Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir paludaryum nasıl olmalı diyen arkadaşlara

samet52

SKF Delisi
arkadaşlar bir çok arkadaş paludaryumda neler olmalı diye sorduğunu farkettim, bilmiyorum başka anlatan varmı elimden geldği kadar yardımcı olayım,

1) tabiki akvaryum ilk başta yavru kaplumbağalar için 30-40 lt yeterli fakat kaplumbağamız büyünce değiştirmemiz gerek kaplumbağalar kuru alanda durmak kadar suda yüzmeyi de sever ayrıca kaplumbağalar suda yüzerek egzersiz yapar aksi takdirde obezite olma riski vardır ( Allah korusun)

2) zemin arkadaşlar benze zemine ne çok büyük ne çok küçük taşlar koyulmalı tabi önce taşlar kaynatılmalı küçük kaplumbağalar kum dökerseniz onları yemeye çalışacak Allaah korusun boğazlarında kalma vb. birçok hastalık geçirebilir bende 5 kg kum var ama hiç kullanmadım büyümelerini bekliyorum

3) kuru alan kuru alan mutlaka olmalı , suda yorulduklarında kuru alanda dinlenirler , kuru alan lambasında güneşlenirler :) emin olun kuru alanda bacaklarını gererek güneşlenirken keyiflerine diyecek yok :)

4) kuru alan lambası sudan çıktıklarında üşürler ve hasta olabilirler kuru alanın sudan biraz daha sıcak olması lazım bunun için güzel bir soft lamba kullanıyoruz :)

5)filtre arkadaşlar muhakkakki filtre alınız hem sudaki ısıyı yayacak hem hava verecek hemde akvaryumunuzun içindeki suyu temizleyecektir genellikle dış filtre öneriyorlar ama ben iç filtre kullanıyorum

6) ısıtıcı ısıtıcı mutlaka olmalı , kaplumbağaların üşümelerini istemeyiz , akciğer enfeksiyonu ısıtıcı olmayanlarda çok gerçekleşen bir hastalık ve o hastalıktan dönmesi maalesef zor

7) ısı ölçer ısı ölçer de hem su için hem de kuru alan için almalısınız su yaklaşık 28 derece kuru alanda sudan çıktıklarında üşümemeleri için yaklaşık 32 derece olmalıdır.

8) bitki isteğe bağlı bitki koyabilrsiniz akvaryuma ben şuan küçük olduğu için koymadım rahat rahat yüzsünler diye zaten yorulunca rampadan tutunuyorlar ama akvaryumu büyütünce bitki koyacağım yapay olanları tavsiye ederim

kendi paladaryumumdan birkaç kare :)

mailto:/2n07io4.jpg

mailto:/2v15851.jpg

soldaki Leo sağdaki Rafi :)

mailto:/2mwb1nn.jpg

mailto:/9i5ysi.jpg

mailto:/wb2vt3.jpg

hatam varsa düzeltiniz yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Cvp: Bir paludaryum nasıl olmalı diyen arkadaşlara

teşekkürler.

samet bey çok faydalı bilgiler vermişsiniz akvaryumunuzda tek kelimeyle süper olmuş benimde akvaryumum sizinkinin boyutunda bendede 2 tane kaplumbağa var inşallah seneye 130 litre bir akvaryuma geçicem iyi akşamlar :133:

oscar' Alıntı:
samet bey çok faydalı bilgiler vermişsiniz akvaryumunuzda tek kelimeyle süper olmuş benimde akvaryumum sizinkinin boyutunda bendede 2 tane kaplumbağa var inşallah seneye 130 litre bir akvaryuma geçicem iyi akşamlar :133:

teşekkür ederim inşaallah bende seneye büyüdüklerinde akvaryum alıcam , istanbulda 200 litrelik akvaryumlar 65 tl miş onları düşünüyorum gayet uygun aslında , büyüsünler de bi gerisi kolay Allahın izniyle :)

tabiki büyümeleri inşallah sorun çıkmadan hastalanmadan büyürler sizinkilerde benimkilerde :133:

oscar' Alıntı:
tabiki büyümeleri inşallah sorun çıkmadan hastalanmadan büyürler sizinkilerde benimkilerde :133:

inşallah :)

Çok güzel madde madde yazmışsınız. Elinize sağlık. İki konuya ilave yapayım.

''2) zemin arkadaşlar benze zemine ne çok büyük ne çok küçük taşlar koyulmalı tabi önce taşlar kaynatılmalı küçük kaplumbağalar kum dökerseniz onları yemeye çalışacak Allaah korusun boğazlarında kalma vb. birçok hastalık geçirebilir bende 5 kg kum var ama hiç kullanmadım büyümelerini bekliyorum.''

Zemin kum olabilir ve kaplumbağalar kum ve taş yiyebilirler. Sindirim için kullanırlar. Hatta tam tersi kum boğazlarını tıkamayacağı için yavrularda daha iyi. Ben en ince silis kullanıyorum. Yemeleri ve kısmen kuma gömülmeleri geyet rahat oluyor.

''3) kuru alan kuru alan mutlaka olmalı , suda yorulduklarında kuru alanda dinlenirler , kuru alan lambasında güneşlenirler emin olun kuru alanda bacaklarını gererek güneşlenirken keyiflerine diyecek yok''

Kuru alanıda güzel tarif etmişsiniz. Buranın esas önemi daha yüksek ısıda kuruyarak vücut ısılarını ve metabolizmalarını düzenlemektir. Gene sindirim için önemli bir husus.

AEK' Alıntı:
Çok güzel madde madde yazmışsınız. Elinize sağlık. İki konuya ilave yapayım.

''2) zemin arkadaşlar benze zemine ne çok büyük ne çok küçük taşlar koyulmalı tabi önce taşlar kaynatılmalı küçük kaplumbağalar kum dökerseniz onları yemeye çalışacak Allaah korusun boğazlarında kalma vb. birçok hastalık geçirebilir bende 5 kg kum var ama hiç kullanmadım büyümelerini bekliyorum.''

Zemin kum olabilir ve kaplumbağalar kum ve taş yiyebilirler. Sindirim için kullanırlar. Hatta tam tersi kum boğazlarını tıkamayacağı için yavrularda daha iyi. Ben en ince silis kullanıyorum. Yemeleri ve kısmen kuma gömülmeleri geyet rahat oluyor.

''3) kuru alan kuru alan mutlaka olmalı , suda yorulduklarında kuru alanda dinlenirler , kuru alan lambasında güneşlenirler emin olun kuru alanda bacaklarını gererek güneşlenirken keyiflerine diyecek yok''

Kuru alanıda güzel tarif etmişsiniz. Buranın esas önemi daha yüksek ısıda kuruyarak vücut ısılarını ve metabolizmalarını düzenlemektir. Gene sindirim için önemli bir husus.

teşekkürler ilave için evet silis kumu zararsızdır ve iyidir fakat 1-2 mm kumlar için yavru kaplumbağara zarar olarak biliyorum bende kullanmadım onun için dediğiniz doğru olabilir teşekkürler :)

Çok ince kum kuru alanda kullanılırsa çok eşelenen bir kaplumbağanın boyun derileri arasına girerse belki hafif tahriş yapabilir. Oda zaman uzun olursa ve belki.
Ben kaplumbağalarım su içinde kafalarını ve kısmen vücutlarını kuma gömmeye başlayınca veterinere sordum. Deri değişimine faydası bile olmuştur dedi :)

Yoksa kumu ve taşı yaşına bağlı olarak boğazlarında kalmayacak şekile yutmaları doğalarında olan bir davranış.

Selamlar :)

Geri