Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beklediğim an geldi :)

ecemkoten

Bordo Bereli
Arkadaşlar sonunda bir metrelik akvaryumum geldi ve içini dizdim:)

Biraz fazla büyük sanıyorum çünkü içinde kaplumbağaları bulmakta çok zorlanıyorum :)

Fazla mı derin oldu yukarı çıkarlarken yorulurlar mı bilemedim ? Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum ?

NOT: Suyun rengi su düzenleyiciden dolayı böyle. Çünkü su düzenleyici sarı renk veriyo :) Yarına gitmiş olur diye umuyorum. Ayrıca biyo tortucali kullanmıyorum eski kaldırdıklarımın arasında buldum dekor niyetine koydum :D

mailto:/img546/6291/dsc1344l.jpg

mailto:/img713/2919/dsc1349f.jpg

mailto:/img204/9899/dsc1352y.jpg

mailto:/img100/2590/dsc1354.jpg

mailto:/img196/1747/dsc1355c.jpg

mailto:/img254/5769/dsc1367r.jpg

Kocaman bir akvaryum waaaw suyu azaktip kuru alani birazdaha assagiya ceke bilirsiniz zaten cok buyuk bir sorun olmaz ama eminim siz bu akvaryumu guzel gostermek icin elinizden geleni yapacakinizdir bu akvaryum kapluslara hayatlari boyunca yeter heralde. Kapluslsriniz cok sansli yerinizde olsam oynamalari ifin magra felan yapmaya fakisirim ben yaptim cok sevdiler magrayi birde diger kucuk kuu alani suyun biraz altina alin cunku gece uyurken onun üstunde uyurlar daha rahat ederler.. :)

Cvp: Beklediğim an geldi :)

Derinliği kesinlikle sorun değil; keşke herkes sizin gibi akvaryumu maksimum kullanabilse :) Belki büyüme oranlarına göre zamanla 3-5cm suyu aşağıya indirirseniz ilerdeki kaçma teşebbüslerini en aza indirrisiniz. Gayet doğal ve yüzme alanu geniş bir akvaryum kurmuşsunuz, çok beğendim :)

Bunun dışında belki daha yüksek bir bitki yüzeye yakın bir dinlenme noktası oluşturur. Yada küçük olan turtle dock ı yüzeye yakın su içinde tutabilirsiniz. Gece uyurlarken kolaylık olur. Bir de kum miktarını 4-5cm ye çıkarırsanız daha iyi olacaktır.

Yeni akvaryumunuzu güle güle kullanın :)

Yiğit bey çok teşekkür ederim :) Dediğiniz gibi strafordan mağara falan yapmayı düşünüyorum bende :) Daha bikaç saat önce kurduğum için görüntü açısından pek bişey ekleyemedim :) Zamanla umarım :)

Çok teşekkürler Emin bey :) Şuanda akvaryumda tam 15 kilo kum var :) Ama yetmiyo malesef :D Kısa zamanda ekliycem yine kum :) Birde silis kumun 0,1 mm olanı o yüzden çok gidiyor. Aynen dediğiniz gibi küçük kuru alanı aşağıya çektim baya. Strafordan arka planda yapmayı düşünüyorum. Arka plana yer yer çıkıntılar yapıcam ki su içinde dinlenme yerleri olsun. Şimdi yorulurlar diye korkuyorum çünkü.

Teşekkürler Ömer bey :)

Akvaryumun mutluluğundan mıdır nedir akvaryuma koyduğumdan beri birbirlerine kur yapıyorlar :D

Akvaryum çok büyük ve çok boş kaldı. Bir tane daha kırmızı yanak almayı düşünüyorum. Çok mu abartmış olurum ? Birde missisippi gelicek ..

