Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bilgi Almak İstiyorum ?

Barbie-sena06

Altın 1 Üye
Merhaba arkadaşlar kaplumbağam için yeni akvaryum aldım.Ve aldığım yerdeki petshop sahibi kum verdi.Bu kum ince bir kum çeşidi.Önceki akvaryumda küçük taşlar vardı.Acaba uyum sağlayamadığı için nefes alış verişi değişebilir mi?Nefes alıp verirken gırtlağında inip kalkma gördüm.Sizce bunlar normal mi?Karşısında ayna var.Aynaya bakıyor.Bu aynanın önünü kapatalım mı?

Girtlakta inip cikma benmklerde de oluyor o sanirimm vucut isisini alistrmak icjnmiss kum almayi ben de dusunuyorum ama bilmiyorjm

Cvp: Bilgi Almak İstiyorum ?

Gırtlak hareketi vücut ısısını ortamın sıcaklığına göre ayarlamasıyla alakalı,kum ne kadar ince ben silis kum olarak 0.5-1 mm karışık kullanıyorum.Çakıl zaten kullanma,kumun ince olması iyi bu sayede sık olacaktır ve pislikler kumun altına inmeyecektir.

Su fazla bulandımı? Yani yeterince durulandı mı kum?

Su içerisinde nefes almıyor suyu içiyor. Tortu fazla ise ve yutkunma arttı ise sebep bulanıklıktır.

Emre abi hazır seni yakalamışken bir şey sormam lazım.Halam filtre yollayacak 2 seçenek sundu birini seçmem gerekiyor.Yardımcı olursan sevinirim.
-Eheim 2260-01
-Eheim 2078 Professional 3e
Yeni konu açmak istemedim.Sena'nın konusunuda saptırmadan halletmek istedim. Tek cevap bana yeter abi,sence hangisi ?

Bende 2260 var. Klasik olarak 2078 den iyidir. Ancak bu 1500 lt akvaryumlara göre. Hadi bendeki 840 lt ve biraz hacim üzerinde filtre iyi olduğu için kurtarıyor. Ancak 600 lt ve altındaki akvaryumlarda uygun olmaz.

Akvaryum her iki seçenek içinde büyük olmalı. Ancak genede 600 lt üzeri ise 2260 daha küçük ise 2078 derim. 400 lt altı ise ikiside fazla.

Şimdiden hayırlı olsun. Halana bolca teşekkür edersin. 2260 burada yaklaşık 1000 tl.

Çok sağol abi,full dolu gelmesi avantaj benim için filtre malzemeleride bedavaya geliyor.

Çok iyi :) Eğer 2260 alacaksan sesi fazladır haberin olsun. Saatte 2400 lt çevrimin sesini yabana atma. Benim akvaryum salonda olduğu için rahatım.

Nefes konusuna değinilmiş, eğer aynaya baktığında el titretme veya da garip hareketler yapmıyorsa, kısacası rahatsız olmuyorsa sorun yok Sena.

Şimdiden hayırlı olsun Okan. Benim halam anca bayramlarda şeker ikram ediyor :haha: Şaka bir yana halan Almanya da ikamet ediyordu diye hatırlıyorum. Almanya'da bulunan bir yakın bir şey isteyim istemediğimi sormuştu. Şimdi aklıma, filtrelerde ve diğer malzemelerde kısacası Eheim in tüm ürünlerinde oradan sipariş etmeye değecek kadar fiyat farkı var mı Okan var mı bir bilgin ?

Benim enişteye de eski iş arkadalı bakamıyorum diye 400litre akvaryum full dolu tetratec dış filtre hediye etti.

Benim ne öyle akrabam ne arkadaşım oldu valla :) hayırlı olsun şimdiden.

bumble bee' Alıntı:
Nefes konusuna değinilmiş, eğer aynaya baktığında el titretme veya da garip hareketler yapmıyorsa, kısacası rahatsız olmuyorsa sorun yok Sena.

Şimdiden hayırlı olsun Okan. Benim halam anca bayramlarda şeker ikram ediyor :haha: Şaka bir yana halan Almanya da ikamet ediyordu diye hatırlıyorum. Almanya'da bulunan bir yakın bir şey isteyim istemediğimi sormuştu. Şimdi aklıma, filtrelerde ve diğer malzemelerde kısacası Eheim in tüm ürünlerinde oradan sipariş etmeye değecek kadar fiyat farkı var mı Okan var mı bir bilgin ?

Valla Emin burda 1000 tl olan filtreler orda 200-250 € neden dersen,Almanya'dan çıkıp Türkiye pazarına dağılana kadar firmaların harcadığı paraları (gümrük,vergi vb.) ürünü satarken üstüne ekliyorlar.Ancak orda böyle bir problem olmadığı için daha ucuz tabikide,yakının eğer kendi getirirse gümrüğe takılmaz ama kargoyla yollarsa ve gümrüğe takılırsa vergisini alıcıdan alırlar.O yüzden yollayanın kendisi getirmesi daha risksiz.

Kargo seçeneğini düşünüyordum gerçekleşirse. Neyse hemen lazım değil zaten yaz başlarına doğru yeni bir düzen düşünüyorum, o aralar gelirse halledeceğiz gibi gözüküyor. Sağolasın Okan.

Okan Abi böyle iyi bir halaya düşmek sana kısmetmiş :D Güle güle kullan!!!

Geri