Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir kapluş mu almalıyım iki kapluş mu?

ş.güney

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar.Ben kaplumbağa alacağım.Forum çok yardım etti hazırlık aşamasında.sizce iki tane mi almalıyım.Maddi durumum uygun.Bir tane alırsam yalnız mı kalır?İki tane alırsam ikisine de eşit değer veremez miyim?Kavga etme olasılıkları var mı?Lütfen hemen cevap verin.Cevap için az sürem var.

Eğer ileride kavga ederlerse ayrı akvaryum kurma imkanınız varsa iki alabilirsiniz tabiki. Ama bu durum kesen değilse tek alın.

Cvp: Bir kapluş mu almalıyım iki kapluş mu?

ilerde kavga ederlerse Başka akvaryum alma imkanım var ama ne annemin izni de de koyacak yerimiz var.Tek alırsam yalnız kalmasından korkuyorum.

Yalnız kalması onun için sorun değil. Bu konuda rahat olun derim.

O zaman bir tane alıyım.İlginize teşekkürler

Ben de yalnız kalmasını istemiyordum başta Huriye'nin ama sonra öğrendim ki yalnızlık onlar için sorun olmuyormuş. Ama yine de ben 2 tane bakmayı çok istiyorum. Akvaryumum yapıldığı zaman 1 kaplumbağaya daha bakabilir miyim diye bir düşüneceğim. Bence siz de eğer zamanınız, yeriniz, bütçeniz varsa 2 tane almayı düşünün.

Huriyem' Alıntı:
Ben de yalnız kalmasını istemiyordum başta Huriye'nin ama sonra öğrendim ki yalnızlık onlar için sorun olmuyormuş. Ama yine de ben 2 tane bakmayı çok istiyorum. Akvaryumum yapıldığı zaman 1 kaplumbağaya daha bakabilir miyim diye bir düşüneceğim. Bence siz de eğer zamanınız, yeriniz, bütçeniz varsa 2 tane almayı düşünün.

Bu bilgiyi nereden ogrendiyseniz yanlis ogrenmissiniz. Her canli kendi surusuyle yasamak ister. Fakat Surungenler sosyal canlilar degildir. Yalniz yasamak onlari etkilemez. Aksine olacak kavgalar yuzunden tek bakilmasi daha avantajlidir.

ş.güney' Alıntı:
ilerde kavga ederlerse Başka akvaryum alma imkanım var ama ne annemin izni de de koyacak yerimiz var.Tek alırsam yalnız kalmasından korkuyorum.

Kesinlikle tek bakin. Kaplumbagalar sosyal canlilar degildir.

Kaplumbağalar süre halinde dolaşmak ister.Fakat bana göre bu doğada geçerli.Akvaryum doğallı bir nevi oluşturabiliyorsunuz.Heralde koca gölet oluşturacak haliniz yok.O yüzden sürü meselesine takılmanıza gerek yok.Zaten sosyal canlılar değillerdir.Süleman 2 yıldır tek yaşıyor.Arada bir kaç kapluş bir kaç haftalığna yanında kaldı ondada kavga çıkmıştı.O yüzden sürü olayına pek takılmayın derim.

o zaman tek alacağım.çok teşekkürler

Ancak şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Yavru iken birden fazla olursa bu durumu daha kolay kabul ediyorlar. Tabi ilerde ne olur gene bilinmez. Yer dar gelirse gene sorun çıkabilir. Cinsiyetten ötürüde sorun çıkabilir.
Tek kaplumbağanın sonradan bir sürü mantığına girmesi çok daha zor oluyor.

kaplumbağalar sosyal hayvanlardır. sürüleriyle dolaşmak isterler; ben bu yüzden 3 kaplumbağa aldım.. hoş biri ölmek üzere tedavilere yanıt vermiyor ama gayette hepsiyle ilgilenebiliyorum. bence sürü olarak al: kavga etmelerinin sebebi alanlarını sahiplenmeleridir; akvaryumun iç dekarasyonunu değiştirirsen hepsi yeni bir yere gelmiş gibi olur ve sorun ortadan kalkar.. bence sürü olarak al :w00t:

yavru almayı düşünmüyorum.yaklaşık 2 yaşında bir kaplumbağa alacağım.Hem de birkaç saatçik sonra. :133: :rolleyes: :148: :t65y: ^^ :smile: :$

hayırlı olsun :D ben yavruyken almayı daha çok seviyorum sana alışarak büyüyorlar seni tanıyorlar o akvaryumda büyümüş oluyor :)