3 kaplumbağa kafi bence. Normalde kaplumbağa başına 100 litre öneriliyor. Bunun 4-5 katı büyüyeceklerini hesaba katın :)

Ow doğru abartmış olurum o zaman :) Missisippi zaten 10 cm büyüceği için sorun yok ona güvenerek dedim ama bu riski göze alamam :)

Çok güzel akvaryumunuz, güle güle kullanın. Yorulmazlar, yorulacak olan dibe inmez zaten. Strafordan mağaralar ve arka fon muhteşem olur akvaryumunuz çok büyük olduğu için ikiye bölüp bi tarafın debisini yüksek de tutabilirsiniz. Nilüfer çiceği kullanabilirsiniz hem üzerinde dinlenebilirler. Strafordan oda oda maket bir ev bile yapabilirsiniz içine:) hastalıksız güzel günlerde kullanmanız dileklerimle:)

Ecem güle güle kullan akvaryumunu :)
Deneceklerin hepsini arkadaşlar söylemiş zaten.

Kum seviyesi az kalmış akvaryuma göre.Ben yerinde olsam ki benim büyük akvaryum öyle kum seviyesini yükseltip içine minare salyangozu koyardım :)
Hem kumu karıştırıp pisliklerin temizlenmesini kolaylaştırır hem de minareleri izlemek güzel bir zevk :)
Kaplumbağalar biraz daha büyüyünce arda yakaladıklarını yiyerek protein ihtiyaçlarını da karşılarlar.
Aman dediğim salyangoz fikrini uygulamaya karar verirsen sadece minere salyangozu al.Uyanık akvaryumcular adi salyangoz vermesin :)

Akvaryumun içine daha uzun bitkiler şart.30-40 cm boyunda olanlardan 4-5 tane alıp düzenli yerleştirirsen daha dolu görünür.Hem de kapluşların saklanacak yerleri olduğu için strese girmezler.

Strafor falan işine hiç girme.Akvaryum şu an gayet güzel.
3 kaplumbağa bakacağını düşünürsek akvaryumun hacmini küçültecek şeylerin olmaması daha iyi :)

Son olarakta kuru alandan firar kaçınılmaz.
Beyaz sineklik tüllerinden alıp akvaryumun üstünü örtebilirsin bence.Görselliği bozmuyor.Hem hava alması için sorun olmuyor hem de kaçışların önüne suyu azaltmadan geçebilirsin :)

Görsellik olarak ısıtıcı ve filtre borularını akvaryumun arkasına almalısın.Önlerine de uzun bitkiler koyarsan onları gizlemiş olursun.Görsel açıdan da bir bütünlük kazanır akvaryum :)

Son bir şey daha kumu 5-6 cm yapabilirsen akvaryuma 10 taneye yakın midye alıp saklayabilirsin.

Salyangoz ve midye biyolojik dengenin oturmasında önemli rol oynuyor :)

Çok güzel bir akvaryum hayırlı olsun. Umarım sorunsuz şekilde büyütürsünüz yavrucaklarınızı. :)

Utku bey çok teşekkür ederim :) Hepimizin yavruları sağlıklı büyüsün :)

zencefil' Alıntı:
Ecem güle güle kullan akvaryumunu :)
Deneceklerin hepsini arkadaşlar söylemiş zaten.

Kum seviyesi az kalmış akvaryuma göre.Ben yerinde olsam ki benim büyük akvaryum öyle kum seviyesini yükseltip içine minare salyangozu koyardım :)
Hem kumu karıştırıp pisliklerin temizlenmesini kolaylaştırır hem de minareleri izlemek güzel bir zevk :)
Kaplumbağalar biraz daha büyüyünce arda yakaladıklarını yiyerek protein ihtiyaçlarını da karşılarlar.
Aman dediğim salyangoz fikrini uygulamaya karar verirsen sadece minere salyangozu al.Uyanık akvaryumcular adi salyangoz vermesin :)

Akvaryumun içine daha uzun bitkiler şart.30-40 cm boyunda olanlardan 4-5 tane alıp düzenli yerleştirirsen daha dolu görünür.Hem de kapluşların saklanacak yerleri olduğu için strese girmezler.

