Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir tanesi diğerini ısırıyor

Diablo

Bronz 4 Üye
Yem verdiğim sırada biri diğerini ısırıyor normalde iyi geçinen iki yaramaz yem vermek için yemin kutusunu açtığımda dişi olan erkeği ısırıyor lütfen yardım edin bu neden olur çözüm nedir.

Cvp: Bir tanesi diğerini ısırıyor

Bunun nedeni beslenme rekabetidir. Tam bi çözümü olmasada agresif olan kapumbağayı daha fazla yemle beslemen onu sakinleştirebilir.

Katılıyorum. Bir çözümde aynı anda birini çıkarıp ayrı kapta yemlemek.

En azından ısıracak kaplumbağa bulamaz.

Kapluşların yemini, ayrı ayrı verebilirsiniz. Kapluşlardan birini akvaryumdan çıkarın diğerine yem verin. Sonra diğer kapluşu akvaryumdan çıkarıp diğerine yem verebilirsiniz. O şekilde yem verirseniz rekabet oluşmaz.

Bahsettiğim gibi biri dışarıda akvaryum suyu koyduğunuz kapta yemlenirken diğerini aynı anda akvaryumda yemlemek sorunu çözer.
Eğer akvaryum dışında yem yemeyecek olurlarsa arkadaşımızın bahsettiği gibi sırayla çıkarıp akvaryumdakine yem verilebilir. Ama ilk bahsettiğim yöntem faydalı olursa ikisini birden rahatsız etmeye gerek kalmaz.

Benim kapluşlarda ayrı kapta yem verme işe yaramamıştı ve yememişlerdi. Umarım sizin kapluşlarda işe yarar :)

Geri