2kaplan' Alıntı:
kaplumbağalar sosyal hayvanlardır. sürüleriyle dolaşmak isterler; ben bu yüzden 3 kaplumbağa aldım.. hoş biri ölmek üzere tedavilere yanıt vermiyor ama gayette hepsiyle ilgilenebiliyorum. bence sürü olarak al: kavga etmelerinin sebebi alanlarını sahiplenmeleridir; akvaryumun iç dekarasyonunu değiştirirsen hepsi yeni bir yere gelmiş gibi olur ve sorun ortadan kalkar.. bence sürü olarak al :w00t:

Bu bilgi kesinlikle yanlis. Surungenler asla sosyal hayvanlar degildir.

Lutfen 1 tane kaplumbaga aliniz. Zaten 2 yasindaki kaplumbaga baska kaplumbagaya bu saatten sonra alismaz.

hayır hayır kaplumbağalar sosyal hayvanlardır yabancı forumlarda araştırırken okumuştum: yanlızlık çekmemeleri için en az 3 lü bir grup olmaları gerekiyor.. sürü olarak dolaşıyorlar

2kaplan' Alıntı:
hayır hayır kaplumbağalar sosyal hayvanlardır yabancı forumlarda araştırırken okumuştum: yanlızlık çekmemeleri için en az 3 lü bir grup olmaları gerekiyor.. sürü olarak dolaşıyorlar

Hayir sosyal hayvanlar falan degiller. Yabanci forumlarda yazan hersey dogru degil. Bilim diye birsey var. SURUNGENLER SOSYAL HAYVANLAR DEGİLDİR. AKSİNİN KANİTLANMASİ MUMKUN DEGİLDİR.

Kağlumbağalar genelde çiftleşme gibi durumlar için bir araya gelirler. Doğada da çoğunlukla yalnız görürsünüz. Soğukkanlı canlıların hemen hepsi bu şekilde yaşar.

ecem hanım doğru değildir tabiki ama bu forumu bulmadan önce türk forumları bana yetersiz geliyordu bende ingiliz-amerikan ve alman forumlarını takip ediyordum.. bunun hakkında yapılan araştırmalar var, kaplumbağalar tek olarak bakılabilir doğru ama bir sürü olarak bakılırlarsa onların doğallığı için daha doğru olur denmişti.. bu hayvanlar türdaşlarıyla iletişim kuruyorlar ve çevrede türlerinden fertler olursa doğallıkları daha az bozuluyormuş. bunu bir profesör'ün yazısında okumuştum.. sizde haklısınız ama ben bunu uzun süre araştırdım ecem hanım..

http://www.austinsturtlepage.com/Articles/doturtlesplay.htm

birincil kaynak olarak burayı aldım emre bey ve ecem hanım

Emre bey uzun sure arastirmis olabilirsiniz. GENETİK OLARAK surungenlerin sosyal bir yapiya sahip olmasi mumkun degil. Bu durumda kuslar gibi es secer, yavrularinin yaninda olurdu vs vs. Annelik duygusu dahi olmayan surungenlerin sosyal oldugunu idda etmek cok mantiksiz. Arastirma yapmanizi anliyorum ama bu sayfadaki bilgiler biyoloji ve bilimle ilgili arastirmalar sonucu profesorun kendi bireyi. Ayrica sayfada sosyaldir demiyor. Dogal ortam icin suru olmalarinin mantikli oldugunu soyluyor. Surungenlerin sosyal olmadigini anlamak icin arastirma yapmaya gerek yok. Annelik duygusu olmayan bir canli bilimsel olarak ASLA sosyal olamaz. Ama dediginiz dogru kendini dogal ortaminda hissetmesi acisindan suru olarak beslenmeleri cok daha dogrudur. Ama bu sosyal olduklari anlamina gelmiyor. Anlatmaya calistigim bu. Evet dogru soyluyorsunuz kesinlikle dogalliklari icin suru cok daha iyidir fakat bu demek degilki yalniz beslenmemeliler cunku sosyaller :) ikisi arasindaki farki anlamak gerekiyor :) Ama dedigim gibi yorumunuzun bir kismina katiliyorum. Aslinda ayni seyleri savunuyoruz fakat bakis acilarimiz farkli.

Geri