Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme Konusunda Endişeler

sinan

Yeni Üye
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
4
Merhabalar arkadaşlar,

Pazartesi günü bir ay sürecek bir tatile gideceğim ve kaplumbağam marulu evde yalnız bırakmak durumunda kalacağım. Onu düzenli olarak besleyen birileri olucak ama maalesef bu kişiler akvaryumu temizlemeyi bilmiyorlardır. Ben yokken de marulun dengeli bir diyete sahip olabilmesi için taze sebze meyve vs yemesini isterdim fakat bunun akvaryumu çok pisleteceğinden endişeleniyorum.

Marul tahminen 4 yaşında, 10 cm uzunluğunda. Normalde günde iki öğün, büyük çoğunluğu taze yeşillik ve sebze olmak üzere, biraz meyve ve sebzeden az ama yine de fazla kuru yem ile besleniyor. Zaman zaman gammarus yem de yiyor.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğüne düşeriz. Yani tek öğün toplam kafa hacmi kadar verilecek, stick yem sayısını ona göre sayar verecek kişiye söylersin. Yem harici birşey vermesinler. Sebze vs. yenmediğinde kalanı çürüten bakterileri artırır. Yem programı yapıp bir kağıda gün gün yazarsın ona göre verirler.

Haftada bir kısmi su değişimi yapsınlar yeter, detaya girmeselerde olur.

Filtre dış filtre ise temizleyip gerekirse malzemeleri yenileyip çalıştır gelene kadar sorun olmaz. İç filtre ise haftada bir mutlaka temizlenmeli ve metilen mavisinden haftada bir damlatsınlar. Akvaryum kaç litre?
 
Cvp: Beslenme Konusunda Endişeler

Aşağı yukarı 25 litre


Bir de kafa hacmi kadar yem verildiğini her yerden duyuyorum fakat nasıl bunu hesaplayacağım konusunda bir fikrim yok.
 
Boynuna kadar olan kısmın hacmine bakarak stick yemleri bir araya getir bir iki fazla olabilir. Gammarusta ise 1 stick iki gammarusa denktir.

Akvaryum çok yetersiz. En az 120-150 litre aralığında olmalı hatta imkan var ise doğrudan ömürlük akvaryuma geçilmeli.

Hayvan yaşına bakarsak 15-16 cm boylarında olmalıydı. Sağlıklı büyüme için yüzmesi lazım, derin ve boyca uzun akvaryuma ihtiyacı var.

25 litre dediğim gibi çok az su değişimi için bir hafta bile uzun gelebilir. Hayvan sürekli idrar yapacak. Amonyak yoğunlaşırsa zehirlenebilir de. Metileni haftada iki defa birer damla damlatsınlar. Hatta kısmi değişimde haftada iki defa olsun metileni yeni su eklendiğinde damlatmaları yerinde olur. Yeni eklenecek su ortam yada akvaryum sıcaklığında olmalı ne sıcak ne soğuk. İç filtre haftada bir temizlense yeter.
 
Cvp: Beslenme Konusunda Endişeler

Bu boyutta olmasının sebebi eskiden çok kötü kondisyonlarda yaşıyordu, boyundan kısa derinlikte suda, temzilenmeyen bir akvaryumdaydı. Kardeşimin mesuliyetindeydi fakat çok ilgilenmedi. Sonra arkadaşı ölünce ben ona daha iyi bakabilmek adına yeni bir akvaryum ve gerekli teçhizatı aldım.

Yardım için teşekkürler.


Ha bir de yeni akvaryum şu noktada çok olası değil fakat gelecekte bir değişim söz konusu olacak.


Ek olarak, metilen mavisinden kaç damla damlatılacak? Bazı kaynaklarda metilen mavisinin yararlı bakteri kültürünü de yok ettiğini duydum da, metilen mavisini bu sıklıkta kullanmak zararlı olmaz mı?


Bir de amonyak ve nitrit yok etmek için toxivec daha iyi bir tercih olmaz mı
 
Metileni haftada iki defa birer damla damlatacaksın.

Toxivec su düzenleyicidir. Yararlı yani döngü yapan bakteri kolonileri dış filtrede substrat ve lav taşı gibi malzemeler içinde ürer. Bu bakterilerin aktif hale gelmesi ortalama 28 gün sürer. Bu bakterilerin bir bölümü karanlıkta yaşar. Işığı gördüğü anda ölürler. Bu sistemlerde şebeke suyu doğrudan kullanılmaz. Klor ve ağır metaller öldürür. Ya arıtma su, ya pH değeri 7.0'a yakın içme suyu (daha üstü değer baziktir böyle ortamda bu bakteriler yaşayamaz) yada bu toxivec gibi su düzenleyiciler ayrı bir damacanada suya katılıp dinlendirilerek sonradan akvaryuma dökülür.

Bu koşullar sürekli su değişimi yapılan akvaryumlarda olmaz. Kirlenen su zararlı bakteri üretir.

Metilen bu bakterileri öldürür. Amonyak zehirlenmesinde tedavi edicidir. Hava kabarcığı yoluyla suya oksijen vermek amonyağın uçmasını kolaylaştırır.
 
Geri
Üst