Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

benim akvaryum önerilere açık

batukar

Bronz 1 Üye
bu beniim ölçmedim ama butuk ihtimal 20x10 luk dikdörtgen bir akvaryum yarın buyuk ihtimal buna aksesuar falan alcam yaklasık butcem 60 lira civarı neler önerirsiniz :)

26z25.jpg

mailto:/t/x/26z5f.jpg

mailto:/t/x/26zly.jpg

mailto:/t/x/26zss.jpg

26zub.jpg

Cvp: benim akvaryum önerilere açık

Bence kum ve yapay bitkiler alın.Kuru alandaki taş sabitmi ? Sabit degilse düşme ihtimali var.Akvaryumunuz küçük geldi bana.Hemde 2 kaplumbaga.Bence 100cm lik bi akvaryum alın.Çünkü çok çabuk büyüyecekler.Birde yeminiz ne marka ? Kalitesiz gibi geldi bana sera veya tetra marka almanızı öneririm.Sağlıklı kaplumbagalar..

Macci123' Alıntı:
Bence kum ve yapay bitkiler alın.Kuru alandaki taş sabitmi ? Sabit degilse düşme ihtimali var.Akvaryumunuz küçük geldi bana.Hemde 2 kaplumbaga.Bence 100cm lik bi akvaryum alın.Çünkü çok çabuk büyüyecekler.Birde yeminiz ne marka ? Kalitesiz gibi geldi bana sera veya tetra marka almanızı öneririm.Sağlıklı kaplumbagalar..

yemi degiştircem akvaryum şuan için değiştiremem bi süre idare etcekler taşın düşme riski yok cok agır kutuya sabıtledim buyudulermi daha uygun bi kuru alan temin etcem simdilik bu mecburen şu an için içine cok yer kaplamıycak süs ve kuru alan için ısıtıcı alcam tabi yemlerde degiscek :)

Öyle herkes 100 cm'lik akvaryum alamaz her önüne gelene böyle deme moralleri bile bozulabilir yemine filanda direk giriyorsunuz yav ... Belki eve sığmaz adam bütçem 60 tl diyor sence 100 cm e yeter mi? Biraz düşünceli olalım. 8 tl ye 2 paket silis kum al bence 2 tane de küçük bitki 6 tl (toplam) bide deniz salyangozu kabuğu bul yada alabilirsin

kazma7' Alıntı:
Öyle herkes 100 cm'lik akvaryum alamaz her önüne gelene böyle deme moralleri bile bozulabilir yemine filanda direk giriyorsunuz yav ... Belki eve sığmaz adam bütçem 60 tl diyor sence 100 cm e yeter mi? Biraz düşünceli olalım. 8 tl ye 2 paket silis kum al bence 2 tane de küçük bitki 6 tl (toplam) bide deniz salyangozu kabuğu bul yada alabilirsin

gergingige gerek yok arkadaş önermiş sadece kum için dip çekimi falan gerekiyomus onu nasıl halletcem :)

ne yazmışım ben oraya ya gergingige :D gerginliğe :)

Kuru alana çıkış zor gibi biraz su eklerseniz iyi olur. Onun dışında kum yapay bitki felan alın renkli cam taşlar var ondan araya biraz katın kumun arasına felan güzel olur bence. :)

antifbyigit' Alıntı:
Kuru alana çıkış zor gibi biraz su eklerseniz iyi olur. Onun dışında kum yapay bitki felan alın renkli cam taşlar var ondan araya biraz katın kumun arasına felan güzel olur bence. :)

pek belli olmuyor ama cıkısı kolay cıkıntılı i taş olduğu için rahat tırmanıyorlar zaten su zaten tasın nerdeyse ustune gelcek fotolardan sonra ekledim birz su :D

Çok güzel bir akvaryum ama kuru alan fazla yer kaplıyor :)

kazma7' Alıntı:

Sen öğrenci oldugun için alamıyor olabilirsin :).Ben gerekenleri yazdım.Bu dediklerimi bir an önce yapması için değil , yavaş yavaş da yapabilmesi için dedim.Arkadaş beni anladı zaten.Sizinle bir alakam yok.

gazoz' Alıntı:
Çok güzel bir akvaryum ama kuru alan fazla yer kaplıyor :)

şu anlık idarelik kooydum onu zaten saat kutusunun üstüne bi taş koydum cok seviyolar ama tırmanmak hoşlarına gidiyo hele bahe tırmanıyo suya atlıyo yine tırmanıyo :D:D

Zaten küçük hacimli bir akvaryum.
İçerisine koyduğunuz her görsel unsurda hacmi azaltacak.

İyi bir filtrasyon iç filtreyle biraz zor.Bence kum işine hiç girmeyin.Bırakın taban boş kalsın.

