Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Benim miniğim sanki eski miniğim değil :(

AlperDeniz

Bordo Bereli
Arkadaşlar.kaplumbağam göz enfeksiyonunu atlatali 1 hafta oldu. Ben ilk haftalar doğaldır diye düşündüm sonra baktım ki aynı :(
Sorun şu;
Elimden hiç yemiyor artık. Beni görünce cama yapışmıyor. :(
Durmadan akvaryumun köşesinde bitkinin içinde saklanıyor. Kuru alanda kaçmazdı benden ama fırlıyor artık :(
Anlıcağınız eski miniğim yok artık. Küs gibi bana. Ne yapabilirim?

Cvp: Benim miniğim sanki eski miniğim değil :(

Öncelikle gerçekten iyileşti mi ? Eğer gerçekten sağlığı yerindeyse buna şükretmek lazım, çok üstüne düşmeyin dönemsel de olabilir, hastalığın getirisi birşeyde .. Bence fazla üstüne düşmeyin biraz zamana bırakın, dediğim gibi gerçekten iyileştiyse sorun yok demektir geri kalan davranışlarda zamanla düzelecektir.

Veteriner eşliğinde tedavi ettik. Veterinere son goturusumde tamamen iyilestigini soyledi. Ama cok.garibime geliyor. Sanki evimize yeni gelmiş gibi :(

o zaman sorun yok, dediğim gibi zamana bırakın çok üstüne düşülecek bir konu deği, ürkmüş olabilir, halsiz düşmüş olabilir, iştahsızlık olabilir. Karakteristik olabilir. Eskisi gibi olmaması gerekn hiç bir şey yok çünkü ve daha çok yeni olmuş zaten ..

Hastlıktan sonra kendini toparlaması ve eski haline dönmesi biraz zaman alabilir. Biraz daha gözlemleyin bakalım.

Gozleri kapaliyken bile yem yiyordu koklaya koklaya :) Halsiz düşüceğini pek sanmiyorum. Ama inş geçicek
Bu davranişlari icin veterinere goturmeye gerek.var mi?

Geçmiş olsun alper alışır zamanla

bence endişelenmeyin gecicidir :)

Pakize de kaçıyor, saklanıyor bazen. Sadece yemle kandırabiliyorum. Demek istediğim tuhaf hayvanlar Alper Bey, bir gün kıpır kıpırken diğer gün kendilerini saklayacak yer arayabiliyorlar. Endişe etmeyin bence :)

Hayır veterinere gerek yok. Ben davranışlarının zamanla düzeleceğini umuyorum :)

Evet zamanla duzelır kaplumbagan agır bır hastalık gecırmıs sen hasta oldugunda kendını toparlaman gerek, kaplumbaganda oyledır..

Umarım ki öyledir
Yorunlariniz için teşekkur ederim arkadaslar. Dipte hareketsiz durmak bir hastalik belirtisi mi? Birde resmen küstü bana illaki suya atinca yicek. Agzina kadar goturuyorum koklayip uzaklasiyor sonra suya koyar koymaz firliyor. Dediginiz gibi insallah gecicidir :)

Dıpte hareketsız durmak bence uyuyordur ama tam bır fıkrım yok :D

Suyun içindeyse ve hareketliyse zaten korkmana gerek yok :)

Geri