz.Mavi damla öneririm.İç filtrenizde karbonda kullanabilirsiniz suyu bir nevi berraklaştırır.Ama mavi damla kullanmanızı kesinlikle öneririm.Yosunlanma akvaryum ışığındanda olabilir diye düşünüyorum sürekli çalışıyor çünkü.

Su sararması yem ve dışkı artıklarının sudan uzaklaştırılmamasından kaynaklanıyor olabilir.
Haftalık yapacağınız dip çekimleri ile bunu en aza indirebilirsiniz.
Eğer gözlerinde sorun varsa su temizliğinize dikkat etmelisiniz.
Hasta kapluş için A vitamini takviyesi ve antibiotik içeren bir göz merhemi kullanabilirsiniz.

çok teşekkür ederim mavi damlanın içeriğini unutmuştum.yosunlanma sorunum yok ama dediğim gibi su değiştirdiğim günün ertesi günü sararıyordu.Dip çekim için pilli olanlardan yok büyük olandan var oda yeteri kadar dip çekimi yapmıyor daha cok suyu boşaltmamda yardımcı gibi.Zaten alacaktım en iyisi mavi damlayla dip çekim cihazını alayım.Benjamin için gentavet-g göz damlası kullanıyorum,veterineri vermişti günde 2 kere her göze ikişer damla.bir gözü iyileşti diğerinde sıra, sanırım gözleri daha hassas cünkü aynı suyun içerisinde diğer kapluşumda var ama hamdolsunki onda birşey yok.Teşekkür ederim yardımlarınız için kendime mavi bir damla ve bir dip süpürgesi temin edeceğim.

merhaba göz iltihabı sıkıntıdır. o kapluşu özel bir kaba alın derim ve benimde başıma geldiğinde kullanıdığım azoo turtle diye bir damla var 5 günde gözlerindeki şişliği geçirdi ve normale döndü düzenli kullanın ve hasta olan kaplumbağanızı ayrı bir kapta ışık altında tutun sıcak olması için muhtemelen 1 hafta içinde sağlığına kavuşacaktır.geçmiş olsun suyun rengiyle ilgili bişey demiyorum zaten açıklayıcı bilgiler arzu hanım tarafından verilmiş =)

Geri