Yapay bitkiler ve çeşitli yemler alarak bence bütçenizi kullanabilirsiniz.

zencefil' Alıntı:
Zaten küçük hacimli bir akvaryum.
İçerisine koyduğunuz her görsel unsurda hacmi azaltacak.

İyi bir filtrasyon iç filtreyle biraz zor.Bence kum işine hiç girmeyin.Bırakın taban boş kalsın.

Yapay bitkiler ve çeşitli yemler alarak bence bütçenizi kullanabilirsiniz.

bende kum düşünmüyorum yemleri alacam ve su kuru alan için daha uygun buyuk aksesuarlar arıycam aslında sus evler oluyo ustu duz onlardan bulabilsem ..

Zaten akvaryumunuz bir düzene girecektir ilerleyen zamanlarda. Vantuzlarla da kendi kuru alanınızı yapabilirsiniz isterseniz, forumda birçok örnek var... :)

şimdi aklıma geldi bi cd kabını taşın oldugu köşeye yapıştırsam hem yerden kazanırım hemde kuru yerleri olur :)

vantuzlar yardımıyla akvaryum camına yapıştırırsanız taşa gerek kalmaz...

batukar' Alıntı:
şimdi aklıma geldi bi cd kabını taşın oldugu köşeye yapıştırsam hem yerden kazanırım hemde kuru yerleri olur :)

Merhaba,
Cd kabı koyunca su seviyesini sürekli kontrol etmeniz gerekebilir. Taşın kısa cam olan tarafındaki kısmı daha alçak gibi. Bence o tarafı akvaryum içine doğru çevirirseniz daha rahat tırmanırlar. Birde bence 3-5 cm daha suyu yükseltmekte fayda var. Akvaryum içine sadece saklanmaları ve gece tutunmaları için 1 adet büyük olmayan su yüzeyini biraz da geçecek boyda yapay bitki almanız yeterli. Fazlası içeriyi çok daraltır. Ama en öncelikli olan kuru alan için lamba. Üşüyüp hasta olmalarını istemeyiz.

Akvaryum zevksiz döşenmiş bence kuru alanı kendiniz yapın
STRAFOR'UN Üzerine kaydırmaz halı serin sonra vantuzlarla sabitleyin
sizin akvaryuma benziyor benım akvaryum ama o şu an semender tankı benimki daha kibardı tabi
sizin ahşaplar biraz daha ince yapay bitki alabilirsin üstünde uyuyurlar genelde taş veya silis kum alabilirsin ve iç filtre alman lazım ısıtıcının sabit 28 Derece olmalı.

belkı bılıyosunuzdue ama genelde ısıtıcıları dıkey koymayı tavsıye ederler sızıncı dırek yatay olmus barı çaprak koyun :)

AEK' Alıntı:
batukar' Alıntı:

Merhaba,
Cd kabı koyunca su seviyesini sürekli kontrol etmeniz gerekebilir. Taşın kısa cam olan tarafındaki kısmı daha alçak gibi. Bence o tarafı akvaryum içine doğru çevirirseniz daha rahat tırmanırlar. Birde bence 3-5 cm daha suyu yükseltmekte fayda var. Akvaryum içine sadece saklanmaları ve gece tutunmaları için 1 adet büyük olmayan su yüzeyini biraz da geçecek boyda yapay bitki almanız yeterli. Fazlası içeriyi çok daraltır. Ama en öncelikli olan kuru alan için lamba. Üşüyüp hasta olmalarını istemeyiz.

ısıtıcı lamba işini en kısa zamanda halletmeye çalışıyorum bende :)

_Emre___' Alıntı:
Akvaryum zevksiz döşenmiş bence kuru alanı kendiniz yapın
STRAFOR'UN Üzerine kaydırmaz halı serin sonra vantuzlarla sabitleyin
sizin akvaryuma benziyor benım akvaryum ama o şu an semender tankı benimki daha kibardı tabi
sizin ahşaplar biraz daha ince yapay bitki alabilirsin üstünde uyuyurlar genelde taş veya silis kum alabilirsin ve iç filtre alman lazım ısıtıcının sabit 28 Derece olmalı.

şu an için bütçem bu kadar benim için şuu anda göz zevkimden çok onların sağlıklı yaşamaları önemli teşekkürler

pisiko' Alıntı:
belkı bılıyosunuzdue ama genelde ısıtıcıları dıkey koymayı tavsıye ederler sızıncı dırek yatay olmus barı çaprak koyun :)

tamam düzelltim teşekkürler

yardımcı olabıldıysem ne mutlu bide o termometreyı sudan cıkarmadan 20 dakıka once kapat suda n cıkarttıgında fişe takıp çalıştırırsan elınde patlar sorun olur yanı :)

Geri