Strafor falan işine hiç girme.Akvaryum şu an gayet güzel.
3 kaplumbağa bakacağını düşünürsek akvaryumun hacmini küçültecek şeylerin olmaması daha iyi :)

Son olarakta kuru alandan firar kaçınılmaz.
Beyaz sineklik tüllerinden alıp akvaryumun üstünü örtebilirsin bence.Görselliği bozmuyor.Hem hava alması için sorun olmuyor hem de kaçışların önüne suyu azaltmadan geçebilirsin :)

Görsellik olarak ısıtıcı ve filtre borularını akvaryumun arkasına almalısın.Önlerine de uzun bitkiler koyarsan onları gizlemiş olursun.Görsel açıdan da bir bütünlük kazanır akvaryum :)

Son bir şey daha kumu 5-6 cm yapabilirsen akvaryuma 10 taneye yakın midye alıp saklayabilirsin.

Salyangoz ve midye biyolojik dengenin oturmasında önemli rol oynuyor :)
Çok teşekkür ederim Arzu :)

Kum seviyesi 15 kilo dökmeme rağmen böyle kaldı. En kısa zamanda çoğaltıcam kumu :) Salyangoz ve midyeyi düşündüm ama ben onlara bağlanırım yerlerde çok üzülürüm diye düşünüyorum :D Ama alıcam yinede bu kadar büyük alanda bende biyolojik döngü istiyorum çünkü.

Bugün internette büyük bitkiler sipariş edicem :) Ben elimdeki bitkiler büyük gelir sanıyodum akvaryuma yerleştirince bit kadar kaldılar :)

Kuru alanı biraz daha aşağıya aldım. Kaçmıyorlar ama sineklik fikrini babamda vermişti aynen dediğin gibi yapmayı düşünüyorum :)

Şuanda filtrenin borularını sığdıramadım bi yere :) Sehpanın altında filtrenin girebileceği yeri kesicem öyle yerleştirebilicem doğru düzgün :)

Midye ve salyangoz olayına heves ettim şimdi :) Çok teşekkür ederim yorumların için :)

Bence strafordan arka fon yapmalısınız çok beğeniyorum yeni kaplumbağanız gelince ve büyüdüklerinde çıkarırsınız çok ta önemli değil (arka tarafa çıkarılmicak şekilde yapıştırılıyor mu hiç bir fikrim yok yapıştırılmıyorsa benim dediğimi yapabilirsiniz) kaplumbağalarınız büyüyünce daha fazla su için eski akvaryumunuzun çlçüleri uygunsa üzerine kat çıkabilirsiniz saylangoz ve mideye fikri bence harika hayırlı olsun :D

tek kelimeyle harika, hayırlı olsun

aycajd' Alıntı:
Bence strafordan arka fon yapmalısınız çok beğeniyorum yeni kaplumbağanız gelince ve büyüdüklerinde çıkarırsınız çok ta önemli değil (arka tarafa çıkarılmicak şekilde yapıştırılıyor mu hiç bir fikrim yok yapıştırılmıyorsa benim dediğimi yapabilirsiniz) kaplumbağalarınız büyüyünce daha fazla su için eski akvaryumunuzun çlçüleri uygunsa üzerine kat çıkabilirsiniz saylangoz ve mideye fikri bence harika hayırlı olsun :D

Salyangozu ve canlı bitkileri yarın kesinlikle alıcam :)
Aynı şeyi bende düşündüm ölçüler azcık uyuyor. En kısa zamanda diğer akvaryumun ön camını kestiricem camcıda. Çok güzel olucak o zaman :) Çok teşekkür ederim fikirleriniz için :)

ahmet95' Alıntı:
tek kelimeyle harika, hayırlı olsun
Çok çok teşekkür ederimm :) Beğenmenize sevindim :)

Geri