Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bir kaplumbağa buldum

ozgun

Bronz 5 Üye
merhaba, bu gün kedi maması almak için pet shop a gitmiştim ve birden kaplumbağaları gördüm. ısıtıcısı ve uv lambası olmayan bir akvaryumda yaklaşık 3 cm lik bir suyun içerisinde bir sürü yavru kaplumbağa..içlerinden bir kısmı ölmüştü. dükkanın sahibine ısıtıcı koymadıkları için öldüklerini ve internette kaplumbağalarla ilgili her türlü bilgiyi bulabileceklerini söyledim. tabii ki onların kış uykusuna yattıklarını ve bunun doğal olduğunu söyledi bir de güzel tersledi beni. zaten cehaleti gözlerinden okunan, odundan hallice kalın kafalı bir kadındı. bir de bunların yanısıra vicdansız olacak ki bunlara yazık değil mi dediğimde bir şey olmaz diye geçiştirdi. neyse, kaplumbağaların içinde bir tane yarı baygın olanı vardı. başka ne yapacağımı bilemediğimden onu satın aldım. bari biri kurtulsun dedim. gerçi o vicdansıza para kazandırdım ama kaplumbağayı öyle bırakamadım. doğru mu yaptım bilmiyorum.şimdi, hayvancağızın gözleri kapalı. az da olsa hareket ediyor ama yemek yiyecek durumda değil. daha önceden veterinerin verdiği terramycinli karışımdan suyuna koydum. sıcak tutmaya çalışıyorum fakat ısıtıcı diğer kaplumbağalarımın akvaryumunda. ısıtıcıyı oradan çıkaramam, bu sefer benimkiler üşür. durmadan suyu tazeliyorum ısıtıp ıstıp. ne yapabilirim başka bilen var mı? kurtarmam lazım zavallıyı.

Cvp: bir kaplumbağa buldum

Isıtıcı gerekir diğer kapluşların yanına koymayacaksanız.Kıyma ya da karides gibi birşeyler yedirmeye çalışabilirsiniz. Hiçbirşey yemiyorsa vitamini ağzına ya da suya damlatabilirsiniz. Antibiyotik tetrasiklin galiba. Umarım kendine gelir kapluşcağız :(

dediğiniz gibi yaptım. ona mini bir ev yaptım ısıtıcılı ve kuru alanlı. şu an kuru alanda duruyor. yalnız az önce gözlerini açtı. suya koyunca yüzdü de. suyunu 30 derece yaptım çünkü donmak üzereydi bulduğumda. umarım diğer kaplumbağalarıma bir şey olmaz onların ısıtıcısını aldım çünkü.

Diğer akvaryumunuzun üstünü kapatın. 1-2 saat su 1-2derece düşmeyle idare edecektir. Geçenlerde 6-8 saat elektrikler kesildiğinde 2 saat kadar idare etmişti. Daha sonra yarım litrelik bir pet şişeye 70-80 derece sıcaklıkt su koyup akvaryumun içine oturttum baya idare etti.

Bu arada yeni yavrunuza bu dönemde hergün vitamin takviyesi yapın. Yemine her gün damlatın. Muhtemelen kısa sürede toparlayacaktır. Aynı durumu bu yaz ben de yaşadım. 1 hafta gözlemleyip diğer kaplumbağalarımın yanına aldım.

bu gün vitamin alamadım eve geldiğimde her yer kapanmıştı çünkü. hangi vitaminden alayım? bir de zavallı yem yemiyor ki, şöyle bir kokladı ama yemedi. agzına damlatsam?

Öncelikle duyarlılığınız için tebrik ederim. Çünkü bende günlerdir onların elinden kurtarmak mı daha doğrudur yoksa ticarete prim vermemek mi daha doğrudur arasında gidip geliyorum .. Bu güzel bir örnek oldu.

Umarım kısa zamanda kendine gelir yavrucak. Ağzına damlatmayı başarabilirseniz güzel. Ama dozunu fazla kaçırmamaya bakın :)

Biyo Tortivit isimli kaplumbağa vitaminini kullanabilirsiniz. Neredeyse her petshop mağazasında mevcut. Eğer yem yemiyorsa eczaneden temin edeceğiniz bir şırınga ile dikkatlice ağzına damlatabilirsiniz.

teşekkür ederim.sabah ilk iş gidip vitamin alacağım. akvaryumun da ağzını kapattım. umarım düzelir

Geri